Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Συντηρούν με νέα δημοσιεύματα τα περί αποχώρησης της Ελλάδας από Ευρωζώνη

21/01/200914:18
Παρά τις πρόσφατες κατηγορηματικές διαψεύσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. που αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times επανέρχονται στο θέμα με σημερινό τους δημοσίευμα. Αυτή τη φορά δημοσιεύοντας την απάντηση του Adrian Jack της βρετανικής Enterprise Chambers στο άρθρο του Wolfgang Münchau της 19ης Ιανουαρίου με τίτλο «‘What if’ becomes the default question». O τελευταίος στο άρθρο του είχε υποστηρίξει ότι «ένα μέλος της Ευρωζώνης δε θα μπορούσε να αποχωρήσει από αυτή διότι ο πελάτες των τραπεζών θα έσπευδαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να τις στείλουν σε ξένες τράπεζες, ώστε να αποφύγουν την υποχρεωτική (επανα-) μετατροπή στο εγχώριο νόμισμα. Ωστόσο ο Adrian Jack φαίνεται πως έχει… έτοιμη τη «λύση». Σε άρθρο με τίτλο "Member states could leave euro" αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν μία χώρα, ας πούμε η Ελλάδα, επρόκειτο να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και να επανεισάγει τη δραχμή, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε η κυβέρνηση θα ήταν να κηρύξει τραπεζική αργία έως ότου ολοκληρωθεί η μετατροπή στο εγχώριο νόμισμα και με τρόπο που οι καταθέτες να μη μπορούν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους για να τα στείλουν στο εξωτερικό». Και συνεχίζει: «Με το νέο νόμισμα η κυβέρνηση θα μπορεί να τυπώσει επιπλέον χρήμα και να χρηματοδοτήσει τόσο τα χρέη των τραπεζών, όσο και το δημόσιο χρέος μέσα από την υποτίμηση που θα ακολουθήσει την έξοδο από το ευρώ. Οι συνέπειες μπορεί να μην είναι καλές, ίσως όμως να είναι καλύτερες από μία μακροχρόνια ύφεση παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης έως ότου αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα
http://www.capital.gr/news.asp?Details=659566
σχόλιο αναγνώστη στη capital για το άρθρο αυτό:Τις πρώτες ώρες η Δραχμή θα κατρακυλούσε τόσο χαμηλά και το γνωστό spread θα σκαρφάλωνε τόσο πολύ ... που θα αποπληρώναμε το χρέος και θα μας έμεναν και ευρώ στην τσέπη.Στην συνέχεια (μετά την αποπληρωμή του χρέους) και μέσω της κατακραυγής της (τότε) αντιπολίτευσης θα ζητάγαμε συγνώμη και θα ξανακάμε αίτηση για ένταξη στο ευρώ με μηδενικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: