Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

H ολλανδή σύζυγος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είναι να τρελαίνεσαι με την Εφορία»

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ «O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο τέρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωσε στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» η κυρία Ζασλίν Βίνκε (φωτογραφία) σύζυγος του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στηνολλανδή δημοσιογράφο κυρία Εστερ βαν ντερ Γκεστ η σύζυγος του υπουργού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου, δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας τιτλοφορείται: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα παζλ». Στη γλώσσα μας θα μπορούσε να το αποδώσει κανείς με τη ρήση «δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα».

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα (σ.σ.:των Ελλήνων).Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας 20 ευρώ,τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω 4 ευρώ. Είναι να τρελαίνεσαι» τονίζει, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.

«Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως (σ.σ.:στην Ελλάδα) ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατία» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Βίνκε καταλήγοντας: «Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας ολλανδός υπουργός είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα. Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν έλληνα βουλευτή. Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν και εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=315924&dt=19/02/2010
Σημ.axinosp:Την συγχωρούμε για αυτά που λέει γιατί είναι φυσική ξανθιά !! Οι σκέψεις της τρόπος του λέγειν βέβαια, μου θυμίζουν κάτι σε Μαρία Αντουανέτα, αλλά πάει στο διάολο ξένη είναι η κοπέλα, μην την προγκήξουμε αμέσως και της πούμε κάτι σαν, τι λες μωρή μαλάκω εδώ ο κόσμος πεινάει και εσύ μας λες ότι τα φέρνεις δύσκολα βόλτα, γυναίκα υπουργού !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο στο τέλος, έγραψε...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, εντάξει. Αλλά αυτό που καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας την είδηση είναι πως: αν η σύζυγος ενός υπουργού αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα να τα βγάλει πέρα, φαντάσου τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτό νομίζω είναι υπέρ ημών, δηλ., του κόσμου, που έχουμε κατασυκοφαντηθεί από τα ξένα ΜΜΕ τελευταία (με αποκορύφωμα τις γελοιότητες του Focus).
Γιατί, ας μην μας διαφεύγει, μέσα από την πληροφόρηση που παίρνουν από τα τοπικά ΜΜΕ τους οι συνάνθρωποί μας στις χώρες της ΕΕ διαμορφώνουν τη γνώμη τους για τα διάφορα θέματα. Και, ανεξάρτητα από το τι λέει η νομενκλατούρα των Βρυξελλών, εμείς σήμερα χρειζόμαστε την κατανόηση και την (ηθική έστω) υποστήριξη των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών.
Γι αυτό, άρθρα σαν κι αυτό εγώ κρίνω ως πολύ θετικά για την υπόθεσή μας στις δύσκολες αυτές ώρες.