Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Θα σας δανείζουμε τα λεφτά σας, ακριβότερα

Στο στόχαστρο της αμερικανικής Γερουσίας μπαίνουν οι πρακτικές δανεισμού των τραπεζών που έχουν πάρει κρατική οικονομική ενίσχυση.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η Επιτροπή της Γερουσίας, που επιβλέπει τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς τις τράπεζες, ερευνά τις πρακτικές δανεισμού των τραπεζών που έχουν πάρει κρατικό χρήμα, έπειτα από πλήθος καταγγελιών για αύξηση των επιτοκίων και των προμηθειών.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα παραδείγματα τραπεζών που έχουν φουσκώσει τα επιτόκια προς τους πελάτες τους, τους ανθρώπους που με τους φόρους που πληρώνουν έχουν συμβάλει στην ενίσχυση του ταμείου των 700 δισ. δολαρίων, προκειμένου να συνεχίσουν να δανείζουν και να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

* Για παράδειγμα, η Bank of America, όπως επισημαίνει η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στους πελάτες της ότι διπλασιάζονται τα επιτόκια για τις πιστωτικές κάρτες στο 14%. Η εν λόγω τράπεζα, που έχει πάρει 45 δισ. δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση, χρεώνει προμήθεια τουλάχιστον 10 δολάρια για μία ευρεία γκάμα συναλλαγών που αφορούν πιστωτικές κάρτες.

* Η Citigroup, ακόμη μία τράπεζα που έχει πάρει κρατική ενίσχυση 50 δισ. δολαρίων, δελεάζει τους καταναλωτές με διαφημίσεις του τύπου «πάρε 5.000 δολάρια σήμερα». Οι διαφημίσεις, όμως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, δεν αναφέρουν ότι τα δάνεια φέρουν σε πολλές περιπτώσεις ετήσιο επιτόκιο 30%.

«Αφήστε μας να κλέβουμε»

Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι οι προμήθειες και τα επιτόκια, που χρεώνουν ακόμη και σε πελάτες που δεν έχουν υψηλό ρίσκο φερεγγυότητας, είναι θεμιτά για να καλύψουν μέρος των ζημιών από τις επισφάλειες που έχουν συσσωρεύσει. Επισημαίνουν ακόμη ότι είναι προς το συμφέρον των φορολογουμένων να επανέλθει ο κλάδος ταχύτατα στην κερδοφορία. «Οποιαδήποτε αντίδραση για τις αυξήσεις τιμών θα επιδεινώσει την κρίση, αφαιρώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μία σημαντική πηγή εσόδων, λένε οι τράπεζες», τονίζει το δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Κογκρέσου, δηλώνει ότι ερευνάται το κατά πόσο είναι ανάρμοστες οι πρακτικές δανεισμού. «Ο κόσμος που επιδοτεί τις δραστηριότητες των τραπεζών με τα δολάρια που δίνει σε φόρους είναι ο ίδιος κόσμος που συντηρεί την υψηλή κερδοφορία μέσω των καταναλωτικών δανείων. Κατά κάποιον τρόπο ζητούμε από τους φορολογούμενους να πληρώσουν διπλά», τονίζει η Γουόρεν.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=35384
Σημ.axinosp:Μην αντιδράτε ρε ζώα γιατί χάνουμε λεφτά λένε οι Τράπεζες και ο Ομπάμιας που είχε χορηγό , την Goldman Sacks στην προεκλογική του καμπάνια , ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βρυκολακες!