Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

George Soros: "Εργαλεία καταστροφής τα CDS"

«Τα credit default swaps αποτελούν εργαλεία καταστροφής και θα έπρεπε να τεθούν εκτός νόμου» δήλωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η ασυμμετρία των κινδύνων που ενέχουν προκάλεσε τέτοια πίεση σε ομόλογα χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εταιρειών που θα μπορούσαν να τους «γονατίσουν», φέρεται να δήλωσε.

«Η διαπραγμάτευση σε κάποια παράγωγα προϊόντα θα έπρεπε να απαγορευθεί παντελώς. Αναφέρομαι στα credit default swaps, που όσο ακούω για αυτά, τόσο αντιλαμβάνομαι ότι είναι πραγματικά τοξικά», ανέφερε ο Soros και συνέχισε: «Τα CDS αποτελούν εργαλεία καταστροφής και πρέπει να απαγορευθούν. Οι θέσεις short σε ομόλογα μέσω CDS εμπεριέχουν περιορισμένο κίνδυνο, αλλά απεριόριστα περιθώρια κέρδους. Αντίθετα, οι πωλήσεις CDS προσφέρουν περιορισμένα περιθώρια κέρδους και απεριόριστο κίνδυνο».

Ο μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι «αυτή η ασυμμετρία, που ενθάρρυνε τους επενδυτές να πωλήσουν short εταιρικά ομόλογα, μεγιστοποιήθηκε από το γεγονός ότι τα CDS διαπραγματεύονταν και τιμολογούνταν ως χρεόγραφα και όχι ως δικαιώματα».
http://www.capital.gr/News.asp?id=755409
Σημ.axinosp:Για να μιλάει τόσο άσχημα ο Σόρος για τα CDS πάει να πεί ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και το ξέρει , αναμένουμε εντός ολίγου το μπάμ που θα ακουστεί σε όλον το πλανήτη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: