Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

«Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας»



ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έκανε τον γύρο του κόσμου.
Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας» κάνει λόγο για χαμηλή ανταγωνιστικότητα, έκρηξη στο δημόσιο χρέος, καθυστέρηση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και υπερβολική γραφειοκρατία, ενώ ο αρθρογράφος των «Τάιμς» του Λονδίνου Α. Καλέτσκι αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Το «Σπίγκελ» κάνει λόγο για «δυσαρέσκεια» της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση λόγω της κρίσης και υποστηρίζει ότι οι τράπεζες στη χώρα μας έχουν σταματήσει να δανείζουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση όλο το σύστημα. Επίσης, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά, αφού, όπως αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει σε επιτήρηση την Ελλάδα επειδή το έλλειμμα ξεπερνά το όριο του 3% (διαμορφώνεται σε 4,5%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που επικαλείται το «Σπίγκελ», το δημόσιο χρέος της χώρας μας ανέρχεται σε 94% του ΑΕΠ, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα είναι η χαμηλότερη ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, όμως, αναφέρονται σε χθεσινό τους άρθρο και οι «Τάιμς» του Λονδίνου. Όπως λέει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Α. Καλέτσκι, οι οικονομίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση λόγω της κατάρρευσης στην αγορά ακινήτων και της αρνητικής επίδρασης που έχει το ισχυρό ευρώ στον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Ο κ. Καλέτσκι προβλέπει ακόμη ότι πιθανότατα οι υπόλοιπες χώρες- μέλη της ευρωζώνης και κυρίως η Γερμανία θα αναγκαστούν να παράσχουν οικονομική βοήθεια στις τρεις αυτές χώρες, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ζώνης του ευρώ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4511399
Σημ.Να πείτε στους γερμαναράδες ότι οι Ελληνες ανέκαθεν ( Υδροχόοι γαρ !!) σαν λαός είναι σε μεγάλο ποσοστό μέλη της Ομοσπονδίας των Σταρχιδιστών γιαυτό μην χαλάτε το σάλιο σας και το μελάνι σας . Κοινώς ότι και να γίνει εμείς θα πάμε διακοπές το Πάσχα αλλά και το Καλοκαίρι για να σκάσουνε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: