Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ενεργ. Αιγαίου: Επιτυχής η γεώτρηση στο "Έψιλον"

Η Ενεργειακή Αιγαίου, η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο κοίτασμα «Έψιλον», το πρώτο νέο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην χώρα μας μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή σήμερα και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια δυναμικότητα της εταιρείας, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 3.000 βαρέλια την ημέρα, ποσότητα που θα ανεβάσει τη συνολική ημερήσια παραγωγή της Ενεργειακής Αιγαίου στα 5.000 βαρέλια.

Περαιτέρω, τα συνολικά αποθέματα του κοιτάσματος «Έψιλον» εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια και η εταιρεία θα προβεί σε νέες μελλοντικές γεωτρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

H γεώτρηση είναι η πιο σύνθετη και μεγαλύτερη σε μέγεθος που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, έχει συνολικό μήκος 5.500 μέτρα, διήρκησε συνολικά 3 μήνες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πέτυχε το γεωλογικό στόχο μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Πραγματοποιήθηκε με το γεωτρύπανο τύπου Jack Up Ensco 85, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των γεωτρήσεων.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2009, η Ενεργειακή Αιγαίου επένδυσε συνολικά 80 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε γεωτρήσεις στην περιοχή του Πρίνου στην Καβάλα, που αύξησαν την ημερήσια παραγωγή της εταιρείας, από 1.000 βαρέλια ανά ημέρα πριν την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος, σε 5.000 βαρέλια στην παρούσα φάση.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε με απόλυτη προσήλωση στην υλοποίηση του οράματος μας να δημιουργήσουμε την πρώτη Ελληνική εταιρεία έρευνας και παραγωγής πετρελαίου, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Συνεχίζουμε το επενδυτικό μας πλάνο με μια νέα γεώτρηση -την PB-14- η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και περαιτερω έρευνες, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον των εργαζομένων στην Καβάλα και τη βέλτιστη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας».

O κ. Βαγγέλης Παππάς, Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Καβάλα Oil A.E., δήλωσε σχετικά: «Για τους εργαζόμενους, η εξόρυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο πεδίο Έψιλον αποτελεί δεκάχρονο στόχο ελπίδας. Σήμερα, με την επιτυχημένη πρώτη παραγωγική γεώτρηση στο πεδίο “Ε”, οι εργαζόμενοι βλέπουν τη μεγάλη τους προσπάθεια να δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Πιστεύω ότι, αυτή η επιτυχία ανήκει όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, τους συνεργάτες και κατά μεγαλύτερο μέρος στην Ενεργειακή Αιγαίου, που υποστήριξε την όλη προσπάθεια οικονομικά, αλλά κυρίως που πίστεψε στους εργαζόμενους και επιδίωξε να συνεργαστεί μαζί τους. Εκ μέρους των εργαζόμενων, λοιπόν, ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους στο να εκπληρώσουμε το μεγάλο μας στόχο».
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/564848/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: