Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Γκρεμίστηκε η προτομή του τουρκόφιλου κοτζάμπαση Δ. Τσολάκογλου,

Σε μια θυελλώδη συζήτηση που έγινε στις 29/3, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρεντίνας, του ιστορικού χωριού των Αγράφων, αποφάσισε να αφαιρέσει την προτομή του Δ. Τσολάκογλου, του κοτζάμπαση των Τούρκων και προδότη των κλεφτών και των αρματολών, από την κεντρική πλατεία του χωριού.
Το όνομα αυτό ήταν το πιο μισητό για τους καταπιεσμένους Έλληνες των Αγράφων• όσοι γνωρίζουν την ιστορία του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, τον Τσολάκογλου τον έχουν συνδέσει με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον ήρωα του ‘21, που ο Τσολάκογλου είχε βάλει στο στόχαστρο να τον σκοτώσει επειδή ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Κατσαντώνη. Όταν ο Καραϊσκάκης έμαθε ότι ο Τσολάκογλου κάρφωσε τον Κατσαντώνη στους Αρβανίτες του Άγου Μουχουρντάρη, έκαψε οργισμένος τον πύργο του. Ο Τσολάκογλου γλίτωσε και κατέφυγε στη Λάρισα, στην αυλή του Χουρσίτ Πασά. Εκεί όμως δεν τον περίμενε καλύτερη τύχη, γιατί ο Χουρσίτ Πασάς τον κρέμασε στην αγχόνη (άλλοι λένε πως τον δηλητηρίασε) επειδή παλιότερα ήταν συνεργάτης και φίλος του Αλί Πασά, τον οποίο ο Χουρσίτ μισούσε…

Πολλά είναι τα ιστορικά στοιχεία που φανερώνουν τη δράση του τουρκόφιλου Δ. Τσολάκογλου αλλά και των απογόνων που έδωσε αυτή η προδοτική οικογένεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο εγγονός του, ο Γ. Τσολάκογλου, ήταν ο κατοχικός πρωθυπουργός που υποδέχτηκε τους Γερμανούς κατακτητές στη χώρα μας. Αυτήν την οικογένεια δεν δίστασε να υποστηρίξει με νύχια και με δόντια ο πρώην Δήμαρχος της Ρεντίνας Κ. Κούτρας, που είχε στήσει και την προτομή, καθώς και οι νεοδημοκράτες σύμβουλοι της μειοψηφίας που όπως δήλωσαν είχαν την τηλεφωνική υποστήριξη των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του νομού

Τόσο ο σημερινός Δήμαρχος της ιστορικής Ρεντίνας, Παύλος Ραγιάς, όσο και τα υπόλοιπα επτά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενοι την έκθεση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ), στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων υποστηρίζοντας με σθένος την ιστορική αλήθεια. Στο συμβούλιο μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Pεντινιωτών, ο γιατρός Αθανάσιος Μάλιος, που ηγήθηκε –προς τιμήν του– αυτής της εκστρατείας, καθώς και ο υπογράφων αυτό το άρθρο, που υποστήριξε, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, το αίτημα του Συλλόγου των απανταχού Ρεντινιωτών για την αφαίρεση αυτής της επαίσχυντης προτομής.

Αν και η προτομή γκρεμίστηκε από αγνώστους πριν από μερικές μέρες, όλα τα μέλη του Συλλόγου δεν κρύβουν τη χαρά τους που το ιστορικό τους χωριό ξέπλυνε τη ντροπή που τους βάραινε εδώ και τρία περίπου χρόνια. Χαρούμενοι όμως είναι και οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του ιστορικού χωριού των Αγράφων που στο εξής δεν θα το συνδέουν με τους προδότες και τους μισητούς υπηρέτες των κατακτητών της πατρίδας μας.

Νίκος Γκαμαλέτσος, ζωγράφος

http://koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3116:2009-04-15-23-21-00&catid=167:264-03042009-2-&Itemid=30
Σημ.axinosp:Καλά ρε πούστη μου και οι τέσσερις ΝεοΔημοκράτες Βουλευτές κατοχικοί ρουφιάνοι , γαμώ το σπίτι τους , ήταν και έπρεπε πάλι οι γνωστοί -άγνωστοι κουκουλοφόροι πιτσιρικάδες να ξεπλύνουν τη ντροπή του χωριού . Τα άλλα κόμματα που ήταν με τις θέσεις τους για αυτό το ζήτημα που για άλλες αρχιδιές μας γεμίζουν με ανακοινώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια: