Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση-έκπληξη Τσίπρα με Σόιμπλε τη Δευτέρα


Μία εξαιρετικής σημασίας, όσο και απρόβλεπτη σε σχέση με όσα ίσχυαν έως τώρα, συνάντηση θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η πραγματοποίηση της συνάντησης οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά από έντονες παρασκηνιακές διεργασίες ημερών μεταξύ των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Γερμανικής κυβέρνησης, με ενδιάμεσο την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Η αρχική καχυποψία, που χαρακτήριζε τις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Καγκελαρία, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική Μέρκελ, υποχώρησε και τελικά έγινε δυνατή η εύρεση μίας συνεννόησης.

Η δε διαρροή της πληροφορίας για τη συνάντηση έγινε από το Βερολίνο, δείγμα μάλλον της θετικής προδιάθεσης και της αποφασιστικότητας, που έχει η Γερμανική κυβέρνηση να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή, σε κάθε περίπτωση σπάει τον πάγο, που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα νέο μομέντουμ για την παρουσία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η διαδρομή από το μποϋκοτάζ και το σνομπάρισμα, που έκαναν διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι – και μάλιστα δεύτερης κλάσης - απέναντι στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για επίσημες επαφές έως την απευθείας συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πανίσχυρο γερμανό υπουργό Οικονομικών διανύθηκε τελικά πολύ γρήγορα.

Ψύχραιμοι παρατηρητές επισήμαιναν ότι η συνάντηση δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία των πολιτικών επιλογών των δύο πλευρών, διαμορφώνει ωστόσο ένα άλλο πλαίσιο για τις διεργασίες, που συντελούνται στην Ευρώπη και τις πιθανές εξελίξεις, που θα σηματοδοτηθούν τους επόμενους μήνες, ακόμη και εντός της Γερμανίας, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο το Σάββατο για να συμμετάσχει σε ημερίδα του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, στην οποία θα είναι και ο ίδιος εισηγητής.

Η επίσκεψή του στη Γερμανία θα είναι τετραήμερη και θα μεταβεί και στο Ανόβερο για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις.

Πρώτο Θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: