Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Aπό την Κίνα το επόμενο πλήγμα στις αγορές

Κανένα φως δεν βλέπουν για τις διεθνείς αγορές φέτος, τόσο ο κ. Nouriel Roubini όσο και ο κ. Albert Edwards της Societe Generale, οι οποίοι με «ένα στόμα, μια φωνή» προβλέπουν περαιτέρω πληγές της τάξης του 20% στις διεθνείς μετοχές. Και μη χειρότερα!
Οπως δηλώνει ο κ. Roubini, καθηγητής του πανεπιστημίου της Νεάς Υόρκης και γνωστός πλέον γκουρού των αγορών καθώς είχε προβλέψει σωστά τη χρηματοοικονομική κρίση που χτυπά ανελέητα εδώ και τόσους μήνες τις αγορές, οι διεθνείς μετοχές θα χάσουν 20% από τα σημερινά τους επίπεδα φέτος, κυρίως, λόγω της συρρίκνωσης της ζήτησης από την Κίνα, η οποία συνέβαλε στο 20% σχεδόν της συνολικής ανάπτυηξης του 2007, φέρνει την τρίτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου στο … έλεος της πιο αργής ανάπτυξης που έχει ζήσει την τελευταία επταετία.
Οπως τονίζει, η Κίνα είναι ήδη σε ύφεση παρά τα στοιχεία της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου του 2008 που δείχνουν ρυθμούς της τάξης του 6,8%, καθώς ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώνεται επικίνδυνα και η παραγωγή ενέργειας μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Την άποψη του κ. Roubini μοιράζεται και ο κ. Albert Edwards, στρατηγικός αναλυτής των διεθνών αγορών της Societe Generale, ο οποίος - αξίζει να αναφέρουμε - προέβλεψε και αυτός σωστά τον περασμένο Μάρτιο, ότι η επιβράδυνση στην αμερικάνικη οικονομία θα πυροδοτήσει μία σοβαρότατη bear market στις μετοχές.
Σύμφωνα με τον κ. Edwards, η επιβράδυνση στην Κίνα θα χτυπήσει βίαια την κερδοφορία σε όλες της επιχειρήσεις του βιομηχανικού κλάδου, του κλάδου της ενέργειας αλλά και αυτού των πρώτων υλών, προκαλώντας ένα σημαντικότατο ξεπούλημα στις μετοχές των ώριμων και αναδυόμενων αγορών, γεγονός που μπορεί να φέρει τον δέικτη S&P 500, 40% χαμηλότερα και στις 500 μονάδες.
http://www.kerdos.gr/Default.aspx?id=939769&nt=103

Δεν υπάρχουν σχόλια: