Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Eνδείξεις για τεράστιο υπόγειο ποταμό στον Αμαζόνιο

Το αχανές δάσος του Αμαζονίου θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά και μυστηριώδη μέρη στον πλανήτη. Είναι τόσο μυστηριώδες που... οι επιστήμονες φαίνεται ότι αγνοούσαν την ύπαρξη ενός κολοσιαίου υπόγειου ποταμού, κάτω από τον Αμαζόνιο.

Το αχανές δάσος του Αμαζονίου θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά και μυστηριώδη μέρη στον πλανήτη. Είναι τόσο μυστηριώδες που... οι επιστήμονες φαίνεται ότι αγνοούσαν την ύπαρξη ενός κολοσιαίου υπόγειου ποταμού, κάτω από τον Αμαζόνιο. Μάλιστα το μήκος του προσεγγίζει αυτό του Αμαζονίου, που είναι ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στον κόσμο μετά από το Νείλο.

Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους επιστήμονες που ανακοίνωσαν πρόσφατα τα ευρήματά τους σε συνέδριο γεωφυσικών στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ο ποταμός αυτός βρίσκεται τουλάχιστον 3,2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος σε μήκος υπόγειος ποταμός του κόσμου, αφού εκτείνεται σε απόσταση σχεδόν 6.000 χιλιομέτρων! Οι ερευνητές τον βάπτισαν «Χάμζα», προς τιμήν του επικεφαλής της ομάδας τους Βαλίγια Χάμζα.

Όπως λέει ο ίδιος, η ανακάλυψη του τεράστιου υπόγειου ποταμού έγινε κατά τη διάρκεια μελετών γύρω από τις διακυμάνσεις στη θερμοκρασία 241 ανενεργών γεωτρήσεων πετρελαίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980 από τον κρατικό πετρελαϊκό όμιλο της Βραζιλίας Petrobras. Οι «θερμικές πληροφορίες» που τους έδωσε η Petrobras, λέει ο Χάμζα, επέτρεψε στην ομάδα του να διαπιστώσει την κυκλοφορία νερού σε βάθος έως και 4.000 μέτρων κάτω από τον ποταμό Αμαζόνιο.

Κατά τους ερευνητές, εάν επιβεβαιωθεί, η ύπαρξη ενός υπόγειου ποταμού που ρέει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σημαίνει ότι το δάσος του Αμαζονίου έχει δύο υδρογραφικά συστήματα: τον ποταμό Αμαζόνιο και το «Χάμζα». Παρότι και τα δύο ποτάμια ακολουθούν την ίδια πορεία, έχουν διαφορές, αφού ο υπόγειος ποταμός ρέει με πολύ μικρότερη ταχύτητα και καταλήγει στον ωκεανό σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. «Είναι πιθανό το ποτάμι αυτό να ευθύνεται για τα χαμηλά επίπεδα αλμυρότητας των υδάτων γύρω από τις εκβολές του Αμαζονίου», αναφέρουν οι επιστήμονες σε ανακοίνωσή τους.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι η μελέτη βρίσκεται στα πρώτα της στάδια και πως προς το παρόν δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υφίσταται ένας τέτοιος ποταμός. Εμφανίζονται ωστόσο αισιόδοξοι ότι η ύπαρξη του «Χάμζα» θα επιβεβαιωθεί μέσω περαιτέρω έρευνας έως τα τέλη του 2014.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: