Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

FORBES: Πόσα εκατ. κέρδισαν τα golden boys το 2008



Top row from right to left: Bank of America Chairman and CEO Ken Lewis, Bank of New York Mellon Chairman and CEO Robert Kelly, JPMorgan Chase & Co. CEO James Dimon, and Goldman Sachs & Co. CEO and Chairman Lloyd Blankfein; Bottom row from right to left: Wells Fargo & Co. President and CEO John Stumpf, Citigroup CEO Vikram Pandit, Morgan Stanley Chairman and CEO John Mack, and State Street Corporation Chairman and CEO Ronald Logue.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes οι ετήσιες απολαβές των αφεντικών των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ «ψαλιδίστηκαν» το 2008 κατά 11%.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της ... οικονομικής κρίσης στα golden boys της Wall Street. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Forbes οι ετήσιες απολαβές των CEO των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ «ψαλιδίστηκαν» το 2008 κατά 11%, ενώ και το 2007 είχαν συρρικνωθεί επιπλέον 15%.
Η προηγούμενη φορά που τα μεγάλα αφεντικά υπέστησαν ανάλογο ... πλήγμα ήταν τη διετία 2001-2002.
Συνολικά οι 500 διευθύνοντες σύμβουλοι, εν καιρώ χρηματοπιστωτικής κρίσης και οικονομικής ύφεσης, έβαλαν στην τσέπη το ποσό των 5,7 δισ. δολαρίων (που αντιστοιχεί σε 11,4 εκατ. δολάρια κατά άτομο) ήτοι λιγότερο από το 1% των συνολικών εσόδων και κάτω από το 3% των συνολικών κερδών των εταιρειών τους.
Και όπως κυκλοφορεί στην αγορά μετά από μεγάλα ... παζάρια τα golden boys αποδέχτηκαν τελικά τη μείωση του μισθού τους για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το μεγαλύτερο χαστούκι αναπόφευκτα δέχτηκαν οι Αμερικανοί τραπεζίτες που κάποτε κυριαρχούσαν στις πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes, ενώ εντυπωσιακά άλματα ανόδου πραγματοποίησαν οι επικεφαλής εταιρειών από τον κλάδο της Ενέργειας χάρη στην εκτίναξη των τιμών του «μαύρου χρυσού» σε επίπεδα ρεκόρ στα μέσα του καλοκαιριού.
Το μεγαλύτερο ποσό καρπώθηκε πέρυσι και για δεύτερο συναπτό έτος ο Λάρι Έλισον της Oracle: επίσημα ο μισθός του ήταν μόλις ένα εκατ. δολάρια όμως αποκόμισε πάνω από 550 εκατ. δολάρια από stock options (μετοχές σε προνομιακή τιμή).
Ο Έλισον κατέχει μάλιστα και το ιστορικό ρεκόρ ετήσιων απολαβών, καθώς το 2001 κέρδισε συνολικά 706 εκατ. δολάρια. Δεύτερος στη λίστα των ρεκόρ είναι ο Μάικλ Άισνερ της Walt Disney, ο οποίος το 1998 έβγαλε από τα stock options το ποσό των 570 εκατ. δολαρίων.
Στον φετινό κατάλογο του περιοδικού η 5άδα συμπληρώνεται με τους: Ρέι Ιρανί της Occidental Petroleum (222,64 εκατ. δολ), Τζον Χες της Hess (154,58 εκατ. δολ.), Μάικλ Γουότφορντ της Ultra Petroleum (116,93 εκατ. δολ.) και Μαρκ Πάπα της EOG Resources (90,47 εκατ. δολ.).
Από πλευράς τραπεζιτών, ο Λόιντ Μπλάκφεϊν της Goldman Sachs είχε ετήσιο μισθό 25,84 εκατ. δολαρίων, ο Κένεθ Λιούις της Bank of America 12.52 εκατ. δολάρια, ο Τζέιμς Ντάιμος της JPMorgan Chase 8,52 εκατ. δολάρια, ο Βίκραμ Πάντιτ της Citigroup 2,94 εκατ. δολάρια και ο Τζον Μακ της Morgan Stanley 1,24 εκατ. δολάρια


Σημ.axinosp:Η παρακάτω φωτογραφία με καλύπτει απόλυτα !!

"Πηδήχτε βρε Γαμιόληδες¨ λέει η ταμπέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: