Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Εισφοροδιαφυγή 4,7 δισ. από 239.000 εταιρείες

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου
Εισφοροδιαφυγή ρεκόρ ύψους 4,7 δισ. ευρώ από 239.000 επιχειρήσεις καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Αντ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου αρχίζουν αυστηροί έλεγχοι στην αγορά προκειμένου να διευρυνθεί η βάση εισροών στα Ταμεία και περιέγραψε ένα νέο «παγιοποιημένο σύστημα είσπραξης των εισφορών που θα έχει μορφές ελαστικότητας», ώστε, όπως εξήγησε, να διευκολύνει εκείνους που «κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να πληρώσουν μια δόση».

«Η εισφοροδιαφυγή είναι «επιχειρησιακό δικαίωμα» στην Ελλάδα και πρώτο στις εισφοροδιαφυγές είναι το κράτος και οι επιχειρήσεις του, οι οποίες δεν πληρώνουν ποτέ εισφορές για τους δημοσίους υπαλλήλους, δίνοντας το παράδειγμα στην υπόλοιπη κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Οφειλέτες
Τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι η Ολυμπιακή με 600 εκατ. ευρώ. Η αμέσως επόμενη μεγάλη οφειλή είναι 60 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι αν αφαιρέσει κανείς εκείνους που θα βάλουν λουκέτο αν τους ζητηθούν οι εισφορές οι διαστάσεις είναι γιγαντιαίες».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα, δήλωσε ότι οι λογιστικές απώλειες εκείνης της περιόδου, υπολογίζονται σε «230 με 250 εκατ. ευρώ» επισημαίνοντας πάντως ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν «έχουν φοβίσει τις διοικήσεις των ταμείων, όπου κανείς δεν διακινδυνεύει την τιμή και την υπόληψή του για να κάνει επενδυτικές προσπάθειες».

Άμεση συνέπεια, όπως τόνισε, είναι να λιμνάζουν τα αποθεματικά και η περιουσία των ασφαλιστικών φορέων η οποία, με βάση αποτίμηση στις 31.12.09 σε ακίνητα, καταθέσεις και χρεόγραφα φτάνει συνολικά τα 31.308.346.908 ευρώ. Ενημερώνοντας την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή με αφορμή τη συζήτηση σχετικής πρότασης νόμου του ΚΚΕ και το απόγευμα σχετικά με την πορεία του διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε εμφατικά «το αναδιανεμητικό σύστημα πέθανε».

Συνταξιοδοτικό
Η κυβέρνηση εξήγησε, επιλέγει να κινηθεί «στη λογική της βασικής σύνταξης αφενός και αφετέρου, της ανταποδοτικότητας, δηλαδή της αναλογικής διαμόρφωσης της ένταξης του ασφαλισμένου, με κριτήριο τον χρόνο που εργάστηκε και τις εισφορές που έχει καταβάλλει».

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «δολοφονικές για το ΙΚΑ» τις πρόσφατες εθελούσιες εξόδους και τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της μείωσης ορίων ηλικίας, τώρα που όπως πρόσθεσε «έχουμε ευτυχώς αύξηση του προσδόκιμου ζωής». Δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά συνταξιούχοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί στα 48 τους χρόνια είπε, ενώ επανέλαβε ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο πόρος που θα διοχετευθεί στα ταμεία, μέσω της άμεσης φορολογίας.

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Δ. Κουτρουμάνης, επιβεβαίωσε ότι θα εξομοιωθούν τα όρια ηλικίας ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο και ότι αυτό που διεκδικεί η χώρα είναι ένα μεταβατικό στάδιο. Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης από τις δαπάνες στα φάρμακα και τις αναπηρικές συντάξεις .

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «δολοφονικές για το ΙΚΑ» τις πρόσφατες εθελούσιες εξόδους και τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της μείωσης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά συνταξιούχοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί στα 48 τους χρόνια, δήλωσε

Δ. Δασκαλόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ
«Υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα που αυξάνει τις ευθύνες μας και περιορίζει το τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε».

Β. Κορκίδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ
«Δηλώσαμε τις καλές μας προθέσεις για την ενίσχυση του κατώτατου μισθού, όμως, υπάρχουν και κάποιες πρακτικές δυσκολίες».

Δ. Ασημακόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
«Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τόσο οι ανάγκες των εργαζομένων όσο και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων όπου μπαίνουν λουκέτα και χάνονται θέσεις εργασίας».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=24279148#
Σημ.axinosp:Το δια ταύτα κύριε υπουργέ θα δώσει το κράτος αυτά που χρωστάει ή θα κάνει την πάπια λόγω κρίσης ακόμα μία φορά ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: