Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση
Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος
''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009
Δρόμοι Του Ρούσσου Βρανά
Με όλες τους... ... τις δυνάμεις έχουν αποδυθεί σε έναν επίμονο αγώνα: να διασώσουν την αυταπάτη του συστήματος. Και χωρίς καμιά συστολή, μοιράζουν υποσχέσεις για έναν πιο ηθικό καπιταλισμό, αναζητώντας ένα φύλλο συκής για να του φορέσουν.
Αυτό κάνει... ... ο Πασκάλ Λαμί, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και πρωτοπαλίκαρο εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν την ίδια τάξη πραγμάτων, όταν ζητάει «να μπουν κανόνες σε παγκόσμιο επίπεδο», επειδή ο καπιταλισμός είναι «ένα πολύ πολύ άδικο σύστημα».
Αυτό κάνει και το αμερικανικό περιοδικό «Φόρτσουν», επαίσχυντο ευαγγέλιο του κόσμου του πλούτου, όταν τιτλοφορεί κύριο άρθρο του έτσι: «Ήρθε η ώρα να στείλουμε τη Γουόλ Στριτ στη φυλακή».
Απέλπιδες προσπάθειες να σώσουν τα πάντα χωρίς να αλλάξει τίποτα.
Οι προτάσεις... ... όμως του Ερβέ Κεμπφ, συγγραφέα του βιβλίου «Πώς ο καπιταλισμός καταστρέφει τον πλανήτη», είναι διαφορετικές. Και χτυπούν τους πλούσιους εκεί ακριβώς που πονούν περισσότερο: στο πορτοφόλι τους.
«Η συζήτηση ξεκίνησε στην Ολλανδία από τον υπουργό Οικονομικών Βάουτερ Μπος, που θέλει να θέσει ένα ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών επιχειρήσεων», λέει ο Κεμπφ. «Γιατί οι αποδοχές τους είναι παράλογα υψηλές και συνήθως δεν έχουν καμιά σχέση με την απόδοση αυτών των στελεχών».
Κάτι παρόμοιο είχε επιχειρήσει ο Ρούζβελτ το 1942.
Όπως μας θυμίζει ο καθηγητής Τζιν Γκάντρεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει τότε πως «κανείς πολίτης δεν πρέπει να έχει εισόδημα που να ξεπερνάει τα 25.000 δολάρια τον χρόνο». Ο Ρούζβλετ δεν είπε βέβαια «ό,τι περισσεύει πάνω από τα 25.000 δολάρια, τα παίρνω όλα», αλλά επέβαλε πάντως βαριά φορολογία που το 1944 έφτασε μέχρι και το 94% στα μεγάλα εισοδήματα.
Μέχρι το 1964 στις ΗΠΑ, στο εισόδημα άνω των 400.000 δολαρίων επιβαλλόταν φόρος 77%. Μέχρι το 1980, ο φόρος των πολύ υψηλών εισοδημάτων ποτέ δεν έπεσε κάτω από το 70%. Ώσπου ήρθαν ο Ρίγκαν και ο Μπους, που τον κατέβασαν στο σκανδαλώδες 30-35% κι ακόμη παρακάτω, όπως άλλωστε συνέβη και στις άλλες δυτικές χώρες.
Το φύλλο συκής έχει πέσει. Ένας που δεν σκύβει να το σηκώσει είναι ο οικονομολόγος Τόμας Πίκερτι. «Πιστεύω σήμερα πως η μοναδική λύση είναι να επιστρέψουμε στην εξοντωτική φορολόγηση των πολύ υψηλών εισοδημάτων», λέει.
«Πρέπει να επιβάλουμε φόρους 80-90% στα πολύ υψηλά εισοδήματα.
Νομίζω πως αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει αναπόφευκτο».
Το κατώτατο όριο εισοδήματος δεν μπορεί να προστατέψει πραγματικά τους φτωχούς χωρίς ένα ανώτατο όριο εισοδήματος για τους πλούσιους.
«Να τουφεκίσουμε... ... τους πλούσιους στα καλά καθούμενα θα ήταν τρέλα», έλεγε πριν από δύο αιώνες ο Πολ Λαφάργκ. «Πρέπει πρώτα να τους ρίξουμε στη φυλακή και να τους αφήσουμε εκεί να πεινάσουν, ώσπου να φέρουν πίσω τα λεφτά που έχουν κρύψει στο εξωτερικό. Κι όταν δεν θα έχουν τίποτα πια, τότε να τους τουφεκίσουμε». Όχι πως χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς είναι πεθαμένοι χωρίς το πορτοφόλι τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου