Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Κρατικό έλεγχο σε τράπεζες και κατάργηση του «Τειρεσία» προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του για την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος παρουσίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, που προανήγγειλε και πρωτοβουλία για την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και αντικατάστασή του από ένα άλλο Σύμφωνο για την πλήρη απασχόληση, για την κοινωνική και περιβαλλοντική προστασία.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δήμος Τσακνιάς.
Ο κ. Τσίπρας απέκρουσε τις κατηγορίες περί αντιευρωπαϊσμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αναρωτιέται κανείς εάν είναι πιο αντιευρωπαϊστής ο κ. Μπαρόζο και η παρέα του, ή εάν υπάρχουν πιο αντιευρωπαϊκές δυνάμεις από τη λαϊκή ευρωπαϊκή Δεξιά και την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».
«Έκτακτη εισφορά από τα κέρδη» Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, «δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι οι τράπεζες σε πολλές περιπτώσεις και στη χώρα μας λειτούργησαν και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και έτσι αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις».
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε, αντί της έκτακτης φορολογικής εισφοράς, «ένα 10% έκτακτη εισφορά από τα κέρδη των τραπεζών», που θα είχε και καλύτερο αποτέλεσμα δημοσιονομικά. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η καρδιά του σημερινού προβλήματος είναι ότι σε Ελλάδα και Ευρώπη το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι τραπεζίτες είναι πάνω από τις κυβερνήσεις.
Είναι η πραγματική ουσιαστική εξουσία, η καρδιά του κεφαλαίου, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα με τις πιο ακραίες συνταγές τις τύχες και της χώρας μας και συνολικά της ηπείρου μας».
Πρότεινε έτσι «το πάγωμα της εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας (σ.σ.: ενώ ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για κατάργηση) και την ανάθεση ταυτοχρόνως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της δυνατότητας να δανειοδοτεί απευθείας τις χώρες- μέλη της ευρωζώνης με ευνοϊκά επιτόκια και πρώτα απ΄ όλα τις χώρες που εμφανίζουν υψηλό spread».
Μεταξύ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
● Ο πλήρης δημόσιος έλεγχος της Εθνικής Τράπεζας και η ενίσχυση του ρόλου του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΑΤΕ.
● Η κατάργηση του «Τειρεσία», όπου υπολογίζεται ότι έχουν «φακελωθεί» 1,8 εκατ. Έλληνες.
● Η κατάργηση των λεγόμενων εισπρακτικών εταιρειών.
● Κατάργηση πλήρης και άμεση των πανωτοκίων.
● Απαγόρευση ύπαρξης επιτοκίου υψηλότερου από το εξωτραπεζικό επιτόκιο.
● Νομοθετική κατάργηση όλων των χρεώσεων που έχουν κριθεί καταχρηστικές και παράνομες από τα δικαστήρια.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4509709&ct=1
Σημ.axinosp:Περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον κ.Τσίπρα με πρώτο ζήτημα την "σεισάχθεια" όλων των χρεών αλλά δυστυχώς τίποτα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: