Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μια μικρή...

... χώρα όπως ο Ισημερινός δείχνει τον δρόμο σαν ένας «οικονομικός δείκτης». Δείχνει πως τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι δεδομένο και πως αύριο, μεθαύριο όλα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Ο Ισημερινός...
... ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να φορτώνουν τη χώρα με χρέος. Έγινε, έτσι, η πρώτη χώρα που αμφισβήτησε τη νομιμότητα του εξωτερικού χρέους. Ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου αποκάλυψε εκατοντάδες παρανομίες στις συμβάσεις του χρέους, οι οποίες εξυπηρετούσαν τους ξένους δανειστές. Έτσι, ο Ισημερινός δημιούργησε ένα προηγούμενο, εξαρτώντας την αποπληρωμή των δανείων του από τη νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων. Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι ΗΠΑ προσέφεραν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής δάνεια τα οποία αυτές δεν είχαν καμιά ελπίδα να αποπληρώσουν. Το 1970 ενθάρρυναν τον Ισημερινό να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο. Γρήγορα όμως το χρέος της χώρας αυξήθηκε 1.200%, κυρίως εξαιτίας των επιτοκίων, τα οποία οι αμερικανικές τράπεζες ανέβασαν από 6% το 1979 σε 21% το 1981. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής πάντα δίσταζαν να αντισταθούν σε αυτούς τους εκβιασμούς, για να μην προκαλέσουν την οργή των διεθνών αγορών. Σήμερα πια, φαίνεται πως το όνειρο του Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η αντίσταση των χωρών της Λατινικής Αμερικής είναι ενιαία. Η Βενεζουέλα, η Βολιβία και η Παραγουάη συγκρότησαν πρόσφατα επιτροπές ελέγχου του χρέους. Η εμπειρία της Αργεντινής δεν πήγε χαμένη.

Το 2001...
... με τον βρόχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι Αργεντινοί ηγέτες πειθάρχησαν στις εντολές αυτού του θεματοφύλακα της περιουσίας των διεθνών δανειστών: ανακοίνωσαν περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, πεπεισμένοι πως, παρά τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, δεν έπρεπε να εγκαταλείψουν τη σύνδεση του εθνικού νομίσματος με το δολάριο (η οποία εξασφάλιζε τα χρήματα των δανειστών). Στη στιγμή ξέσπασαν ταραχές στο Μπουένος Άιρες και η πόλη τυλίχτηκε στις φλόγες. Είκοσι επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των αστυνομικών. Ο πρόεδρος Ντα Λα Ρούα φυγαδεύτηκε από το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Η σύνδεση του νομίσματος της χώρας με το δολάριο κατέρρευσε. Και η Αργεντινή δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της. «Οι οικονομολόγοι περίμεναν να κατακρημνιστούν οι ουρανοί», σχολιάζει ο Ίβανς-Πρίτσαρντ στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ». «Οι ουρανοί όμως αρνήθηκαν να το κάνουν. Στη συνέχεια, η Αργεντινή πέτυχε κινεζικούς ρυθμούς ανάπτυξης για μισή δεκαετία: 8,8% το 2003, 9% το 2004, 9,2% το 2005, 8,5% το 2006 και 8,7% το 2007».

Επιστροφή...
... στις μικρές χώρες της Ευρώπης και στον οικονομολόγο Ντένις Γκουλντ, που γράφει: «Αν η Ελλάδα και η Ιρλανδία υποφέρουν δεινά τα προσεχή χρόνια, ίσως να πάρουμε επιτέλους το μάθημα πως η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σε μια αδύναμη οικονομία δεν έχει νόημα. Και ίσως αυτό το μάθημα να μας γλιτώσει από την επόμενη ύφεση. Ας το ελπίσουμε».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4555074

Δεν υπάρχουν σχόλια: