Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Και έτσι αρχίζει (Ρωσία και δολάρια)


10 Ιουνίου (Bloomberg)
Η Ρωσία μπορεί να μετατρέψει μερικά από τα νομισματικά της αποθέματά, σε ομόλογα του Δ.Ν.Τ. ανακοίνωσε η FED σήμερα .
Το σχόλιο οδήγησε τα ομόλογα του Υπουργείου Οικονομικών και το δολάριο σε πτώση .
Η Ρωσία, εάν οι αριθμοί μου επαληθεύονται έχει κατά προσέγγιση $160 δις. σε Αμερικάνικα χρεόγραφα. Με βάση την παγκόσμια κλίμακα μεγέθους δεν είναι πάρα πολλά , έτσι δεν θα δημιουργήσει από μόνη της ένα μεγάλο “κύμα καταστροφής” είτε στο δολάριο είτε στην ομολογιακή αγορά.
Εντούτοις, η καταστροφή ενός φράγματος αρχίζει με μία ρωγμή και αυτή είναι διαβολεμένα μεγάλη ρωγμή .
Το πρόβλημα εδώ είναι απλά η εμπιστοσύνη. Επανειλημμένα έχω πει ότι δεν είναι θέμα “τοξικών ομολόγων” αλλά έχουμε μια διαφωνία “τιμολόγησης”. Ακόμη και ένα αναξιόχρεο ομόλογο έχει μια τιμή – που ίσως δεν σας αρέσει. Τα σπίτια έχουν μια τιμή …την οποία κάποιος άλλος θα πληρώσει.
Η Arianna Huffington ήταν στο CNBS αυτό το πρωί και ρώτησε έναν από τους φιλοξενούμενους " καλά πώς θα χειριστείτε τις κοινωνικές δαπάνες…."
Βλέπετε αυτό είναι το πρόβλημα . Άνθρωποι σαν τη Arianna σκέφτονται για λύσεις σε κάθε κοινωνική αρρώστια - συμπεριλαμβάνοντας αυτές που οι άνθρωποι απόκτησαν με την ελεύθερη βούλησή τους (όπως το να ξοδεύουν 30% παραπάνω από αυτά που έβγαζαν για πάνω από μια δεκαετία ) θα λυθούν με κάποια κυβερνητική παρέμβαση.
Υπάρχει αυτή η πεποίθηση τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στους "ειδήμονες" ότι η Κυβερνητική προσφορά χρήματος είναι ατελείωτη - ότι μπορούν , τρόπος το λέγειν, να κουνήσουν τα χέρια τους και μαγικά να δημιουργήσουν όσο χρήμα αυτοί θέλουν .
Η FED είναι η “ανεξάρτητη” όπως λένε κεντρική τράπεζα που στη πραγματικότητα δεν υφίσταται . Οποιοσδήποτε αναλυτής τραπεζών που πήγε στη FED και έριξε μια ματιά στον ισολογισμό θα γινόταν τόσο λευκός όσο ένα φάντασμα. Πάνω από $2 τρις. σε " χρεόγραφα" αναλογούν σε περίπου $40 δις. σε κεφάλαια;
Η πλάνη εκείνων που λένε " Κλείστε την Fed" είναι ότι η FED είναι στην πραγματικότητα υπόχρεη στο Κογκρέσο και τους προϊσταμένους του Υπουργείου Οικονομικών . Απόδειξη; Απλά: ποιο είδος " ανεξάρτητης τράπεζας” θα δημιουργούσε χρήμα από κατά προσέγγιση $2 τρις. “κωλόχαρτα” και θα εγγυόταν ακόμα $10 τρις ;;
Οι άνθρωποι φαίνονται να σκέφτονται ότι το Κογκρέσο και ο υπουργός μπορούν να ξοδέψουν σχεδόν χωρίς όριο, τυπώνοντας κυριολεκτικά όσο χρήμα θέλουν και η FED θα βοηθήσει επιβεβαιώνοντας ότι μοιράστηκαν (πουλώντας τα σε εσάς!)
Καλά, αυτή είναι μια συμπαθητική θεωρία, και μέσα στα εθνικά μας σύνορα μπορεί και να λειτουργήσει. Το πρόβλημα είναι ότι χρειαζόμαστε εξωτερική χρηματοδότηση και τα μόνα μέσα με τα οποία μπορούμε να αναγκάσουμε ξένους επενδυτές να το κάνουν είναι να μετακινήσουμε μερικά από 6.000 πυρηνικά μας όπλα και να στοχεύσουμε σε κάποιον από αυτούς .
Δυστυχώς, μερικές κυβερνήσεις (ωχ η Κίνα) έχουν δημιουργήσει τα οικονομικά συστήματα που εξαρτώνται απολύτως από την ηλιθιότητά μας. Αυτές οι οικονομίες αδυνατούν να απορροφήσουν την παραγωγή τους με αποτέλεσμα να έχουν περιπλεχθεί με την πιστωτικά- τοξικομανή ΗΠΑ !

Η δυναμική αυτού του πράγματος είναι ενδιαφέρουσα κατά ένα μακάβριο τρόπο και δυστυχώς τα είδη συστημάτων με χαρτοφυλάκια μακρινού χρονικού ορίζοντα (barbell) τείνουν να φαίνονται σταθερά επιφανειακά , που δεν είναι , όποια δε ανωμαλία παρουσιάζεται στο status quo έχει τη κακή συνήθεια να εμφανίζεται " γρήγορα και μαζικά".

Το εάν η Ρωσία αποτελεί την προειδοποίηση ότι υπάρχει "ρωγμή στο φράγμα" που θα οδηγήσει σε οριστική διάλυση της αγοράς και κατάρρευση της οικονομίας είναι άγνωστο προς το παρόν, είναι όμως απολύτως σίγουρο ότι στον τομέα των επιτοκίων, τα οποία πουλήθηκαν σε όλους ως ο κεντρικός άξονας για την οικονομική ανάκαμψη, ο Bernanke και τα καλόπαιδά του είδαν για μια ακόμα φορά τα όνειρα και τις προθέσεις τους να μετατρέπονται σε κακόγουστο αστείο - ένα αστείο που δυστυχώς επιβαρύνει τις δικές σας πλάτες !

http://market-ticker.denninger.net/archives/1104-And-So-It-Begins-Russia-and-Dollars.html
Μετάφραση:axinosp

Δεν υπάρχουν σχόλια: