Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Βρετανία: Ένα …ΑΕΠ ( 2 τρισ. δολ.) στις τράπεζες

Η οικονομική στήριξη του τραπεζικού συστήματος από την κυβέρνηση στην Βρετανία έχει ανέλθει στις 1,4 τρισ. στερλίνες ή 2 τρισ. δολάρια και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η κρίση μεταδίδεται στους οικοδομικούς οργανισμούς και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι πιστωτές είναι πιθανό να χρειαστούν κι άλλη βοήθεια.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Gordon Brown προσφέρθηκε χθες να εγγυηθεί για ομόλογα με αντίκρισμα σε στεγαστική πίστη, προσθέτοντας 50 δισ. στερλίνες στο πρόγραμμα διάσωσης που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Northern Rock το 2007.

Το ποσό που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, έχει επενδυθεί, έχει πιστωθεί ή έχει δεσμευθεί για αγορές τραπεζικών ενεργητικών αντιστοιχεί πλέον στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Αγγλίας ή 22.800 στερλίνες για κάθε Βρετανό πολίτη.

Η κυβέρνηση έχει μεταξύ άλλων δεσμεύσει 526,5 δισ. στερλίνες για ασφάλιση ενεργητικών, 250 δισ. στερλίνες για εγγύηση τραπεζικού δανεισμού και 154 δισ. στερλίνες για την ανάληψη των υποχρεώσεων των κρατικοποιημένων τραπεζών Northern Rock και Bradford & Bingley.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/497951/ArticleNewsWorld.aspx
Σημ.axinosp:Ο "Βρετανικός" (φωτό) ήταν το "μεγάλο αδελφάκι" του "Τιτανικού", κατασκευασμένο και αυτό, σε ναυπηγείο του Μπέλφαστ, για την Γουάιτ Σταρ Λάινς, το 1914 -1915. Η εταιρία μάλλον σκόπευε να ονομάσει το πλοίο "Γιγαντικό" αλλά μετά την τραγωδία του "Τιτανικού" προτίμησε κάτι σεμνότερο. Το "κουφάρι" του Βρετανικού ανακάλυψε κι εξερεύνησε η ομάδα του Ζακ Υβ Κουστώ το 1975. Από τον τρόπο που έχει ανοίξει το πλοίο, πιστεύεται ότι επλήγη από μία και μόνη γερμανική νάρκη. Μήπως το όνομα του Καπετάνιου , λέω εγώ τώρα , ήταν Γκόρντον Μπράουν ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: