Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Του κουτρούλη ο γάμος με τις Τράπεζες!!

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα 30 δις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου;
Γιατί πάγωσαν και γιατί αντί της διοχετευμένης ρευστότητας στην αγορά το δημόσιο δίνει καταθέσεις;


Τι πραγματικά συμβαίνει με τα 30 δις ευρώ εγγυήσεων του νόμου 3695 του Μαΐου του 2011;
Περί τον Μάρτιο του 2011 κυβέρνηση, Τρόικα και βεβαίως οι τράπεζες πρόβαλλαν ως ελπίδα…την απόφαση του δημοσίου να εγκρίνει νέες εγγυήσεις 30 δις ευρώ προς το τραπεζικό σύστημα.

Εγγυήσεις σημαίνει ότι το κράτος εγγυάται εκδόσεις κυρίως κοινά ομολογιακά δάνεια που εκδίδουν οι τράπεζες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελληνικό κράτος έχει δώσει 3 πακέτα εγγυήσεων στις ελληνικές τράπεζες 15 δις από τον νόμο Αλογοσκούφη, 25 δις επί θητείας Παπακωνσταντίνου και επίσης 15 δις ευρώ και προετοιμάσθηκαν και τα 30 δις ευρώ νέων εγγυήσεων.
Δηλαδή μέχρι τώρα έχουν δοθεί 55 δις ευρώ υπό την μορφή εγγυήσεων από το κράτος στις ελληνικές τράπεζες.
Οι τράπεζες έναντι αυτών των εγγυήσεων εξέδιδαν ομολογιακά δάνεια τα οποία τα χρησιμοποιούσαν ως collaterals στην ΕΚΤ.
Σημειώνεται ότι τα συνολικά collaterals (εγγυήσεις) των τραπεζών στην ΕΚΤ είναι 148,8 δις ευρώ.
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά οι τράπεζες ανέμεναν τις νέες εγγυήσεις των 30 δις ευρώ ώστε να μπορέσουν να καλύψουν προβλήματα που προέβλεπαν ότι θα ανακύψουν με τις εγγυήσεις τους στην ΕΚΤ όπως και έγινε βεβαίως.
Τα 30 δις ευρώ των εγγυήσεων τα περίμεναν και 30 δις ευρώ δεν έβλεπαν οι τράπεζες;
Τι συνέβη;
Η ΕΚΤ έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στις τράπεζες ξεχάστε τις εγγυήσεις με τέτοια βαθμολογία.
Η ΕΚΤ ζητάει να μειωθεί η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών και αντί να μειώνεται αυξάνεται πλησιάζει πλέον τα 105 δις ευρώ.
Η ΕΚΤ μπλόκαρε τις νέες εγγυήσεις και το ελληνικό δημόσιο υποχρεώθηκε να χρησιμοποιηθεί 10 δις ευρώ ρευστότητας που έχει σε βραχυχρόνιες καταθέσεις στις τράπεζες για να τις διασώσει.
Τα 30 δις ευρώ θα χορηγούνταν για να δοθούν δάνεια και μάλιστα κάθε τράπεζα θα εκπονούσε σχέδιο και θα το κατέθετε στην ΤτΕ.
Το όλο σχέδιο πήγε κατά το ελληνικόν λεγόμενο περίπατο κοινώς παραγκωνίσθηκε.
Πάει λοιπόν και η ανάπτυξη πάει και η προοπτική.
Και μετά πιστεύουμε ότι η χώρα θα ορθοποδήσει.
Μια υποσημείωση
Όσοι πιστεύουν ότι η ΕΚΤ τυχαία πάγωσε τα 30 δις ευρώ νέων εγγυήσεων ή με γνώμονα μόνο την πιστοληπτική ικανότητα θα πούμε όχι και η ΕΚΤ θέλει την μερική κρατικοποίηση των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Οι τράπεζες υπέγραψαν με την ΤτΕ το πλαίσιο λειτουργίας του Emergency Liquidity Assistance – Ενεργοποιείται πολύ άμεσα ένας μηχανισμός που έχει δαιμονοποιιηθεί…

...Μέχρι τώρα το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται από τις καταθέσεις του ελληνικού δημοσίου με 7 - 8 δις ευρώ από τα δημόσια Ταμεία και δημόσιες επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα κλονιστεί το τραπεζικό σύστημα….
Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο για να στηρίξει τις τράπεζες τους διοχέτευε ρευστότητα. Οι καταθέσεις του δημοσίου στις τράπεζες ξεπερνάει πλέον τα 8,5 δις ευρώ.
Οι καταθέσεις του δημοσίου κρατούν εν ζωή τις ελληνικές τράπεζες.
Η στρατηγική αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για το τραπεζικό σύστημα γιατί αν δεν είχαν υπάρξει καταθέσεις από το δημόσιο προς τις τράπεζες πιθανότατα θα έχει κλονιστεί σοβαρά το τραπεζικό σύστημα....

..Η ΤτΕ έχει ενημερώσει αναλυτικά το τραπεζικό σύστημα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το ELA και υπό ποιες συνθήκες.
To ELA είναι ένας μηχανισμός 2 σταδίων. Στο πρώτο στάδιο μια τράπεζα με μη αποδεκτά στοιχεία από την ΕΚΤ προσφεύγει στην ΤτΕ στην εθνική εποπτική αρχή και ζητάει ρευστότητα.
Στο δεύτερο στάδιο οι τράπεζες εφόσον έχουν καταπέσει μέρος των collaterals από την ΕΚΤ που ανέρχονται εσχάτως στα 148,8 δις ευρώ μεταφέρουν μέρος των εγγυήσεων τους στην ΤτΕ η οποία τις κάνει αποδεκτές υπό την βασική προϋπόθεση ότι κάθε τράπεζα που θα ζητάει ρευστότητα από την ΤτΕ θα πρέπει να διαθέτει μια βασική προϋπόθεση το tier 1 - όχι το core tier 1 – να βρίσκεται πάνω από 8%.
Η ΤτΕ έχει πλήρως προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και είναι έτοιμη να προστατεύσει την ρευστότητα των τραπεζών να προστατεύσει την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Σημ.axinosp:Την ώρα που το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα πνέει τα λοίσθια και ο Προβόπουλος ετοιμάζεται να κάνει ηλεκτροσόκ ρευστότητας για να κρατήσει εν ζωή τις εδώ και καιρό Ελληνικές "Ζόμπι" Τράπεζες μιας και το Δημόσιο τους πήρε και τα 10 δις , το ζουλάπι ο ΓΑΠ βρίσκεται ακόμα σε διακοπές και ο Βενιζέλος κάνει ρεκόρ μαλακίας με τον ΦΠΑ και ακόμα συζητάμε αν θα ανέβουν, όλοι αυτοί στην ΔΕΘ !!
Έχει να γίνει .............!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: