Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Αποζημίωσης από πολυεθνική για θάνατο παιδιών από φάρμακο στη Νιγηρία

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, η οποία κατηγορείται ότι προκάλεσε τον θάνατο 11 παιδιών στη βόρεια Νιγηρία εξαιτίας θανατηφόρων δοκιμών φαρμάκου, δέχθηκε να καταβάλει αποζημίωση 75 εκατομμυρίων δολαρίων στις τοπικές αρχές, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
«Η Pfizer συμφωνεί να καταβάλει το ποσόν των 75 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση και η κυβέρνηση του κρατιδίου του Κάνο δέχθηκε την προσφορά της. Τα 35 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν στα θύματα και 30 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων όπου πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές του φαρμάκου», δήλωσε η πηγή.
Τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια θα καταβληθούν ως δικαστικά έξοδα για τη διαδικασία που κινήθηκε από το κρατίδιο του Κάνο, οι αρχές του οποίου κατέθεσαν μήνυση κατά της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας.
Η Pfizer κατηγορήθηκε για παράνομες δοκιμές ενός φαρμάκου για τη μηνιγγίτιδα, που ονομάζεται Trovan, σε 200 παιδιά τον Απρίλιο του 1996 κατά τη διάρκεια τριπλής επιδημίας μηνιγγίτιδας, ιλαράς και χολέρας.
Το σκεύασμα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 11 παιδιών και βλάβες σε 189 άλλα, όπως τύφλωση, κώφωση, εγκεφαλικές βλάβες και παράλυση.
Η Pfizer αρνείται τις κατηγορίες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει κινήσει και δεύτερη δικαστική διαδικασία κατά της εταιρείας ζητώντας αποζημίωση 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/04/2009_273951
Σημ.axinosp:Η αποζημίωση που δόθηκε είναι ψίχουλα μπροστά στα υπερκέρδη της Pfizer

1 σχόλιο:

vague είπε...

Εντάξει ρε παιδιά! Πώς κάνετε έτσι; Κάναμε ζημιά; Λεφτά έχουμε, θα πληρώσουμε.