Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η χαρά του εργολάβου

Μια εβδομάδα μετά τις πυρκαγιές, που αφάνισαν περίπου 200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων στη βορειοανατολική Αττική, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επέλεξε να «φυτέψει» αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό και τα Μεσόγεια!

Πρόκειται για το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο της πρωτεύουσας» επανέλαβε χθες σε όλους τους τόνους ο κ. Σουφλιάς, ενώ στα συνεχή ερωτήματα των δημοσιογράφων υποστήριξε ότι η νέα οικολογική καταστροφή δεν επηρεάζει τους σχεδιασμούς του υπουργείου για τη νέα άσφαλτο των 71,6 χλμ. -άλλη μια Αττική Οδός- που θα διαμελίσουν τον ορεινό όγκο και θα αστικοποιήσουν τη γεωργική γη που απέμεινε στον κάμπο των Μεσογείων. Δεν τίθεται θέμα ούτε για τις προτάσεις αναθεώρησης του Ρυθμιστικού, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε!

Ο κ. Σουφλιάς έδωσε έμφαση στην πρόβλεψη για φύτευση 350.000 δέντρων στον Υμηττό και την τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το ΣτΕ. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα απαξιωτική η αναφορά του στα μέλη του ακυρωτικού δικαστηρίου. «Είμαι βέβαιος ότι έχουν τελειώσει όλοι το γυμνάσιο και το λύκειο» παρατήρησε και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο προσφυγών, αφού προβλέπεται να κοπούν μόνο μερικές εκατοντάδες δέντρα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους στις 22 Δεκεμβρίου και, αν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές, θα επιλεγεί ανάδοχος στις αρχές του 2010 και τα έργα θα ξεκινήσουν στα τέλη του ίδιου έτους, με προοπτική να παραδοθούν στα τέλη του 2015. Το χρονοδιάγραμμα πάντως θεωρείται ανεδαφικό, αφού και ο χρόνος προετοιμασίας των προσφορών κρίνεται ανεπαρκής και είναι πιθανόν να δοθεί παράταση.

Τα νέα στοιχεία της χθεσινής, καταφανώς προεκλογικής, συνέντευξης Τύπου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι:

* Η αύξηση του κόστους των έργων στα 1,8 δισ. ευρώ, έναντι 1,58 που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο, λόγω των βελτιώσεων που έγιναν για την προστασία του περιβάλλοντος. Το 20%, περίπου 360 εκατ. ευρώ, θα εξασφαλιστούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ενώ τα υπόλοιπα θα διαθέσουν οι ανάδοχοι.

* Η παραχώρηση της εκμετάλλευσης των διοδίων από τους αναδόχους θα διαρκέσει 30 χρόνια, στα οποία περιλαμβάνεται και η πενταετία της κατασκευαστικής περιόδου. Στην Αττική Οδό η σύμβαση προβλέπει 18ετή παραχώρηση, που μπορεί να μειωθεί ανάλογα με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της κοινοπραξίας.

* Ο καθορισμός των διοδίων ανάλογα με την απόσταση που θα διανύει κάθε όχημα στους νέους αυτοκινητόδρομους. Το τιμολόγιο θα διαφοροποιείται από 0,10 έως και 0,30 ευρώ το χιλιόμετρο, ώστε να λειτουργεί ως κίνητρο για την αποσυμφόρηση των τοπικών δικτύων από τη διερχόμενη κυκλοφορία. Προβλέπονται τρεις μετωπικοί σταθμοί είσπραξης (κόμβος Ηλιούπολης, έξοδος σήραγγας Μεσογείων και κόμβος Αρτέμιδας), καθώς και ορισμένοι πλευρικοί.

Με τους σχεδιασμούς του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ προβλέπεται ένα σύστημα τριών δακτυλίων στην Αττική. Πέρα από τον γνωστό μας εσωτερικό δακτύλιο, υπάρχει η ενδιάμεση διαδρομή που αφορά τμήματα της Αττικής Οδού, της περιφερειακής Υμηττού, της παραλιακής και της λεωφόρου Κηφισού, που θα ολοκληρωθεί με τα την προβλεπόμενη επέκταση από την Καισαριανή ώς τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ο εξωτερικός δακτύλιος περιλαμβάνει την περιφερειακή Αιγάλεω, το νέο άξονα των Μεσογείων από την Αγία Μαρίνα ώς τον κόμβο Ραφήνας, από τον οποίο θα απομένουν άλλα 25 χλμ. για να συνδεθεί με την εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, όπως είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, υποβλήθηκαν 55 προτάσεις από δήμους και τοπικούς φορείς. «Ελήφθησαν υπόψη» είπε ο κ. Σουφλιάς και έδωσε για κάποιες μικρής κλίμακας τροποποιήσεις, καθώς και στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κυρίως στο ρέμα Τραχώνων και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Οι αλλαγές που έγιναν στους αρχικούς σχεδιασμούς αφορούν κυρίως:

* Τον κόμβο Σακέτα, όπου επρόκειτο να κοπούν 3.800 ψηλά δέντρα, αλλά θα γίνει μετατόπιση περίπου 50 μέτρων για να μειωθούν οι επιπτώσεις στον γειτονικό αρχαιολογικό χώρο.

* Τα διόδια Ηλιούπολης, όπου άλλαξαν οι σήραγγες και επιλέχθηκε άλλη θέση που δεν θα είναι ορατή από την πλευρά του λεκανοπεδίου.

* Τον κόμβο Κύπρου, για τον οποίο υπήρχαν αντιδράσεις από τους δημάρχους Ελληνικού, Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, γι' αυτό μετατοπίστηκε ώστε να μη θίγεται το υφιστάμενο πάρκο.

* Τη μείωση του πλάτους του δρόμου κοντά στο Κίτσι, για να προστατευυεί ο γειτονικός αρχιολογικός χώρος. Γι' αυτό το λόγο στο τμήμα ώς τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας δεν θα υπάρχουν διόδια.

Οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Σουφλιά αποτέλεσαν σημείο τριβής με την αντιπολίτευση. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκαν δύο (!) ανακοινώσεις. Στη μία οι Γ. Μαγκριώτης και Γ. Μανιάτης ζητούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να αποσύρει την πρότασή του και να εντάξει τα έργα σ' ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Αττικής. Αμφισβητούν επίσης τα κυκλοφοριακά δεδομένα και δίνουν έμφαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. «Γαζώνουν το βουνό» επισημαίνει ο Σπ. Κουβέλης.

Για μονοδιάστατη εμμονή του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ σε συγκοινωνιακά μοντέλα που προωθούν τη χρήση του Ι.Χ. κάνει λόγο ο ΣΥΝ, που θεωρεί ως πιο οικολογική λύση την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=77808
Σημ.axinosp:Στους να φάτε τις μίζες που θα πάρετε από τους εργολάβους κύριοι του ΥΠΕΧΩΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: