Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Fitch

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 - 16:41:20
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς σε ΒΒΒ από ΒΒΒ+ προχωρά η Fitch. Ο οίκος δίνει αρνητικές προοπτικές στην αξιολόγηση, προϊδεάζοντας και για περαιτέρω υποβάθμιση.

Παράλληλα, η αξιολόγηση της ΑΤΕ Bank επιβεβαιώνεται στο ΒΒΒ-.

Η Fitch αποδίδει την υποβάθμιση στην εκτίμησή της ότι η ποιότητα κεφαλαίων και η κερδοφορία του κλάδου, που ήδη έχει εξασθενίσει, θα δεχθεί περαιτέρω πιέσεις λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο οίκος προειδοποιεί ότι η απαιτούμενη προσαρμογή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, κάτι που θα επηρεάσει τη ζήτηση για δάνεια και θα ασκήσει πρόσθετες πιέσεις στην ποιότητα κεφαλαίων. Η επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας αναμένεται να φέρει την αύξηση του κόστους χρήματος για τις τράπεζες και τελικά, την αποδυνάμωση της κερδοφορίας τους.

Η Fitch εξηγεί ότι οι αρνητικές προοπτικές των αξιολογήσεων θα αναβαθμιστούν σε θετικές εάν οι τράπεζες επιτύχουν τη μείωση της χρηματοδότησής τους από την ΕΚΤ και εφόσον μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν τις θέσεις ρευστότητάς τους χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η κερδοφορία τους. Παράλληλα, αναβάθμιση θα υπάρξει και στην περίπτωση που τα κέρδη του κλάδου αποδειχθούν πιο ανθεκτικά απέναντι στην παρατεταμένη ύφεση από ό,τι αναμενόταν.
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=81311
Σημ.axinosp:20 λεπτά πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑΑ έπεσε η ανακοίνωση της Fitch. Περίεργο και μάλιστα παραμονή της Πανελλαδικής απεργίας. Μια απορία έχω , το ΠΑΜΕ γιατί δεν μπήκε μέσα στο ΧΑΑ να το κάνει καλοκαιρινό, να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτό το μπουρδέλο !!

1 σχόλιο:

ddm.agitatsia είπε...

εγω παλι δεν καταλαβαινω
γιατι θα πρεπει να στεναχωρηθω
αν δεν θα μπορει να παρει δανικα
ο salas?