Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ: Ταμείο Φτώχειας για απόρους και πολύτεκνες οικογένειες

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δωρεάν ρούχα, τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμα και σημαντική έκπτωση στα δίδακτρα των φροντιστηρίων για τα παιδιά απολαμβάνουν εδώ και ένα μήνα άπορες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, ανήμποροι και μοναχικοί πολίτες στην περιοχή του Χορτιάτη
Η προσφορά γίνεται μέσω του ιδιότυπου “Ταμείου Φτώχειας”, που ίδρυσε ο δήμος, ανακουφίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους.
Στης φτώχειας και της οικονομικής κρίσης τον καιρό, δεκάδες άπορες οικογένειες και άνθρωποι που ζουν μόνοι τους βρίσκουν καταφύγιο στο ταμείο που σύστησε ο δήμος Χορτιάτη, για να προμηθευτούν τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμα και πετρέλαιο θέρμανσης. Πρόκειται για ένα Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας, που συστάθηκε με τη βοήθεια προσωπικού του δήμου και πολλών εθελοντών που προθυμοποιήθηκαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ενώ επί της ουσίας λειτουργεί σαν Ταμείο Φτώχειας, καλύπτοντας πολλές ανάγκες απόρων πολιτών.
“Η ιδέα είχε γεννηθεί εδώ και πολύ καιρό και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα το Δίκτυο πήρε σάρκα και οστά, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών” τόνισε ο δήμαρχος Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης.
Πρόσθεσε ότι η διοίκηση του δήμου προώθησε και υλοποίησε την ιδέα του Ταμείου Φτώχειας, προκειμένου η προσφορά σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη να μην εξαντλείται μόνο τις περιόδους των εορτών, αλλά να λειτουργεί όλο το χρόνο.
“Το πιο θετικό είναι ότι από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου ανταποκρίθηκαν πολλοί εθελοντές και ακόμη περισσότεροι επαγγελματίες, προσφέροντας διάφορα αγαθά για τους άπορους πολίτες του δήμου” σημείωσε ο κ. Γεράνης.
ΔΩΡΕΑΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Στις παροχές του δημοτικού Ταμείου Φτώχειας, εκτός από τα τρόφιμα και είδη ένδυσης - υπόδησης, περιλαμβάνονται ακόμα δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης για τους πολίτες που δεν έχουν έσοδα, σημαντική έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια για τα παιδιά πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, ακόμα και δωρεάν εργασίες σε σπίτια από ηλεκτρολόγο και υδραυλικό.
Επίσης σημαντική είναι η προσφορά εθελοντών που σπεύδουν στα σπίτια ηλικιωμένων για να μεταφέρουν τρόφιμα, ρούχα και να καλύψουν διάφορες ανάγκες. “Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες σχεδόν τις ανάγκες που έχουν οι άπορες οικογένειες και οι ενδεείς πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Χορτιάτη. Μάλιστα ανέφερε ότι η αξιολόγηση τόσο των απόρων οικογενειών όσο και των μεμονωμένων πολιτών, γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια, που θέτουν οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου, ούτως ώστε να καλύπτονται πραγματικές ανάγκες και όχι πλασματικές.
Σημαντική βοήθεια στην κατάρτιση του καταλόγου με τους ενδεείς πολίτες αποτέλεσε το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και οι υπάλληλοι σε αυτό που γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσης πολλών ηλικιωμένων και απόρων οικογενειών.
Ήδη το πρώτο διάστημα, τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξυπηρετήθηκαν πάνω από 50 οικογένειες στις οποίες θα συνεχιστεί η βοήθεια καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας λειτουργεί προσωρινά στη Δημοτική Επιχείρηση στο Ασβεστοχώρι, έως ότου επισκευαστεί δημοτικό κτίριο που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του ταμείου.
http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2009/01/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: