Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Το GEAB N ° 42 είναι διαθέσιμο!

Δεύτερο εξάμηνο του 2010: Ξαφνική εντατικοποίηση της παγκόσμιας συστημικής κρίσης - Ενίσχυση των πέντε θεμελιωδών αρνητικών τάσεων
Μετάφραση:axinosp

Η LEAP/E2020 είναι της άποψης ότι η επίδραση των κρατών να δαπανούν τρισεκατομμύρια για την «εξουδετέρωση» της κρίσης θα ξεθυμάνει. Αυτά τα τεράστια ποσά είχαν σαν αποτέλεσμα να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας συστημικής κρίσης για αρκετούς μήνες, αλλά, όπως προβλέψαμε σε προηγούμενες εκθέσεις της GEAB, η στρατηγική αυτή τελικά εξυπηρέτησε σαφώς , το να συρθούν τα κράτη σε οικονομική κρίση , που προκλήθηκε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ως εκ τούτου η ομάδα μας προβλέπει, σε αυτό το τεύχος του GEAB N ° 42, μια ξαφνική ένταση της κρίσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010, που προκλήθηκε από ένα διπλό φαινόμενο κάλυψης της καθυστέρησης γεγονότων τα οποία είχαν προσωρινά «μπει στην κατάψυξη» κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009 και η αδυναμία διατήρησης παρηγορητικών διορθωτικών μέτρων των προηγούμενων ετών.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2010, ένα χρόνο μετά από την δήλωση μας ότι το τέλος του 2009 θα σηματοδοτήσει την έναρξη φάσης της παγκόσμιας γεωπολιτικής αποσάθρωσης, ο καθένας μπορεί να δει ότι αυτή η διαδικασία έχει εδραιωθεί: κράτη στην χείλος πτώχευσης, ανελέητη αύξηση της ανεργίας, εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται στο τέλος των παροχών της κοινωνικής ασφάλισης, πτώση μισθών και ημερομισθίων, περιορισμό των δημόσιων υπηρεσιών και διάλυση του συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης(αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης, αυξανόμενη Αμερικανο-κινεζική αντιπαράθεση, επιστροφή του κινδύνου σύγκρουσης του Ιράν με Ισραήλ - ΗΠΑ, πόλεμοι σε όλο τον κόσμο ... (1)). Ωστόσο, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της φάσης αυτής για την οποία η LEAP/E2020 θα προμηθεύει ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα στο επόμενο τεύχος του GEAB.

Η ξαφνική εντατικοποίηση της παγκόσμιας συστημικής κρίσης θα χαρακτηριστεί από την επιτάχυνση και / ή την ενίσχυση των πέντε θεμελιωδών αρνητικών τάσεων:

.Την έκρηξη της «φούσκας» στα δημόσια ελλείμματα και μία αντίστοιχη αύξηση Κρατικών πτωχεύσεων.
. Την μοιραία επίδραση του Δυτικού Τραπεζικού συστήματος στην αναρρίχηση των πτωχεύσεων λόγω χρέους και στο τείχος του χρέους που πλησιάζει στην ωριμότητα.
. την αναπόφευκτη αύξηση των επιτοκίων
.τη αύξηση των διεθνών ζητημάτων που προκαλούν εντάσεις
. αυξανόμενη κοινωνική ανασφάλεια.

Σε αυτό το τεύχος του GEAB η ομάδα μας επεκτείνεται στις τρεις πρώτες τάσεις των εξελίξεων αυτών, περιλαμβανομένης της πρόβλεψης για τη θέση της Ρωσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και, φυσικά, τις προτάσεις μας για τον κάθε μήνα.

Σε αυτήν την δημόσια ανακοίνωση, έχουμε επιλέξει να αναλύσουμε την «ελληνική» περίπτωση, από τη μία πλευρά, επειδή φαίνεται ενδεικτικό του τι το 2010 μας επιφυλάσσει και από την άλλη γιατί είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίον ειδήσεις και πληροφορίες , σχετικά με την κρίση στο κόσμο, διακινούν μεταξύ συνασπισμών και συμφερόντων «προσποιητές» ειδήσεις που είναι όλο και περισσότερο σε σύγκρουση. Είναι σαφές ότι οπωσδήποτε πρέπει να μάθουν πώς να αποκρυπτογραφήσουν τον κόσμο των ειδήσεων και των πληροφοριών στους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια που θα είναι ένα αναπτυσσόμενο μέσον χειραγώγησης.


Εξέλιξη του ποσοστού των καθαρού νέου χρέους των ΗΠΑ που αγοράστηκε από την Κίνα, ο καθαρός δανεισμός της νέας Αμερικανικής κυβέρνησης, το ποσοστό των εκκρεμών Αμερικάνικων ομολόγων που κατέχονται από την Κίνα (2002-2009) - Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, Haver Analytics, New York Times

Τα πέντε χαρακτηριστικά που συνθέτουν την «Ελληνική περίπτωση» όπου με το δέντρο κάποιος προσπαθεί να κρύψει το δάσος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην «Ελληνική περίπτωση» που έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εμπειρογνώμονες για αρκετές εβδομάδες τώρα. Πριν την είσοδο στις λεπτομέρειες του τι συμβαίνει, υπάρχουν πέντε βασικά σημεία στην πρόβλεψη μας για το θέμα αυτό :

1. Όπως αναφέρεται στην πρόβλεψη μας για το 2010, η οποία δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση του GEAB (GEAB N ° 41), το ελληνικό πρόβλημα θα έχει εξαφανιστεί από το ραντάρ των διεθνών μέσων ενημέρωσης σε αρκετές εβδομάδες από σήμερα. Πρόκειται για το δέντρο που χρησιμοποιείται για να κρύψει το δάσος, τόσο των πολύ πιο επικίνδυνων δημόσιων χρεών (για την ακρίβεια το χρέος της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου) και η αρχή μιας περαιτέρω πτώσης στην παγκόσμια οικονομία, της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες (2).

2. Το ελληνικό πρόβλημα είναι ένα εσωτερικό ζήτημα για την ευρωζώνη και την ΕΕ, και η τρέχουσα κατάσταση παρέχει, επιτέλους, μια μοναδική ευκαιρία για τους ηγέτες της Ευρωζώνης να απαιτήσουν από την Ελλάδα (μια περίπτωση αποτυχημένης «διεύρυνσης» από το 1982) να εγκαταλείψει το πολιτικό ,φεουδαρχικό και οικονομικό της σύστημα πίσω. Οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Γερμανία, θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για να μπορέσουν οι Έλληνες ηγέτες να βάλουν τη χώρα τους στον εικοστό πρώτο αιώνα, σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους, την ίδια στιγμή που κάνουν χρήση του γεγονότος ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2,5% του ΑΕΠ της ευρωζώνης (3 ) για τη δοκιμή των μηχανισμών σταθεροποίησης που η ευρωζώνη χρειάζεται σε περιόδους κρίσης (4).

3. Οι Αγγλοσάξονες ηγέτες και τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν την τρέχουσα κατάσταση (όπως και πέρυσι, με το λεγόμενο Τραπεζικό τσουνάμι που προέρχονταν από την Ανατολική Ευρώπη, η οποία επρόκειτο να παρασύρει την Ευρωζώνη μακριά μαζί με αυτό (5)) για να κρύψουν την καταστροφική εξέλιξη των οικονομιών τους και το δημόσιο χρέος τους με την προσπάθεια να αποδυναμώσει την ελκυστικότητα της ευρωζώνης σε μια εποχή που οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν όλο και περισσότερες δυσκολίες στην προσέλκυση των κεφαλαίων που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο (το οποίο, μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας έχει αποκλειστεί εντελώς από οποιαδήποτε διαχείριση του ευρώ) θα ήταν περιχαρής στο να δεί το ΔΝΤ, που ελέγχουν πλήρως (6), να διαχειρίζεται την Ευρωζώνη.

4. Οι Ηγέτες της Ευρωζώνης είναι πολύ ευτυχείς βλέποντας την πτώση του ευρώ στο 1,35 έναντι του δολαρίου. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν θα διαρκέσει, επειδή το σημερινό πρόβλημα είναι η πτώση της αξίας του δολαρίου (και της λίρα Αγγλίας), αλλά εκτιμούν αυτή τη «τζούρα» οξυγόνου για τους εξαγωγείς.

5. Οι κερδοσκόποι (hedge funds και άλλοι) και οι τράπεζες που εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό με την Ελλάδα (7), έχουν κοινό συμφέρον στην προσπάθεια να επιτευχθεί ταχεία οικονομική στήριξη της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, διότι διαφορετικά οι οργανισμοί αξιολόγησης , ακούσια, θα μας εξαπατήσουν αν οι Ευρωπαίοι αρνηθούν να ψάξουν τις τσέπες τους (όπως οι σκανδαλώδεις δράσεις του Πόλσον και Geithner πάνω στην AIG και της Wall Street κατά την περίοδο 2008/2009): πράγματι μία μείωση της βαθμολογίας της Ελλάδας θα βυθίσει αυτό το μικρό κόσμο μέσα σε ωδίνες από σοβαρές οικονομικές ζημίες, εάν, για την τράπεζες, τα ελληνικά δάνεια τους υποτιμηθούν με τον ίδιο τρόπο, ή εάν τα στοιχήματα τους έναντι του ευρώ δεν θα λειτουργήσουν σε εύθετο χρόνο (8).
2008 σύγκριση των ελλειμμάτων και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας- Πηγή: Der Spiegel / Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 02/2010

O Ρόλος της Goldman Sachs στην παρούσα ελληνική τραγωδία ... και η επόμενη κυρίαρχη πτώχευση.

Στην «ελληνική» περίπτωση, όπως και σε κάθε ιστορία αγωνίας, χρειάζεται ένα «κακός» (ή, ακολουθώντας τη λογική μιας παλαιού στυλ τραγωδίας, ένας «από μηχανής θεός»). Σε αυτή τη φάση της παγκόσμιας συστημικής κρίσης, ο ρόλος των «κακών» τύπος παίζεται συνήθως , από μία από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, ιδίως από τον αρχηγό της συμμορίας, την Goldman Sachs. Η «ελληνική περίπτωση» δεν είναι διαφορετική, όπως άλλωστε η επενδυτική αυτή τράπεζα της Νέας Υόρκης είναι άμεσα εμπλεκόμενη με τα δημοσιονομικά κόλπα τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να πληρεί τις προϋποθέσεις για την είσοδο στο ευρώ, ενώ με τα πραγματικά δημοσιονομικά ελλείμματα της θα πρέπει να αποκλειστεί. Στην πραγματικότητα, ήταν η Goldman Sachs που, το 2002, δημιούργησε ένα από τα πονηρά οικονομικά μοντέλα της, των οποίων κατέχει το μυστικό (9) και το οποίο, σχεδόν συστηματικά επανεμφανίζεται αρκετά χρόνια αργότερα, για την ανατίναξη του πελάτη της . Αλλά αυτό που έχει σημασία, για την GS (Goldman Sachs) τα κέρδη είναι το όφελος!

Στην ελληνική περίπτωση αυτό που πρότεινε η τράπεζα επενδύσεων ήταν πολύ απλό:
Δημιουργήστε ένα δάνειο που δεν θα εμφανίζεται στον προϋπολογισμό (μια συμφωνία swap που θα επέτρεψε μια πλασματική μείωση του μεγέθους του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος (10).Οι Έλληνες ηγέτες ήταν, φυσικά, κατά 100% υπεύθυνοι και θα πρέπει , κατά την γνώμη της LEAP/E2020 's, να υποβληθούν σε ελληνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές και νομικές διαδικασίες για το γεγονός ότι εξαπάτησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της στο πλαίσιο ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος, τη δημιουργία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Αλλά, ας είναι σαφές, η ευθύνη της επενδυτικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης (ως συνεργός) είναι εξίσου μεγάλη, ειδικά όταν κάποιος έχει επίγνωση του γεγονότος ότι ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs , για την Ευρώπη ήταν, κατά το χρόνο αυτό , ένα σπουδαίο άτομο ο Mario Draghi (11), επί του παρόντος πρόεδρος της Ιταλικής Κεντρικής Τράπεζας και ένας υποψήφιος (12) που θα διαδεχθεί τον Jean-Claude Trichet ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (13).

Δεν θέλω να προδικάσουμε τον ρόλο του κ. Draghi στην υπόθεση του δανείου, και στο χειρισμό των στατιστικών της Ελλάδος (14), πρέπει κάποιος να ρωτήσει τον εαυτό του σε περίπτωση που δεν θα άξιζε τον κόπο να αμφισβητήσει τη συμμετοχή του στην υπόθεση (15). Σε μια δημοκρατία, ο Τύπος (16), όπως και τα κοινοβούλια (στην προκειμένη περίπτωση Ελληνικά και Ευρωπαϊκά), αναμένεται να αναλάβουν αυτό το καθήκον τους. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της GS στις παγκόσμιες οικονομικές υποθέσεις των τελευταίων ετών, τίποτα σε σχέση με την τράπεζα αυτή δεν θα πρέπει να αφήνουν αδιάφορες τις κυβερνήσεις και τους νομοθέτες. Είναι ο Paul Volcker, σημερινός επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Barack Obama, ο οποίος έχει καταστεί ένας από τα ισχυρότερους επικριτές των δραστηριοτήτων Goldman Sachs »(17). Είχαμε ήδη την ευκαιρία να γράψουμε, κατά τη στιγμή της εκλογής του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, ότι είναι το μόνο πρόσωπο στο περιβάλλον του έχοντας την εμπειρία και τις δεξιότητες για να προωθήσει σκληρά μέτρα (18) και ο οποίος, αυτή τη στιγμή, γνωρίζει, για ποιο πράγμα μιλάμε .

Με την ίδια λογική, για το θέμα της διαφάνειας στις οικονομικές δραστηριότητες και στους κρατικούς προϋπολογισμούς και χρησιμοποιώντας το δύσμοιρο ρόλο της Goldman Sachs και των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών εν γένει ως παράδειγμα, η LEAP/E2020 θεωρεί ότι θα ήταν επωφελες για η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα πεντακόσια εκατομμύρια των πολιτών της, να αποκλειστούν πρώην διευθυντές των εν λόγω επενδυτικών Τραπεζών (19) από οποιαδήποτε θέση του χρηματοδοτικού, δημοσιονομικού και οικονομικού ελέγχου (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες). Η ανάμειξη αυτών των σχέσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία μπορεί να είναι μόνο εις βάρος των Ευρωπαϊκών δημόσιων συμφερόντων. Κατ 'αρχάς, η ευρωζώνη θα πρέπει αμέσως απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την προσφυγή στις υπηρεσίες της Goldman Sachs η οποία, σύμφωνα με τους Financial Times της 28/01/2010, τις χρησιμοποιεί ακόμη.

Εάν ο επικεφαλής της Goldman Sachs πιστεύει ότι είναι ο «Θεός», όπως περιέγραψε τον εαυτό του σε μια πρόσφατη συνέντευξη (20), θα ήταν συνετό να θεωρηθεί ότι η τράπεζά του, και οι όμοιοι του, μπορεί στα σοβαρά να συμπεριφέρονται σαν διάβολοι, και επομένως είναι φρόνιμο να νιώσουν αυτές τις συνέπειες. Αυτό η μικρή συμβουλή , σύμφωνα με την ομάδα μας, ισχύει για το σύνολο της Ευρώπης, καθώς και για κάθε άλλη ήπειρο. Υπάρχουν «ιδιωτικές υπηρεσίες» που συγκρούονται με τα «δημόσια συμφέροντα»: απλά ρωτήστε τους Έλληνες πολίτες και τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες ακινήτων τα σπίτια των οποίων έχει παρακρατηθεί η κυριότητα τους από τις τράπεζες!

Εν κατακλείδι, η ομάδα μας προτείνει ένα παιχνίδι για να πείσει όσους αναζητούν που θα εμφανιστεί η επόμενη κυρίαρχη κρίση χρέους: απλή ρίξτε ματιά για εκείνα τα κράτη που έχουν επανειλημμένα ζητήσει τις υπηρεσίες της Goldman Sachs », τα τελευταία χρόνια και θα έχετε ένα σοβαρό αποτέλεσμα (21) !

Σημειώσεις:

(1) Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών του GW Bush, Χανκ Πόλσον, για το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να καταρρεύσουν την Wall Street, το φθινόπωρο του 2008, δείχνει το μέγεθος της παράνοιας των μεγάλων παγκόσμιων παικτών. Πηγή: Daily Mail, 29/01/2010

(2) Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα μας έχει τακτικά αποκαλύψει τις ανωμαλίες στον υπολογισμό του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Εμείς δεν θα κάνουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο εδώ για αυτή την πολύ «Ελληνική» πλευρά των αμερικανικών στατιστικών. Όσον αφορά την ανάπτυξη της Αμερικανικής οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες, αρκεί να σημειωθεί ότι το Δείκτης Truck Tonnage είχε ελεύθερη πτώση τον Ιανουάριο του 2010, όπως ακριβώς συνέβη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2008. Πηγή: USATODAY, 11/02/2010

3) δείτε το διάγραμμα που ακολουθεί το οποία θέτει το «ελληνικό» πρόβλημα σαν ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

(4) Για τα οποία η GEAB έχει τονίσει την ανάγκη εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς και η ευρεία υποστήριξη του κόσμου (κατά μέσο όρο πάνω από το 90% σύμφωνα με το μηνιαία δημοσκόπηση GlobalEurometre) , μια οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης θα μπορούσε να υπολογίζει σε. αυτό .

(5) Υπενθυμίζεται εδώ, το GEAB N ° 33 ήταν μια από τις σπάνιες πηγές μέσων ενημέρωσης το οποίο, την άνοιξη του 2008, αποκάλυψε την ανέντιμη και τις πτυχές της χειραγώγηση και του μεγάλου φόβου ενός «τσουνάμι τραπεζών» που προέρχονταν από την Ανατολική Ευρώπη, η οποία επρόκειτο να τραβήξει μακριά το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης. Την εποχή εκείνη, το ευρώ είχε μειωθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα που παρατηρούνται σήμερα ... αυξήθηκε και πάλι αρκετές εβδομάδες αργότερα. Για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τη σημερινή κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, προτείνουμε μια νέα ανάγνωση του κοινού ανακοινωθέντος του GEAB N ° 33.

(6) Το γεγονός ότι ένας Γάλλος είναι το κεφάλι , δεν αλλάζει τίποτα.

(7) Source: Le Figaro, 12/02/2010

(8) Κατόπιν τούτου, η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης σε αυτόν τον τομέα είναι αξιοσημείωτη. Αυτές τις λίγες τελευταίες ημέρα έχουμε δει / διαβάσει / ακούσει σχεδόν παντού για τεράστια ποσά που έχουν ποντάρει σε πτώση του ευρώ, περίπου οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα αυτό το «τεράστιο» ποσό είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό των αγορών συναλλάγματος του κόσμου που τζιράρονται με περισσότερα από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια ημερησίως. Πηγή: Financial Times, 08/02/2010


(9) Με την ίδια άκρως εποικοδομητική σχέση στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, όπως αυτή που οδήγησε, στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2006/2007, για να προκαλέσει μια πτώση, προς όφελός της, στην αξία των ακινήτων με βάση χρηματοοικονομικά προϊόντα που είχε πουλήσει στους πελάτες της.

(10) Πηγές: Spiegel, 02/08/2010, Le Temps, 13/02/2010, Reuters, 09/02/2010

(11) Κατά την προετοιμασία της Ιταλίας για την είσοδο του ευρώ, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ιταλικού Δημοσίου. Πηγές: Τράπεζα της Ιταλίας, Wikipedia, Goldman Sachs.

(12) Υποστηρίχθηκε πολύ σθεναρά από το Λονδίνο και τα Αμερικάνικα οικονομικά μέσα, στην οποία έχουμε ήδη αναφέρθεί πριν από μερικούς μήνες σε μία από τις εκθέσεις μας ... και, φυσικά, από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πηγή: Sharenet / Reuters, 10/02/2010

(13) Ισχυρότερος αντίπαλος του είναι ο Axel Weber, σημερινός επικεφαλής της Bundesbank.

(14) Δεν θα ήταν έκπληξη εάν ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής τράπεζας λάμβανε δάνειο που προοριζόταν για να κρύψει ένα τμήμα του δημοσίου ελλείμματος της χώρας, και ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου οικονομικών σε γειτονική χώρα, δεν θα πρέπει να γνώριζε ένα τέτοιο εγχείρημα.

(15) και, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του στο παρελθόν, μπορεί κανείς μόνο να εκτιμήσει την αίσθηση του χιούμορ του, όταν ζητά την ενίσχυση της οικονομικής διαχείρισης της Ευρωζώνης. Πηγή: Les Echos, 02/13/2010.

(16) Στα οποία, προς το παρόν, ο ίδιος ανταποκρίνεται, αντιγράφοντας άρθρα από το αγγλοσαξονικό Τύπο βάζοντας την ελληνική υπόθεση στο ρόλο του «ναυαγοσώστη των παγκόσμιων αγορών» επαναλαμβάνοντας δεξιά και αριστερά ότι το ευρώ θα πέσει ... ενώ εμπορεύεται σε επίπεδο που τα ίδια μέσα ενημέρωσης έκριναν αδύνατο να επιτευχθεί τέσσερα χρόνια πριν.

(17) Πηγή: Reuters, 12/02/2010

(18) Ανήκει στ η γενιά των Αμερικανών που έχτισαν τη «μεταπολεμική αμερικανική αυτοκρατορία», οι οποίοι γνωρίζουν τα αδύνατα σημεία της, και ακριβώς πώς λειτουργεί, σε αντίθεση με τον Summers, τον Geithner και άλλους όπως ο Rubin. Η ομάδα μας σπανίως δίνει κομπλιμέντα στον Μπάρακ Ομπάμα, αλλά αν συνεχίζει να ακούσει κάποιους σαν τον Paul Volcker, σίγουρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

(19) Η ομάδα μας ξέρει, από πρώτο χέρι, ότι κάποτε υπήρχε μια εποχή, πριν τριάντα περίπου χρόνια, όταν οι επενδυτές Τραπεζίτες θα αναλάμβαναν δράση για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πελατών τους κατά βάθος. Αυτή η περίοδος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και τώρα ενεργούν μόνο για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα. Από αυτό, θα πρέπει να επιστήσουμε τα αναπόφευκτα συμπεράσματα ώστε να αποκλείουν την πρόσβαση τους σε θέσεις-κλειδιά σε δημόσιες υπηρεσίες, αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την συμπεριφορά τους. Εάν υπήρχαν επενδυτές παιδιά Τραπεζίτες (όπως υπάρχουν παιδιά-στρατιώτες) θα μπορούσε, ίσως, ελπίζοντας να σώσουμε έναν αριθμό από αυτούς από τον εθισμό τους σε βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά για τους ενήλικες επενδυτές Τραπεζίτες, είναι πολύ αργά.
(20) Πηγή: Times, 08/11/2009

(21) Για τον ιδιωτικό τομέα, ζητήστε από την Lehman Brothers, AIG ... θα επιβεβαιώσει το ακριβές του λόγου.

http://www.leap2020.eu/GEAB-N-42-is-available!-Second-half-of-2010-Sudden-intensification-of-the-global-systemic-crisis-Strengthening-of-five_a4294.html

3 σχόλια:

Redfly είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Redfly είπε...

Το GEAB δεν ειναι τίποτε άλλο, παρά το ευρωπαϊκό (γερμανικό) σκέλος της "οικονομικής" προπαγάνδας, ενάντια στην αμερικανική και αγγλική προπαγάνδα των Μπερνακε, Γκολντμαν, Μοργκαν και σια.....

Και οι δυο μεριές το μόνο που κάνουν εκτός από το να ψεύδονται ασυστόλως, είναι να μανιπουλάρουν την αγορά και τα χρηματιστήρια...........

Δυστυχώς το κατάλαβα αργά μιας και το GEAB με δούλεψε και εμένα κανονικότατα τόσο καιρό, μέχρι αυτό το τευχος.......

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν λέει τίποτε διαφορετικό από ότι μας λέει τις τελευταίες μέρες το MEGA CHANNEL......

Σημειωτέον πως 2 χρόνια τώρα που το διαβάζω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΣΤΙΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ Ή ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αλλά αντιθέτως μας προσφέρει ένα σωρό ιστορίες συνομωσιολογικού τύπου που φέρνουν πάντα την καταστροφή των Αμερικάνων και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ......

Σαμπώς δεν θυμόμαστε τα προηγούμενα τεύχη του GEAB, που έλεγαν για κατάρρευση των ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2009..... ????

axinosp είπε...

συμφωνώ redfly για τα σχόλια σου αλλά παραμένει μια άλλη πηγή σε σχέση με τις "αμερικανιές" των ΜΜΕ αλλά να θυμάσαι αυτοί δηλώνουν γάλλοι οικονομολόγοι όχι γερμανοί. Το ψέμα είναι και παραμένει το νο1 όπλο του συστήματος.Δεν μπορείς να ζητήσεις από ένα Γάλλο Οικονομολόγο να σου πεί τα πραγματικά αίτια της κρίσης γιατί και αυτοί όλο και κάπου έχουν βάλει το χεράκι τους