Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση
Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος
''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
Νέα σενάρια πτώχευσης της Ελλάδας με αφορμή τις εγγυήσεις στη Φινλανδία
Η συμφωνία με τη Φινλανδία για τη χορήγηση εγγυήσεων ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της σκανδιναβικής χώρας στη δανειοδότηση της Ελλάδας ίσως πυροδοτήσει απαιτήσεις από πιστωτές της Ελλάδας για την άμεση ρευστοποίηση ομολόγων συνολικής αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ, απαιτήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και στην χρεοκοπία της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμά του, την Πέμπτη, το πρακτορείο Bloomberg.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε σειρές ομολόγων που έχει εκδώσει η ελληνική κυβέρνηση με βάση όχι τον ελληνικό αλλά το βρετανικό νόμο, ο οποίος απαιτεί την ίση μεταχείριση όλων των επενδυτών. «Δίνοντας εγγυήσεις στη Φινλανδία παραβιάζεται ο κανόνας της ίσης μεταχείρησης και οι κάτοχοι των ομολόγων που διέπονται από το βρετανικό Δίκαιο ίσως απαιτήσουν κατά προτεραιότητα να εξοφληθούν», σημειώνει το πρακτορείο.
Οι τίτλοι που εκδόθηκαν βάσει των βρετανικών νόμων αντιστοιχούν στο 7% της αξίας των ομολόγων που έχει εκδώσει συνολικά το ελληνικό κράτος (286 δισ. ευρώ). Ωστόσο, αν οι ομολογιούχοι τους απαιτήσουν κατά προτεραιότητα, όπως δικαιούνται, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει την υποχρέωση αυτή και να κηρύξει στάση πληρωμών, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ιδέα γι' αυτό. Πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν δίνει κανείς εγγυήσεις για να δανειστεί, όπως έκανε η Ελλάδα στους Φινλανδούς», δήλωσε στο Bloomberg ο Ανδρέας Κούτρας, αναλυτής στον κλάδο σταθερού εισοδήματος της λονδρέζικης InTouch Capital Markets.
«Η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκές αρχές και οι σύμβουλοί τους είναι πλήρως ενημερωμένοι για το ζήτημα», δήλωσε απο τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεράσιμος Θωμάς. Το Bloomberg αναφέρει ότι προσπάθησε δύο φορές εις μάτην να έλθει σε επαφή με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου.
Το Βήμα
Ανεμογκάστρι
Σημ.axinosp:Καλά ρε κερατάδες της Κυβέρνησης, κάθε μέρα την μια μαλακία μετά την άλλη πως τα καταφέρνετε;;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου