Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση στο ευρώ οργανώνουν τα μεγάλα hedge funds

Τα μεγάλα hedge funds στοιχηματίζουν σε πτώση του ευρώ και έχουν τοποθετήσει μεγάλα κεφάλαια σε αυτό το στοίχημα, πιστεύοντας ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει στην ισοτιμία του με το δολάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα παραθέτει ανώνυμες πηγές μεταξύ των διαχειριστών κορυφαίων hedge-funds, μεταξύ των οποίων η SAC Capital Advisors,η Greenlight Capital και η Soros Fund Management, οι οποίοι συμμετείχαν πρόσφατα σε δείπνο εργασίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Σε αυτό το «αποκλειστικό» δείπνο, εκφράστηκε η άποψη ότι το ευρώ, που κινείτο στα 1,51 δολάρια τον Δεκέμβριο και στα 1,36 δολ. χθες εξαιτίας ανησυχιών για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, θα υποχωρήσει σύντομα στο 1 δολάριο. Δηλώθηκε πάντως επίσης ότι «λίγοι είναι εκείνοι που περιμένουν ότι η αξία του ευρώ θα καταρρεύσει εντελώς, όπως έγινε με την βρετανική στερλίνα το 1992.»

Την ώρα που πραγματοποιείτο αυτό το δείπνο, το μέγεθος των δυσμενών τοποθετήσεων έναντι του ευρώ, μέσα από προθεσμιακά συμβόλαια στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανερχόταν στο ρεκόρ των 60.000 futures, σύμφωνα με τα στοιχεία της Morgan Stanley.

Η δημοσίευση προκύπτει λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη του George Soros στους Financial Times, όπου ο μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι «μεγάλα προβλήματα περιμένουν ευρώ.»

«Το κραχ του 2008 αποκάλυψε τα μειονεκτήματα στην κατασκευή του ευρώ, όπου τα κράτη μέλη οφείλουν να διασώσουν τα τραπεζικά τους συστήματα αυτόνομα. Η ελληνική δημοσιονομική κρίση έφερε την κλιμάκωση. Αν τα κράτη μέλη δεν κάνουν το απαραίτητο βήμα μπροστά, το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει,» αναφέρει ο κ. Soros.

Εάν το ευρώ πράγματι υποχωρήσει στην ισοτιμία με το δολάριο, το bearish call θα αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη για τα hedge funds. Καθώς οι traders χρησιμοποιούν μόχλευση –δανειζόμενοι συχνά 20 φορές το μέγεθος της τοποθέτησης- μια κίνηση του ευρώ προς το 1 δολάρια μπορεί να γίνει το «στοίχημα» που θα «φτιάξει για μια ζωή» κάποιους επενδυτές.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/570951/ArticleNewsWorld.aspx
Σημ.axinosp:Το ευρώ και το χταπόδι όσο το χτυπάς απλώνει (παροιμία του 2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: