Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κίνδυνο χρεοκοπίας κρατών διακρίνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας κρατών εξαιτίας κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών τους θέτει ως μεγαλύτερο κίνδυνο για τη διεθνή οικονομία το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε έκθεση του χαρακτηρίζει τις περιπτώσεις του Ντουμπάι και της Ελλάδας ως προειδοποιητικές ενδείξεις γενικευμένης κρίσης, που δεν πρέπει να αγνοηθούν.
Στην έκθεση δίνεται έμφαση και στον κίνδυνο πρόκλησης πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, εξαιτίας της αύξησης της ανεργίας.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υποστηρίζει πως οι περιπτώσεις όπως το Ντουμπάι, η Ελλάδα και η Ουκρανία έχουν σκορπίσει ανησυχία στους επενδυτές παγκοσμίως και εκτιμά ότι οι χώρες αυτές θα παραμείνουν υπό καθεστώς πίεσης και το 2010.

Παράλληλα, τονίζεται ότι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, οι οποίες επίσης θα κληθούν να κάνουν “σκληρές επιλογές' στο μέλλον.

Η έκθεση αναφέρει, βέβαια, πως αντιμέτωπα με τον κίνδυνο είναι κυρίως τα αναπτυσσόμενα κράτη. Περισσότερο ευοίωνη είναι η κατάσταση για τα κράτη της Λατινικής Αμερικής, τα οποία έχουν ήδη αναγκαστεί να βάλουν τα οικονομικά τους σε μια τάξη.

“Οι κυβερνήσεις προσπαθούν αλλά το μέγεθος του χρέους μπορεί να οδηγήσει κάποιες χώρες σε κατάρρευση” αναφέρουν επικεφαλής του οργανισμού.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=121203
Σημ.axinosp:Όταν από το καλοκαίρι στο Blog λέγαμε μεταφράζοντας τη Leap.2020 για καταρρεύσεις κρατών , πολιτειών κάποιοι μιλούσαν για ανάκαμψη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: