Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κατασταλτικό ντελίριο από τη συγκυβέρνηση


Χτυπά χώρους αντίστασης για να στείλει τρομοκρατικό μήνυμα σε όλη την κοινωνία

Το σκηνικό σήμερα το πρωί έξω από τη «Βίλα Αμαλίας» και στη γύρω περιοχή θύμιζε πόλη στην οποία διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος. Διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ με τις μάσκες στο πρόσωπο. Πάνω από 100 μοτοσικλέτες των ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Δεκάδες ασφαλίτες, πεζοί, σε αυτοκίνητα και σε μοτοσικλέτες. Και το κλου: Τρία «Τσερόκι» και ένα βαν των ΕΚΑΜ, με τουλάχιστον είκοσι πάνοπλους κουκουλοφόρους μπάτσους. Πρέπει να ξεπερνούσαν τους 500 οι μπάτσοι όλων των… χρωμάτων και των ειδικοτήτων που είχαν ακροβολιστεί από την Αχαρνών μέχρι τη Βικτόρια.
 
Ο λόγος είναι γνωστός. Η «Βίλα Αμαλίας» είχε ανακαταληφθεί από περισσότερους από 100 αγωνιστές και αγωνίστριες, οι οποίοι έπιασαν στον ύπνο τη μόνιμα εγκατεστημένη φρουρά των ΜΑΤ και κατάφεραν να μπουν στο κτίριο χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι.

 
Η πρώτη, σπασμωδική αντίδραση των μπάτσων ήταν να πνίξουν στα χημικά την αυλή του κτιρίου και μαζί της τις γύρω πολυκατοικίες. Κατάλαβαν προφανώς ότι θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και σταμάτησαν. Οταν οι κάμερες είχαν στηθεί και οι φωτορεπόρτερ είχαν πάρει θέση, έγινε η εισβολή με τους ΕΚΑΜίτες να μπαίνουν πρώτοι κουβαλώντας ακόμα και δύο αλυσοπρίονα! Σύγκρουση, φυσικά, δεν έγινε. Οσοι και όσες είχαν μπει στη βίλα, ανακαταλαμβάνοντάς την για ελάχιστες ώρες, είχαν την πολιτική ωριμότητα και την ψυχραιμία να μην αντισταθούν σ’ έναν πάνοπλο στρατό, που μπουκάρισε στο κτίριο αποφασισμένος να χύσει ακόμα και αίμα. Βλέπετε, την υπόθεση την είχε πάρει πάνω του ο ίδιος ο Σαμαράς, κάνοντας έμμεση αναφορά ακόμα και στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του! Δεν ήταν, επομένως, «ζήτημα τιμής» μόνο για τη μπατσαρία, που είχε υποστεί τον εξευτελισμό της ανακατάληψης (και μάλιστα μιας μαζικής ανακατάληψης), χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι, ούτε μόνο για τον Δένδια, αλλά για τον ίδιο τον Σαμαρά, που έχει ανοίξει μια ακροδεξιά-κατασταλτική ατζέντα, όπως θα δούμε παρακάτω.
 
Οι 101 αγωνιστές και αγωνίστριες βγήκαν από τη «Βίλα Αμαλίας» συγκροτημένοι, με χαμογελαστά πρόσωπα και φωνάζοντας συνθήματα, που απαντήθηκαν με άλλα συνθήματα από λίγους αλληλέγγυους που είχαν φτάσει έξω από τη «Βίλα» (οι πολλοί είχαν αποκλειστεί στη Βικτόρια). Στοιβάχτηκαν σε δυο κλούβες και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου εκδόθηκαν για όλους αποφάσεις σύλληψης.
 
Για ποιο αδίκημα; Ενας πανικόβλητος εισαγγελέας έφτασε στο χώρο μετά την παραβίαση της πόρτας και την εισβολή των ΕΚΑΜ και ΜΑΤ, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε στην ομάδα των δικηγόρων που έσπευσε στην περιοχή! Οταν κατάλαβε τη γκάφα του, προσπάθησε να τα μπαλώσει, λέγοντας ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο! Ηταν τόσο πανικόβλητος που ζήτησε από τον δημοσιογράφο της «Κόντρας» να μην παρίσταται στη συζήτησή του με τους δικηγόρους. Οταν του ζητήσαμε να μας πει το όνομά του, αρνήθηκε! Εκτός από κουκουλοφόρους μπάτσους, έχουμε πλέον και «κουκουλοφόρους» εισαγγελείς, που δίνουν εντολές για εισβολές σε κτίρια και αρνούνται να δηλώσουν την ταυτότητά τους. Οταν οι δικηγόροι του ζήτησαν να τους πει το λόγο της εισβολής και των συλλήψεων, επικαλούνταν εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας και κάτι ψέλλιζε για παραβίαση οικιακής ειρήνης.
 
Ομως, παραβίαση οικιακής ειρήνης έκαναν μόνον οι μπάτσοι. Μιλώντας νομικά, πρόκειται για μια παράνομη ενέργεια, αφού μπήκαν σ’ ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, χωρίς να τους έχει καλέσει η δημοτική αρχή. Ο Καμίνης, καταλαβαίνοντας προφανώς ότι δε θα μπορεί πλέον να κυκλοφορεί και να συμμετέχει σε φιέστες, γιατί θα του σέρνουν τα εξ αμάξης, εμφανίστηκε ως Πόντιος Πιλάτος στο πρωινάδικο του Mega την Κυριακή 6 Γενάρη: «Η “Βίλα Αμαλίας” τελούσε υπό κατάληψη από το 1990. Είναι ένας χώρος όπου παλαιότερα γίνονταν πάρα πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ηταν, παλαιότερα, ένας χώρος συνάντησης και συζήτησης. Είναι ένα σύμβολο για πολλούς από τους ανθρώπους αυτού του χώρου και γι' αυτό ακριβώς αντιδρούν σε αυτή την περίοδο. Εγώ δεν έχω αντίληψη αν γίνονταν παράνομες πράξεις μέσα στη Βίλα Αμαλίας. Αλλά φυσικά η αστυνομία για να εισβάλλει έχει τους δικούς της λόγους». Οταν ο Χασαπόπουλος επέμεινε, ότι «οι πληροφορίες λένε ότι εκεί ήταν το ορμητήριο όταν γίνονταν επεισόδια», δεν ξέφυγε από την ποντιοπιλατική στάση του: «Αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Εχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν δραστήριοι μέσα στη Βίλα Αμαλίας, και δεν ήταν αυτής της κατηγορίας. Αλλά φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».
Στο νομικό θέμα, όμως, υπήρξε σαφέστατος: «Σας μιλάω για τη συμβολική κίνηση που έγινε και αφορά τη δημοτική αγορά της Κυψέλης. Η περίπτωση με τη Βίλα Αμαλίας είναι μια ιστορία καθαρά αστυνομικού χαρακτήρα. Δεν την προκάλεσα εγώ, η αστυνομία μπήκε μέσα». Αν την πρώτη φορά είχαν φτιάξει το γελοίο πρόσχημα των δήθεν κακουργηματικών πράξεων (τόσο γελοίο που οι ίδιες οι δικαστικές αρχές άφησαν ελεύθερους όλους τους συλληφθέντες), τη δεύτερη φορά δεν είχαν κανένα πρόσχημα. Μπήκαν, χωρίς καν την τυπική παρουσία εισαγγελέα, σ’ ένα κτίριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου δηλώνει δημόσια ότι δεν τους κάλεσε! Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να βγάλει την ουρά του απέξω, ο Καμίνης είχε φροντίσει τα συγκεκριμένα και μόνο αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο Mega να τα διανείμει με Δελτίο του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων.
 
Το θέμα, όμως, δεν είναι νομικό, είναι εξόχως πολιτικό. Αυτό αποδείχτηκε και από το γεγονός ότι λίγες ώρες αργότερα οι ορδές της αστυνομίας απέκλεισαν την Πατησίων και εισέβαλαν και στην κατάληψη Σκαραμαγκά, συλλαμβάνοντας επτά άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο. Η τρικομματική κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του ίδιου του Σαμαρά, άνοιξε μια ακροδεξιά ατζέντα, διαγωνιζόμενη σε κατασταλτική υστερία με τους νεοναζί, από τους οποίους θέλει να τραβήξει εκλογική πελατεία. Μετά την εισβολή στη «Βίλα Αμαλία» ακολούθησε η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και η παραβίαση γραφείων φοιτητικών παρατάξεων. Ακολούθησε ένα γκεμπελικό μπαράζ από τα ΜΜΕ, το οποίο συνεχίζεται ακόμη και τώρα, παρουσιάζοντας και τις καταλήψεις και τα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων ως «άντρα ανομίας». Μιλάμε για κανονικό φασισμό. Ο ίδιος ο Σαμαράς δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στο ζήτημα στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, λέγοντας: «Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε την τάξη, κι αυτό ξεκίνησε... Είπαμε ότι θα βγάλουμε τις κουκούλες, κι αυτό ήδη άρχισε... Είπαμε ότι θα σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση. Είπαμε ότι θα σταματήσουμε το παραεμπόριο. Κι αυτά άρχισαν...».
Στόχος δεν είναι η «Βίλα Αμαλία» ή η «Κατάληψη Σκαραμαγκά» ή οποιοσδήποτε άλλος κοινωνικός χώρος που στεγάζεται σε κατειλημμένο κτίριο. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι στη συγκυβέρνηση για να νομίζουν ότι θα εξαφανίσουν τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο κλείνοντας κάποια στέκια. Τα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα δεν γεννιούνται και δεν πεθαίνουν σε κτίρια. Υπάρχουν και δρουν ανεξάρτητα από τα κτίρια. Και το μέλλον τους κρίνεται από τις σχέσεις που αναπτύσσουν ευρύτερα με την κοινωνία, με τα εργαζόμενα και νεολαιίστικα στρώματα. Οι καταλήψεις επιλέχτηκαν ως στόχος για να αναπτυχθεί η ακροδεξιά ατζέντα της συγκυβέρνησης, για να διακηρυχτεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής, για να σταλούν μηνύματα τρόμου σε κάθε ζωντανή κοινωνική δύναμη.
 
Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να ανήκει κανείς στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο ή να συμμετέχει στη συνέλευση κάποιας κατάληψης, για να καταγγείλει το κατασταλτικό ντελίριο της συγκυβέρνησης και να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε όλα τα εγχειρήματα που στεγάζονται σε πρώην εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα οποία προστάτευσαν από τη φθορά και τους έδωσαν ζωή.
 
ΥΓ1: Η διμοιρία ΜΑΤ με τον κωδικό 41-2 ξυλοφόρτωσε έναν από τους αλληλέγγυους, στην οδό Κατριβάνου, την ώρα που αυτός έφευγε από το χώρο έξω από τη «Βίλα Αμαλίας».
 
ΥΓ2: Λίγες ώρες μετά τη νέα κατασταλτική επιχείρηση, ο Καμίνης ξαναδήλωσε ότι «δεν έχουμε καμία ευθύνη για τη Βίλα Αμαλία», δεν παρέλειψε να συμπληρώσει, όμως, ότι «η ευθύνη της φύλαξης της Βίλας ανήκει στην Αστυνομία» κι ότι «ο δήμος έχει ξεκινήσει καταγραφή για τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο, και προχωράμε στην αξιοποίησή της σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού». Κάλυψε, δηλαδή, πλήρως την αστυνομική επιχείρηση, προφανώς επειδή του τράβηξαν τ’ αυτιά ο Κουβέλης και οι άλλοι ΔΗΜΑΡίτες για τις δηλώσεις στο Mega. Και πάλι, όμως, δεν είπε πως κάλεσε αυτός την αστυνομία να επέμβει, οπότε το ζήτημα νομιμότητας παραμένει.
 
ΥΓ3: Ο Κουβέλης δεν τόλμησε να κάνει μήνυση για τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Κάλεσε, όμως, τα ΜΑΤ να επέμβουν. Απλά, οι προσαχθέντες τελικά δεν συνελήφθησαν.

ΥΓ4: Αισχροί! Μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στην ηγεσία του Περισσού, που εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της συμβολικής κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, η οποία –κατά την άποψή τους– «δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης». Δεν περιορίστηκαν, όμως, μόνο σ’ αυτό. Εμμέσως πλην σαφέστατα εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τις αστυνομικές επιχειρήσεις, όχι μόνο αποφεύγοντας οποιαδήποτε δήλωση καταδίκης, αλλά και δηλώνοντας: «Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων, για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.ά. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: