Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Πανικός στις πίστες της νύχτας

«Κατάλαβα την κρίση όταν είδα ότι ο κόσμος τρώει όλα τα φιστίκια στο τραπέζι».
Τα λόγια ανήκουν σε έναν από τους δύο ισχυρότερους επιχειρηματίες της νύχτας.
Κι όσο κι αν θέλουμε να δείχνουμε πως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, πρόβλημα υπάρχει και είναι ανάλογο με τα μεγέθη του καθενός.
Μεγάλο μαγαζί σημαίνει μεγάλα προβλήματα.
Η σεζόν που τελειώνει ήταν μια από τις πιο δύσκολες.
Με ανατροπές, σκαμπανεβάσματα, διορθωτικές κινήσεις.
Ούτε ο δείκτης Dow Jones να ήταν.
Πρώτα μειώθηκαν οι ημέρες.
Τα παλιά τριήμερα - τετραήμερα, έγιναν αυστηρώς διήμερα.
Παρασκευή, Σάββατο, και η Κυριακή κομμένη. Επειτα επηρεάστηκε η κατανάλωση. Οι παραγγελίες μειώθηκαν, ενώ σε κάποιους χώρους έχουν «συλληφθεί» θαμώνες να φέρνουν ως ενίσχυση στο τραπέζι τη φιάλη από το σπίτι και φακελάκια με ξηρούς καρπούς.
Η αναζήτηση της έκπληξης ήταν ο στόχος όλων.
Αλλά από την άλλη έχουν γίνει όλα.
Η ισχύς εν τη ενώσει ήταν η ευκολότερη συνταγή, για ποιοτικούς και μη, ειδικά στους μεγάλους χώρους των οποίων δοκιμάστηκε η αντοχή.
Η αναζήτηση μικρότερων αιθουσών ήταν επίσης, όπως φάνηκε, μια ασφαλής λύση, αλλά και πάλι, όχι για όλους.
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Το χρηματιστήριο της νύχτας αλλάζει. Λίγοι είναι πια οι καλλιτέχνες που μπορούν να κρατήσουν μεγάλα μαγαζιά (ανάμεσά τους ο Π. Τερζής και ο Γ. Πλούταρχος). Από την άλλη πλευρά ανεβαίνουν στην προτίμηση του κοινού οι μικροί χώροι. Δεν είναι δεδομένο βέβαια πως όλες οι μουσικές σκηνές (όπως τις ξεχωρίζουμε) έβγαλαν τα έξοδά τους.
Στο «Γυάλινο» ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο μεγάλος κερδισμένος της σεζόν, είχε ουρές κόσμου που ήθελαν να δουν το πρόγραμμά του, και όλοι επιβράβευσαν το διαφορετικό που έκανε φέτος.
Οπως συνέβη και με την Τάνια Τσανακλίδου και τη Μάρθα Φριτζήλα (αναγκάστηκαν και πρόσθεσαν και τρίτη ημέρα στο Δευτερότριτό τους) και την Ελένη Βιτάλη στο «Κύτταρο». Γεμάτος και ο «Ζυγός» που επέλεξε ο Σωκράτης Μάλαμας.
Σε μικρότερη κλίμακα κινήθηκαν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στο «Μετρό», ο Μανώλης Ρασούλης με τον Ορφέα Περίδη στο «Δίπλα στο ποτάμι», η Μελίνα Ασλανίδου με τη Ραλλία στο «Απέναντι», ενώ στους σταθερά ανερχόμενους είναι ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Βίσση και Βανδή
Ας δούμε όμως τι γίνεται και στην αντίπερα όχθη. Εκεί όπου μέχρι πρότινος γινόταν η μεγαλύτερη καταμέτρηση του τζίρου. Oι εποχές που η μουσική ήταν στην υπηρεσία της «θεάς» τραγουδίστριας φαίνεται ότι τελείωσαν. Οι ανθυπομαντόνες των Βαλκανίων έχουν τώρα τα μεγαλύτερα διλήμματα για την καριέρα τους......
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_116_22/03/2009_308196
Σημ.axinosp:Και κλάμα οι κυρίες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: