Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Η Βρεφοδόχος «επιστρέφει» στην Ευρώπη

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού
(φωτό αρχείου)
Βρυξέλλες. Βέλγιο 
Οι βρεφοδόχοι, τα «κουτιά» δηλαδή στα οποία τοποθετούνται τα έκθετα βρέφη για να είναι προστατευμένα και να παραληφθούν άμεσα και ανώνυμα από τους αρμόδιους φορείς, κοινά στην Μεσαιωνική Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα στη δεκαετία του 1950, ξανακάνουν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία. Οι υποστηρικτές τους λένε ότι μια θερμαινόμενη βρεφοδόχος η οποία βρίσκεται υπό την επίβλεψη νοσοκόμας είναι πολύ καλύτερη από την εγκατάλειψη ενός βρέφους, συχνά νεογέννητου στον δρόμο. Κι όμως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού. 
 
Ένα από τα επιχειρήματα εναντίον της βρεφοδόχου, η οποία έχει υπάρξει συνώνυμο της φτώχειας, του πόνου και της σκληρότητας μιας δύσκολης εποχής, είναι το γεγονός ότι η ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο στην μητέρα να παραδώσει το παιδί της αν δεν μπορεί να το μεγαλώσει, αλλά και στον άντρα. Συνεπώς ένας ανεύθυνος πατέρας ή ένας προαγωγός θα μπορούσαν να εκθέτουν το βρέφος και να παίρνουν εκείνοι την απόφαση να το χωρίσουν από την μητέρα του.
«Μελέτες στην Ουγγαρία έχουν δείξει ότι δεν τοποθετούν τα μωρά στις βρεφοδόχους πάντοτε οι μητέρες, είναι συγγενείς, νταβατζήδες και πατέρες επίσης. Συνεπώς το μεγάλο ερώτημα είναι εάν οι βρεφοδόχοι στηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και ένα πραγματικά έχει συναινέσει η μητέρα του βρέφους στην έκθεσή του. Η βρεφοδόχος είναι τόσο ανώνυμη και τόσο απομακρυσμένη από οποιαδήποτε συμβουλευτική που ενδεχομένως αποτελεί κίνδυνο για την μητέρα και το παιδί της.», εξηγεί ο καθηγητής ψυχολογίας Κέβιν Μπράουνι.
Η εναλλακτική όμως φαντάζει πολύ σκληρή για μια απελπισμένη μητέρα, που θα μπορούσε να εγκαταλείψει το μωρό της στο κρύο ή ακόμα και να το σκοτώσει. Αυτού του είδους τα επιχειρήματα προβάλλει το κίνημα υπέρ των βρεφοδόχων στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, τις βαλτικές χώρες, ως και την Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρουμανία. Η νομοθεσία πολλών από αυτές τις χώρες ενθαρρύνει την εξάπλωσή τους, ενώ σε πολλές από αυτές υπάρχουν στοιχεία ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μια μητέρα και να ζητήσει το παιδί της αν αλλάξει γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: