Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στα χνάρια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


Της Ρένας Δούρου, Έθνος, 24 Ιανουαρίου 2012
Μεστή περιεχομένου, γεμάτη αναφορές στις «αναλλοίωτες» αξίες που καθοδηγούν το αμερικανικό έθνος από τη γέννησή του, όπως είναι η ελευθερία και η ισότητα, ήταν η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη ορκωμοσία του, τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου. Η τελετή που προγραμματίστηκε για τις 21 Ιανουαρίου λόγω του ότι η 20ή Ιανουαρίου, παραδοσιακή ημέρα ορκωμοσίας των προέδρων, έπεσε Κυριακή.
Η ομιλία της Δευτέρας ήταν πράγματι αντάξια της ρητορικής φήμης του Ομπάμα, κυρίως σε αντίθεση με εκείνη τέσσερα χρόνια πριν, που είχε ομόφωνα θεωρηθεί κατώτερη των δυνατοτήτων του. Εμπνευσμένη, με πολλές αναφορές στα ιδρυτικά κείμενα των ΗΠΑ και στον πρόεδρο Λίνκολν («μια κυβέρνησή του, και από, και για τον λαό», από τη γνωστή ομιλία στο Γκέτισμπεργκ), η ομιλία του Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των προοδευτικών αξιών με τις ιδρυτικές ρίζες του έθνους. «Σήμερα συνεχίζουμε μια ατελείωτη πορεία για να γεφυρώσουμε το νόημα αυτών των λέξεων (σ.σ.: τα δικαιώματα στη Ζωή, την Ελευθερία) με τις πραγματικότητες της εποχής μας».


Σε αντίθεση με την πρώτη ομιλία ορκωμοσίας του, τούτη τη φορά ο Ομπάμα εμφανίστηκε πραγματιστής σχετικά με τα όρια της πολιτικής δράσης -«πρέπει να δράσουμε γνωρίζοντας ότι η δουλειά μας θα είναι ατελής»- αλλά και με σαφή αντίληψη για την αμερικανική κοινωνία: «Γιατί εμείς, ο λαός, καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να επιτύχει όταν μια συρρικνούμενη μειοψηφία τα πάει πολύ καλά και μια αυξανόμενη πλειοψηφία ίσα ίσα που τα φέρνει βόλτα. Πιστεύουμε ότι η ευημερία της Αμερικής πρέπει να στηρίζεται στους φαρδείς ώμους μιας ανερχόμενης μεσαίας τάξης».
Δεν έκρυψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά τόνισε ότι θα στηρίξει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης. Εδωσε το στίγμα του στην εξωτερική πολιτική λέγοντας ότι «η διαρκής ασφάλεια και η διαρκής ειρήνη δεν απαιτούν αιώνιο πόλεμο».
Πολλές φορές η ομιλία, που σίγουρα δεν έκανε ευτυχείς τους Ρεπουμπλικάνους που τόσο πάλεψαν για να γίνει «πρόεδρος της μίας θητείας», διακοπτόταν από χειροκροτήματα. Είναι πλέον φανερό ότι ο Ομπάμα είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί με τα θέματα εκείνα που θα διαμορφώσουν την κληρονομιά του. «Δεν πιστεύουμε ότι σε αυτή τη χώρα η ελευθερία αφορά μόνο τους τυχερούς ή η ευτυχία τους λίγους», τόνισε, υπό τα χειροκροτήματα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και εγγράφοντας επάξια την ομιλία του στην παράδοση του δεύτερου προσώπου της ημέρας, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Σημ.axinosp:Να τη χαιρόσαστε την συντρόφισσα σας εκεί πέρα στην Κουμουνδούρου !!

1 σχόλιο:

χατζιαβάτης είπε...

Ο Αμερικανός (μαύρος) Ράπερ FiascoGate διώχνεται από τη σκηνή,
κατά την ορκωμοσία του Ομπάμ(ι)α,
λόγω 40λεπτου αντι-Ομπαμικού ραπαρίσματος.

(αποκάλεσε τον Ομπάμ(ι)α: "ο μεγαλύτερος τρομοκράτης")

http://rt.com/usa/news/rapper-us-obama-fiasco-409/