Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Πτώση κερδών στις 500 κορυφαίες επιχειρήσεις ΗΠΑ

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν το 2008 τα κέρδη των 500 κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Δεν έλειψαν ωστόσο και οι φωτεινές εξαιρέσεις, εταιρείες δηλαδή όπως η πετρελαιοβιομηχανία Exxon Mobil που παρά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, κατάφεραν να εμφανίσουν κέρδη-ρεκόρ.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του περιοδικού Fortune τα κέρδη των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων των ΗΠΑ υποχώρησαν συνολικά στα 98,9 δισ. δολάρια από 645 δισ. δολάρια το 2007. Πρόκειται για πτώση 84,7%- τη μεγαλύτερη στην 55ετή ιστορία της λίστας του Fortune.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος δέχθηκε, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, το ισχυρότερο πλήγμα εμφανίζοντας στο σύνολό του ζημίες 214,3 δισ. δολαρίων, ενώ ιδιαίτερα αρνητική ήταν και η εικόνα του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Κόντρα στο ρεύμα στάθηκαν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί, οι οποίοι κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις της λίστας του Fortune των εταιρειών με τα μεγαλύτερα κέρδη, αλλά και τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα υψηλότερα έσοδα, ενώ ανθεκτικές στην κρίση αποδείχθηκαν και οι εταιρείες του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα.

Στην κορυφή των πλέον κερδοφόρων αμερικανικών επιχειρήσεων φιγουράρει η Exxon Mobil. Παρά τις έντονες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου τα κέρδη της το 2008 διαμορφώθηκαν στα 45,22 δισ. δολάρια, σκαρφαλώνοντας έτσι σε επίπεδα ρεκόρ για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση η πετρελαιοβιομηχανία Chevron με κέρδη ύψους 29,93 δισ. δολάρια και στην τρίτη η Microsoft με ετήσια κέρδη 17,68 δισ. δολαρίων. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η GE, η οποία σε μία «εξαιρετικά σκληρή» χρονιά, όπως αποκάλεσε το 2008 ο διευθύνων σύμβουλός της, κατάφερε να παρουσιάσει κέρδη αξίας ύψους 17,41 δισ. δολαρίων. Ακολουθεί η Wal Mart με κέρδη 13,4 δισ. δολαρίων, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι J&J, AT&T IBM P&G και Hewlett Packard

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/21/1654759.htm
Σημ.axinosp:Άλλη μια "πρωτιά" της εποχής. Τα (Αμερικανικά) εταιρικά κέρδη σε υπερεκατονταετές ιστορικό χαμηλό.
Ουδέν σχόλιον
http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/153-2009-04-20-23-08-48

Δεν υπάρχουν σχόλια: