Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Βέτο» ΟΗΕ στο δολάριο


Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Ακόμη και τα Ηνωμένα Εθνη γυρνούν την πλάτη στο δολάριο αμφισβητώντας για πρώτη φορά την ηγεμονία του ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος.
Αμφισβήτηση που έκοψε ακόμη μερικά σεντς από την τρέχουσα αξία του δολ., με το ευρώ να ξεπερνά το 1,45 δολ. χθες και τον χρυσό να σπάζει ξανά το φράγμα των 1.000 δολαρίων.

Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) έδωσε αργά προχθές το βράδυ έκθεση με τίτλο «Απάντηση στη διεθνή οικονομική κρίση», όπου γίνεται λόγος για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου διεθνούς νομισματικού συστήματος, που θα αντικαταστήσει το δολάριο.

Ανισότητα υποχρεώσεων

Είναι η πρώτη φορά που επίσημο όργανο του ΟΗΕ μιλά για αντικατάσταση του δολαρίου, θέμα που έθεταν μέχρι στιγμής στη διεθνή πολιτική σκηνή η Κίνα και η Ρωσία και το οποίο συζητιόταν από vομπελίστες οικονομολόγους, όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ως θεωρητικό ενδεχόμενο.

«Μία οικονομία της οποίας το νόμισμα χρησιμοποιείται ως αποθεματικό νόμισμα δεν υπόκειται στις ίδιες υποχρεώσεις όπως άλλες για να κάνει τις απαραίτητες μακροοικονομικές ή συναλλαγματικές προσαρμογές για να αποφύγει τη συνέχιση των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών. Ως εκ τούτου, η κυριαρχία του δολαρίου ως το βασικό μέσο διεθνών πληρωμών έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των διεθνών ανισορροπιών στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης», αναφέρει η UNCTAD.

Στην έκθεση δεν αναφέρεται επακριβώς τι θα έπρεπε να αντικαταστήσει το δολάριο, γίνεται ωστόσο λόγος για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συστήματος ελεγχόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών, κάτι σαν ένα νέο Μπρέτον Γουντς, το σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών που επικράτησε μεταπολεμικά μέχρι την κατάργησή του στις αρχές του '70, με την υποτίμηση του δολαρίου από την τότε κυβέρνηση Νίξον.

Ρωσία και Κίνα έχουν προτείνει να αντικατασταθεί το δολάριο από το «νόμισμα» του ΔΝΤ, τα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, που στηρίζεται σε καλάθι νομισμάτων, σύστημα που η υπηρεσία του ΟΗΕ δεν θεωρεί πρακτικό.

Η επαναφορά της συζήτησης για τον ρόλο του δολαρίου υπό το φως της συνεχιζόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης στάθηκε το έναυσμα, μετά την πρόσφατη ραστώνη των αγορών λόγω Αυγούστου και της προχθεσινής αργίας στις ΗΠΑ (Ημέρα της Εργασίας), για να δεχθεί πιέσεις το αμερικανικό νόμισμα, με το ευρώ να φτάνει έως τα 1,4.507 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

* Ο χρυσός έφτασε έως τα 1.007,45 δολάρια η ουγκιά, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, όταν το πολύτιμο μέταλλο είχε φτάσει στα 1.030,80 δολάρια η ουγκιά.

68,5 δολ. το μπρεντ

* Ξεπέρασε τα 71 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αμερικανικού αργού, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη των 3 δολαρίων (4,75%) σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ διαμορφώθηκε αργά χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας στα 68,49 (+2,96 δολ.) δολάρια το βαρέλι. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=80340
Σημ.axinosp:Το τέλος του δολαρίου πλησιάζει και η πτώση του δυστυχώς θα συμπαρασύρει όλο το Αγγλοσαξονικό οικονομικό σύστημα , με ότι μπορεί να σημάνει αυτό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: