Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΜΑΣ...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΈΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΉΝΟΥΜΕ ΚΩΛΟ...

Κόκκινος συναγερμός για την οικονομία χτύπησε χθες έπειτα από πολύωρες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός, που ενδέχεται να επιδιώξει τις επόμενες ημέρες κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, μελετά- σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του- ακόμα και το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με διάγγελμα.
Oι δραματικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν στη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή πολλών υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων- σε ένα τμήμα της συμμετείχαν και οι τραπεζίτες των κρατικών τραπεζών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε νέα αποτίμηση της πορείας της οικονομίας και εκτιμήθηκε ότι η κρισιμότητά της απαιτεί απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων που η χώρα έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών και παράλληλα να αποκτήσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στον πολύπλευρο πόλεμο που δέχεται από τους διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους.
Η σύσκεψη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας κερδοσκοπικής επίθεσης που έχει στόχο όχι την Ελλάδα αλλά την ίδια την ευρωζώνη και το ευρώ και επισημάνθηκε ότι οι κύκλοι αυτοί απλώς χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως τον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Την άποψη αυτή υποστήριξε κυρίως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε σειρά σημαντικών επαφών στο περιθώριο του παγκόσμιου φόρουμ του Νταβός (συναντήθηκε τόσο με τον αποχωρούντα επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, όσο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, αλλά και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο).
Στη σύσκεψη μάλιστα ανέφερε ότι είναι πλέον πεισμένος πως όσα (σκληρά) μέτρα και να έπαιρνε η χώρα και πάλι θα γινόταν στόχος των κερδοσκόπων.
Υποστηρίχθηκε επίσης η άποψη ότι ακόμη και αν η Ελλάδα ξεπερνούσε τα προβλήματά της, οι κερδοσκόποι θα έβαζαν στο στόχαστρο άλλη χώρα του Νότου (Ισπανία ή Πορτογαλία) δεδομένου ότι έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στον κλονισμό της ευρωζώνης και την πτώση της αξίας του ευρώ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου- και έχει τη σημασία του το γεγονός αυτό για τους γνωρίζοντες- εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και είναι ενδεικτική η δήλωση υπουργού ότι «για πρώτη φορά τον είδε τόσο προβληματισμένο και ανήσυχο».

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία διήρκεσε συνολικά λίγο περισσότερο από πεντέμισι ώρες, ο κ. Παπανδρέου αλλά και οι υπουργοί του (μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Κατσέλη, Γ. Ραγκούσης, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης), ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρ. Παπουτσής και Π. Ευθυμίου τόνισαν ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η στήριξη της κοινωνίας στις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν και πως πρέπει να ομολογηθεί με ειλικρίνεια η κατάσταση για να υπάρξει η στήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμήθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει ίσως τις επόμενες ημέρες να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Στη σύσκεψη φάνηκε να διαμορφώνονται δύο τάσεις: η πρώτη, που είναι και πλειοψηφούσα, δεν θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ενώ η δεύτερη τάσσεται υπέρ της λήψης μέτρων που θα «πονέσουν» αλλά θα στείλουν ένα μήνυμα παντού.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η επέκταση της μείωσης κατά 10% των μισθών σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.
Η πρόταση δεν πέρασε, αλλά ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να παρουσιάσει μια πρόταση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Συζητήθηκε επίσης η περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων στα γραφεία υπουργών (υπερωρίες κ.λπ.) αλλά και η αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: