Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ροκφόρ vs Kόκα κόλα

Tην περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν φόρους ύψους 100% σε πολλά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ένα προϊόν όμως, ειδικά, επεβλήθη φόρος 300%--στο ροκφόρ! Οι παραγωγοί του "βασιλιά των τυριών", όπως αποκαλούν οι Γάλλοι το ροκφόρ, είναι πεπεισμένοι πως ο υπερβολικός φόρος που επεβλήθη σ' αυτό το τυρί ισοδυναμεί με εμπάργκο από την τρίτη σε μέγεθος αγορά του προϊόντος. Εξάγουν 420 τόνους ροκφόρ το χρόνο--το 2,5% δηλ. της παραγωγής τους--στις Ηνωμένες Πολιτείες....
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που η Αμερική επέβαλε μεγαλύτερους φόρους σε εισαγόμενα τυριά, το 1999, περίπου 300 εξαγριωμένοι κτηνοτρόφοι κατέστρεψαν το κατάστημα μιας αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγίας στην πόλη Μιλό.
Κι άφησαν να γίνει γνωστό πως μπορεί ν' αναλάβουν και πάλι δράση με κίνδυνο να εορτασθεί η 10η επέτειος του επεισοδίου αυτού με ανάλογο τρόπο.
Υπάρχει, βεβαίως, και μια άλλη λύση:
"οι Γάλλοι και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει ν' αρχίσουν να τρώνε περισσότερο ροκφόρ" δήλωσε ο κ. Ζοζέ Μποβέ, κτηνοτρόφος, αγωνιστής κατά της παγκοσμιοποίησης και παραγωγός ροκφόρ, ο οποίος είχε καταδικασθεί για την κατεδάφιση του αμερικανικού καταστήματος ταχυφαγίας το 1999 και παρέμεινε στη φυλακή για λίγο πριν του απονεμηθεί χάρις από τον τότε πρόεδρο Σιράκ.
Όπως γράφει η βρετανική Telegraph από την οποίαν αλιεύσαμε την είδηση, πολλοί στη Γαλλία πιστεύουν πως η τιμωρία του ροκφόρ ήταν η αποχαιρετιστήρια βολή του προέδρου Μπους, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε, λεει, την δυσαρέσκειά του για την αντίθεση της Γαλλίας στον πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003.
"Ένας για όλους και όλοι για έναν", όπως έλεγαν κι Τρεις Σωματοφύλακες που ήταν στην πραγματικότητα τέσσερις. Κι ας μονολογούσε ο στρατηγός ντε Γκολ, στις δύσκολες ώρες, ότι ήταν αδύνατο να κυβερνήσει κανείς μια χώρα που είχε τόσα πολλά τυριά!
http://www.skai.gr/master_story.php?id=108138

Δεν υπάρχουν σχόλια: