Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σηκώνουν δύο και τρεις χιλιάδες ευρώ από τις τράπεζες


Στα 500-800 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκροές  καταθέσεων στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, σε ημερήσια βάση, τις τελευταίες ημέρες,  είπαν την Τετάρτη υψηλόβαθμοι τραπεζίτες. 

Οι εκροές στις μεσαίες και τις μικρότερες τράπεζες ανέρχονται στα 10-30 εκατ. ευρώ.

Ένας από τους τραπεζίτες είπε ότι οι αποσύρσεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένες την Τρίτη.

"Αυτό περιλαμβάνει απόσυρση καταθέσεων, εμβάσματα, επενδύσεις σε αμοιβαία,  διαχείριση διαθεσίμων, γερμανικά Bunds, αμερικανικά ομόλογα και ομόλογα της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων", είπε τραπεζίτης, που ζήτησε την ανωνυμία του.

 Άλλος τραπεζίτης είπε ότι οι εκροές είναι διαχειρίσιμες και καλύπτονται από το ELA.

"Έχουμε σταθερή εκροή σε καθημερινή βάση, η οποία είναι διαχειρίσιμη και καλύπτεται  άνετα από το ELA", δήλωσε ο τραπεζίτης.

 Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, προετοιμάζει την ετήσια γενική συνέλευση της (για την τυπική έγκριση του απολογισμού του έργου της), σε ένα κλίμα βαρύ και κάτω από μία ατμόσφαιρα τεταμένη. Εν αναμονή των εκλογών, το αποταμιευτικό κοινό εκφράζει το άγχος του για την επόμενη ημέρα και για την πιθανότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης, μέσα από συχνές επαφές στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η τρέχουσα τάση περιλαμβάνει και καταθέτες που προχωρούν σε αναλήψεις ακόμη και των 3.000 ευρώ, ποσό, που υπολέιπεται σημαντικά του μέσου επιπέδου του ύψους ανάληψης που το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει στα 20.000 ευρώ.

Οι όποιες ανησυχίες δηλαδή, για τη διατήρηση ή όχι του ευρώ και για τη σταθερότητα της αγοράς, επηρεάζουν πλέον τον μικρό και το μέσο καταθέτη, αφού οι μεγάλοι καταθέτες «έχουν μεταναστεύσει» χρηματοοικονομικά εδώ και καιρό. Αυτό τον παράγοντα θέτουν ως πρώτου κινδύνου οι τραπεζίτες, που προσπαθούν να συγκρατήσουν φαινόμενα πανικού, επικαλούμενοι και θέματα ασφαλέιας (ειδικά μετά την αύξηση των κλοπών). Οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, επισημαίνουν τραπεζικοί παράγοντες, που επισημαίνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν για τις τράπεζες ένα μαζικό κύμα φυγής κεφαλαίων.

 Η σύνδεση των εκροών με την πολιτική αστάθεια είναι τόσο άμεση και αποτυπώνεται στην πορεία των καταθέσεων. Πρώτες ημέρες του Ιουνίου και υπάρχει μια έντονη ανησυχία από τους απλούς καταθέτες, μετά από έναν Μάϊο ιδιαίτερα δύσκολο (έφυγαν περί τα 3 δισ ευρώ) και μετά από ένα Απρίλιο, όπου είχαν αρχίσει να παρατηρούνται φαινόμενα σταθεροποίησης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, τον Απρίλιο ανεκόπη η εκροή καταθέσεων, καθώς τα υπόλοιπα των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ανήλθαν σε 165,95 δισ. ευρώ έναντι 165,35 δισ. ευρώ τον Μάρτιο. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών διαμορφώθηκαν σε 140,2 δισ. ευρώ έναντι 139,5 δισ. ευρώ το Μάρτιο. Συνολικά πάντως και χωρίς τα επίσημα στοιχεία του Μαίου, η εκροή καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα από τον Ιανουάριο του 2010 ανέρχεται σε 71,5 δισ. ευρώ.
Σημ.axinosp:οι δημοσιογράφοι με το τσατσιλίκι στην τρόικα που τους δέρνει, είναι ικανοί να δημιουργήσουν Bank Run από το τίποτα, αρκεί να κάνουν πολεμική στο ΣΥΡΙΖΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: