Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αργεντινή: "Αποκεφαλίστηκε" ο κεντρικός τραπεζίτης Μ. Ρεντράδο

Το κεφάλι του κεντρικού τραπεζίτη της Αργεντινής Μάρτιν Ρεντράδο πήρε τελικά χθες η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ, μετά την άρνηση του πρώτου να επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει 6,57 δισ. δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθεματικά για την αποπληρωμή κρατικών χρεών το 2010.

Η Κίρχνερ υπέγραψε διάταγμα στο οποίο αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, Δρ. Ερνάν Μαρτίν Περές Ρεντράδο, απολύεται γιατί απέτυχε στις υποχρεώσεις του». Διέταξε μάλιστα το γενικό εισαγγελέα να προσάγει τον Ρεντράδο, ο οποίος πάντως επιμένει ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει επιτροπή του Κογκρέσου.

Η κεντροαριστερή πρόεδρος είχε ζητήσει από τον Ρεντράδο να παραιτηθεί, εκείνος όμως αρνήθηκε λέγοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη.

Η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης της Αργεντινής και της Κεντρικής Τράπεζας ξεκίνησε την Τετάρτη και αφορούσε τη χρήση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους.

Ο Ρεδράδο όπως και η δεξιά αντιπολίτευση θεωρούν παράνομη τη χρήση των αποθεματικών σε συνάλλαγμα κατ' αυτόν τον τρόπο. Γι’ αυτό και ο τραπεζίτης αρνήθηκε να παραιτηθεί λέγοντας στην Κίρχνερ ότι θα πρέπει να τον καθαιρέσει με ειδικό διάταγμα εάν θέλει πραγματικά να τον απομακρύνει.

Ο προσωπάρχης της κυβέρνησης Ανίμπαλ Φερνάντες αμφισβλητησε μάλιστα τον βαθμό αυτονομίας της Κεντρικής Τράπεζας και επιτέθηκε έντονα στον αξιωματούχο.

«Ο Ρεδράδο υιοθέτησε οικονομικές θέσεις που δεν αντιστοιχούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν ήταν ο Ρεδράδο που συγκέντρωσε τα αποθεματικά αυτά, η κυβέρνηση το έκανε» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε: «σε αυτή τη χώρα, τις αποφάσεις τις παίρνει η πρόεδρος, όχι ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=23657165
Σημ.axinosp:Κύριε Προβόπουλε μην ανησυχείτε σε αυτή την χώρα, τις αποφάσεις τις παίρνετε εσείς παρέα με τους Τραπεζίτες και όχι το Κοινοβούλιο και ο λαός .
ΥΓ. Είπα να μην κάνω ανάρτηση ξανά αλλά δεν με αφήνουν οι χαμούρες οι Τραπεζίτες , θα σκάσω αν δεν μιλήσω !!!

2 σχόλια:

Redfly είπε...

Ημουν σιγουρος πως δεν θα άντεχες....

χα0χα0χα0χα0χα0χα0

Συνέχισε....

ddm.agitatsia είπε...

ante bravo...