Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΟΙΚΑ Νέες πιέσεις για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών


Νέες πιέσεις για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών
Με πληροφορίες της «Η», οι δανειστές, στο πλαίσιο της εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση από την κρίση, φέρεται να έχει εγείρει εκ νέου ζήτημα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες. 
Σε επικοινωνία που είχαν οι δύο πλευρές, οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν στο άνοιγμα των πλειστηριασμών κατοικιών για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια προκειμένου να «αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά». 
«Θα πέσουν οι τιμές, αλλά θα βρεθούν αγοραστές και αυτές τότε θα ανέβουν ξανά», φέρονται να υποστηρίζουν οι δανειστές της χώρας μας. 
Η κυβέρνηση από την πλευρά της αντιτείνει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τους πλειστηριασμούς επικαλούμενη την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που δίνει παράταση στην απαγόρευση για φέτος. Επιπλέον εκφράζει την ανησυχία της για κοινωνική έκρηξη. 
Οι ίδιες πληροφορίες της «Η» αναφέρουν ότι η τρόικα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών, καθιερώνοντας μία ανεξάρτητη αρχή από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα έχουν ως ευθύνη τον υπολογισμό των πραγματικών αξιών των ακινήτων. 
Εξάλλου, οι δανειστές φέρονται, όπως αναφέρουν πηγές στην «Η», να εκφράζουν θετική γνώμη για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης ως προς τη διευκόλυνση των νοικοκυριών. Ωστόσο, καλούν το υπουργείο Ανάπτυξης να συνεργαστεί με την ΤτΕ για να μετρήσει τις επιπτώσεις στις τράπεζες από τα δάνεια. 
Το σχέδιο ρύθμισης που έχει παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με τις τράπεζες. 
Η κυβέρνηση θέλει σε 15 ημέρες να έχει τελειώσει η όλη διαδικασία με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων και να πάει τις διατάξεις για ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: