Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΗΠΑ: Ανεργία στο 10% "βλέπει" ο Obama

Σκληρή κριτική στη Wall Street άσκησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, προβλέποντας ότι η ανεργία θα φτάσει στο 10% και υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

"Προφανώς η Wall Street έχει επιλεκτική μνήμη και φαίνεται να ξεχνά πόσο κοντά βρεθήκαμε στην άβυσσο", υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Αναφερόμενος στην οικονομία υποστήριξε: "Αρχίζουμε να βλέπουμε τις μηχανές της οικονομίας να εργάζονται εκ νέου. Όμως θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την πλήρη ανάκαμψη".

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, παραδέχτηκε ότι θα ξεπεράσει το 10% και δεν δίστασε να τονίσει ότι "δεν διαθέτω γυάλινη σφαίρα για να προβλέψω πότε η ανεργία θα αρχίσει να υποχωρεί".

- Εύσημα στον κ. Bernanke

Ιδιαίτερα κολακευτικός προς τον πρόεδρο της Fed, κ. Ben Bernanke, ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος, δηλώνοντας ότι "έχει κάνει εκπληκτική δουλειά για την αντιμετώπιση της κρίσης και μάλιστα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες". Πάντως δεν αποκάλυψε εάν προτίθεται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Bernanke στην κορυφή της Fed, η οποία ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2010.

-- Η προαναγγελθείσα αναμόρφωση

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος αλλά και των εποπτικών αρχών (τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα στις 19:50 ώρα Ελλάδος), ο κ. Obama επικέντρωσε τις δηλώσεις του στις αγορές παραγώγων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, οι συγκεκριμένες αγορές "οφείλουν να καταστούν απόλυτα διαφανείς", ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του θα πρέπει να επιτύχει δημοσιονομική σταθερότητα, προκειμένου να μη χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτών (όπως η Κίνα) σχετικά με την αντοχή των αμερικανικών ομολόγων.

"Τα παράγωγα αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα", τόνισε ο κ. Obama "επιθυμούμε να τεθούν υπό εποπτεία, να καταγραφούν και να πραγματοποιούν τις εκκαθαρίσεις των συναλλαγών τους σε θεσμοθετημένους οργανισμούς".

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις (τις οποίες έχουν συντάξει ο υπ. Οικονομίας κ. Timothy Geithner και ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, κ. Lawrence Summers) βάσει όσων έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, η βασική αλλαγή αφορά στην ενίσχυση του ρόλου της Fed, με εποπτεία του συνόλου του χρηματοοικονομικού συστήματος και όχι μόνο μεγάλων τραπεζών.

Παράλληλα, αναμένεται η δημιουργία μιας νέας εποπτικής αρχής, η οποία θα ελέγχει χορηγήσεις προς τους καταναλωτές, όπως τα στεγαστικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες.

Σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εγκριθούν από το Κογκρέσο.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/523422/ArticleNewsWorld.aspx

Σημ.axinosp:Τι καλό και υπάκουο παιδί αυτός ο Ομπάμιας , επαναλαμβάνει στα Αμερικανάκια ότι του λέει ο Σόρος . Επικίνδυνα τα CDS για τον Σόρος επικίνδυνα για τον Ομπάμια . Δεν αλλάζετε τον Ομπάμια και να βάλετε στη θέση του τον Σόρος τουλάχιστον ο Σόρος είναι και πιο έξυπνος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: