Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Αίφνης «αγάπησαν» τα ελληνικά ομόλογα

Η ΘΕΣΜΙΚΗ BLACK ROCK ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ SPREAD ΣΤΟ 2,87%
Ξαφνικό έρωτα για τα ελληνικά ομόλογα άρχισαν να αισθάνονται οι ξένοι επενδυτές, ύστερα από δύο μήνες διαρκούς απαξίωσής τους.
Εν μιά νυκτί οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο «πτώχευσης» της Ελλάδας ή ακόμη αποπομπής της από την ευρωζώνη παραμερίστηκαν και τα κεφάλαια άρχισαν πάλι να εισρέουν στην εγχώρια αγορά ομολόγων.
Χθες ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής των ΗΠΑ, η Black Rock, έδωσε το «σήμα» ανακοινώνοντας ότι προτίθεται να αγοράσει ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα.
Δεν έμεινε, απ' ό,τι φαίνεται, στα λόγια ή σε παραινέσεις, καθώς χθες η εικόνα που παρουσίασε η ευρωπαϊκή αγορά κρατικών τίτλων ήταν εύγλωττη.
Οι τιμές όλων των 10ετών ομολόγων κινήθηκαν πτωτικά, ενώ με θετικό πρόστιμο έκλεισαν μόνο οι «προτεινόμενοι τίτλοι» των 3 κρατών του Νότου.
Οι αποφάσεις και οι κινήσεις των επενδυτών και δη των θεσμικών δεν έχουν βεβαίως συναισθηματική αφετηρία.
Ετσι, και η στροφή προς τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται ότι ξεκίνησε αφού προηγουμένως αυτά είχαν «πιάσει πάτο».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, η Black Rock προτίθεται να επενδύσει στα κρατικά ομόλογα των παραπάνω χωρών γιατί τα «περιθώριά τους έχουν διευρυνθεί σε επίπεδα ρεκόρ της τελευταίας 10ετίας».
Πράγματι το περιθώριο των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών είχε φτάσει μια ανάσα από το 3%. Χθες, πάντως, υποχώρησε ελαφρώς στο επίπεδο του 2,87%.....
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=27.01.2009,id=56063148

Δεν υπάρχουν σχόλια: