Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Το κόμμα της Δραχμής

Τον τελευταίο καιρό με την Παγκόσμια οικονομική κρίση που μας μαστίζει,
όλο και πιο πολύς κόσμος στην Ελλάδα συνέχεια σιγομουρμουράει για την δραχμή .
Το παράδοξο στη χώρα αυτή είναι να συζητιέται ένα νόμισμα που η πλειοψηφία του κόσμου με χαρά αντάλλαξε το 2002 με το ευρώ ,ελπίζοντας ότι θα έρχονταν καλλίτερες και σταθερότερες μέρες για τα εισοδήματά του .
Στη δεκαετία του 80 εάν εκθείαζες την δύναμη και την αξία που είχε η δραχμή μάλλον θα σε περνούσαν για τρελό ακόμα και η οπαδοί του ΠΑΣΟΚ .
Έπρεπε να περάσουν μόνο έξι χρόνια για να καταρρεύσει ο μύθος του Ευρώ και της δυνατής Ευρώπης .
Στην Ελλάδα επειδή ξεχνάμε πολύ εύκολα το Ελληνικό οικονομικό θαύμα στηρίχθηκε στη δραχμή και όχι στο Ευρώ.
http://axinosp.blogspot.com/2009/01/blog-post_21.html
Τι θα γινόταν όμως εάν φεύγαμε από την ζώνη του Ευρώ και τυπώναμε ξανά
δραχμές ;
Θα ερχόταν η συντέλεια η οικονομική της Ελλάδας όχι μας λένε σίγουρα κάποιοι γνώστες των Οικονομικών όπως ο Adrian Jack φαίνεται πως έχει… έτοιμη τη «λύση». Σε άρθρο με τίτλο "Member states could leave euro" αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν μία χώρα, ας πούμε η Ελλάδα, επρόκειτο να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και να επανεισάγει τη δραχμή, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε η κυβέρνηση θα ήταν να κηρύξει τραπεζική αργία έως ότου ολοκληρωθεί η μετατροπή στο εγχώριο νόμισμα και με τρόπο που οι καταθέτες να μη μπορούν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους για να τα στείλουν στο εξωτερικό». Και συνεχίζει: «Με το νέο νόμισμα η κυβέρνηση θα μπορεί να τυπώσει επιπλέον χρήμα και να χρηματοδοτήσει τόσο τα χρέη των τραπεζών, όσο και το δημόσιο χρέος μέσα από την υποτίμηση που θα ακολουθήσει την έξοδο από το ευρώ. Οι συνέπειες μπορεί να μην είναι καλές, ίσως όμως να είναι καλύτερες από μία μακροχρόνια ύφεση παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης έως ότου αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα
http://www.capital.gr/news.asp?Details=659566
σχόλιο αναγνώστη στη capital για το άρθρο αυτό
Τις πρώτες ώρες η Δραχμή θα κατρακυλούσε τόσο χαμηλά και το γνωστό spread θα σκαρφάλωνε τόσο πολύ ... που θα αποπληρώναμε το χρέος και θα μας έμεναν και ευρώ στην τσέπη. Στην συνέχεια (μετά την αποπληρωμή του χρέους) και μέσω της κατακραυγής της (τότε) αντιπολίτευσης θα ζητάγαμε συγνώμη και θα ξανακάνε αίτηση για ένταξη στο ευρώ με μηδενικό χρέος.
http://axinosp.blogspot.com/2009/01/blog-post_3163.html
Δεν περιμένω βέβαια την κυβέρνηση της ΝΔ να το κάνει αυτό ούτε και του ΠΑΣΟΚ για τους ίδιους λόγους αλλά περιμένω , σαν θαύμα που δεν έρχεται , κάποιον να εξαγγείλει το κόμμα της Δραχμής .
Ένα κόμμα που από το πουθενά θα ήταν πλειοψηφούσα τάση μέσα στην Ελληνική κοινωνία .
Τώρα το πώς και το γιατί εάν υπάρξει ενδιαφέρον τα συζητάμε ξανά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ