Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Αντιδρά η Citibank

Πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Citibank για τη διάθεση προϊόντων της αμερικανικής Lehman Brothers στην ελληνική αγορά, με διαδικασία που παραβιάζει τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς το ρίσκο της επένδυσής τους.
Πρόκειται για δομημένα ομόλογα της Lehman Brothers, που διατέθηκαν στην Ελλάδα την περίοδο 2004-2008.
Πάντως, για την υπόθεση Lehman, η Citibank σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που της παρέχει ο νόμος, προσβάλλοντας το πρόστιμο στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Μεταξύ άλλων, η τράπεζα αναφέρει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ουδέποτε προέβη σε έλεγχο για το εν λόγω ζήτημα, ενώ το πόρισμά του υιοθετεί μονομερώς καταγγελίες ορισμένων πελατών.
Η τράπεζα, η οποία χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του πορίσματος «αβάσιμες» και «ατεκμηρίωτες», ισχυρίζεται ότι η διαδικασία προώθησης των προϊόντων Lehman εξασφάλιζε την ολοκληρωμένη ενημέρωση του επενδυτή και γινόταν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Η Citibank αναφέρει ότι έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τη διαδικασία ανάκτησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου των πελατών της, μέσα από την πτωχευτική διαδικασία της Lehman Brothers.
Εκτιμάται ότι 2.000 καταναλωτές αγόρασαν τα προϊόντα αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως στη Λάρισα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=82953
«Η Citibank απέσυρε τα δικά της λεφτά, όχι όμως και τα δικά μας»
Πέμπτη, 12.03.09
Μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη από ζημιωμένους επενδυτές δικαστική αίθουσα συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 250 (από τους 2.100 συνολικά) πελατών της Citibank, με την οποία ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, μέχρι του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά τοξικών προϊόντων της Lehman Brothers Holdings που χρεοκόπησε. Εντύπωση προκάλεσε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Λαζάρη, ο οποίος, έπειτα από ερώτηση του δικηγόρου των αιτούντων κ. Πέτρου Μαχά, είπε: «Η τράπεζα πρόλαβε και πήρε τα δικά της χρήματα, δηλαδή 512 εκατομμύρια δολάρια από τη Lehman. Το κεφάλαιό της πρόλαβε και το απέσυρε. Ο πατέρας μου, όμως, ένας χαμηλοσυνταξιούχος με σοβαρά προβλήματα υγείας, έχασε τις 20.000 ευρώ που είχε επενδύσει
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=80072
Σημ.axinosp:Και μόνο ότι δεν τα παρουσίασε στην Αθήνα αλλά στην επαρχία εγείρει υπόνοια δόλου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: