Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η Καλιφόρνια πρέπει να πτωχεύσει

Του John C. Dvorak Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια. (MarketWatch) – Διάφορες οικονομικές εκθέσεις έχουν έρθει και έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες, αλλά το χειρότερο μέχρι στιγμής, τουλάχιστον για την Καλιφόρνια, είναι η τελευταία πρόβλεψη Anderson του UCLA. Περιγράφει μια ζοφερή εικόνα για τη χρυσή Πολιτεία, με την εξέλιξη της ανεργίας πάνω από 12% ,να παραμένει δε σε διψήφια μέχρι το 2012.

Η έκθεση Anderson, η οποία βγαίνει σε τριμηνιαία βάση, λέει λίγο πολύ ότι η πολιτεία είναι σε σπειροειδή κάθετη πτώση (tailspin) - κάτι που στην πραγματικότητα μας είναι γνωστό σε όλο του το μέγεθος. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης.

Μόνο ο τομέας της τεχνολογίας είναι πιθανό να αυξηθεί και να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της συνολικής αποκατάστασης της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης. Οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι διάσπαρτες γύρω από το Πάλο Άλτο, όπως η Apple Inc στο Καπεντίνο η Oracle Corp, στο Ρέντγουντ Σόορς; η Intel Corp στη Σάντα Κλάρα , η Hewlett-Packard Co στο ίδιο το Πάλο Άλτο .

Όταν περιλαμβάνετε περιοχές της Σίλικον Βάλεϊ που εκτείνεται από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Λος Γκάτος και ξανά πίσω μέσω Μιλπίτας, , υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, που συμμετέχουν σε τομείς υψηλής τεχνολογίας ανάπτυξης και κατασκευών.

Υπάρχουν ακόμη και θύλακες εταιρειών που σχετίζονται με επιχειρήσεις παρόμοιας τεχνολογίας σε όλη την Καλιφόρνια σε κάπως απομακρυσμένα σημεία, όπως η Κάρλσμπαντ.

Η Πολιτεία είναι πλημμυρισμένη στην τεχνολογία.

Αλλά με τις πολύ σημαντικές επιχειρήσεις τεχνολογίας να εγκαταλείπουν την Πολιτεία, εάν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται; Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μεγάλη ανησυχία.

Ήμουν σε εγρήγορση που επισκεπτόμουν τη κάποτε πολυσύχναστη 4η Στρίτ στο Μπέρκλεϊ, όπου το μεγαλύτερο εστιατόριο της περιοχής έβαλε λουκέτο, όπως και πολυάριθμες μπουτίκ και μικρά καταστήματα. Αυτό έχει οδηγήσει όλα τα υπόλοιπα καταστήματα να υιοθετούν ωράρια με λιγότερες ώρες, έτσι ώστε μετά τις 6 μ.μ. στις εργάσιμες ημέρες να είναι μια πόλη φάντασμα.

Εκτός από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια η ίδια, η πόλη του Μπέρκλεϊ φαίνεται σαν να αποσαρθρώνεται. Θα συμβούλευα μια βόλτα κατά μήκος της Λεωφόρου του Πανεπιστημίου από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι την πανεπιστημιούπολη. Έχω πάει σε χωματόδρομους στο Μεξικό που είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ένα μεγάλο μέρος της Λεωφόρου του Πανεπιστημίου. Στην πραγματικότητα, το σύνολο του δρόμου φαίνεται και μοιάζει περισσότερο με τις παρυφές του Henderson στη Νεβάδα , παρά με τη περιοχή της παραλίας του Σαν Φρανσίσκο. Είναι τρομακτικό.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στις αντί-εταιρικές πολιτικές που απασχολούν και λατρεύονται από το Μπέρκλεϊ. Το μείγμα των επιχειρήσεων που προκύπτει περιλαμβάνει τατουάζ, μέντιουμ ,ΑΤΜ , όλα μαζί να ανταγωνίζονται σε μικρές μπροστινές βιτρίνες. Ένα δύο Στριπτιζάδικα θα ταίριαζαν εκεί μέσα.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ έχει μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες μηχανικών στον κόσμο. Τώρα ονομάστε μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στο Μπέρκλεϊ. Δεν μπορείτε .Οι Εταιρείες τεχνολογίας σκοτώνονται να φύγουν από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορούν. (Υπάρχει μια περιοχή με Μεξικάνικο φαγητό που ονομάζεται High Tech Burrito, αυτά για την κατάσταση που επικρατεί.)

Αλλά η πόλη είναι ένας μικρόκοσμος των μεγαλύτερων προβλημάτων της πολιτείας και του μεγάλου αντιπολεμικού βιβλίου Catch-22. Η Καλιφόρνια δεν μπορεί να βγει από το χρέος χωρίς δραστικές περικοπές στις δαπάνες, που σημαίνει απολύσεις και υψηλότερη ανεργία, που σημαίνει λιγότερο χρήμα θα επιστρέφει ξανά πίσω σε επιχειρήσεις. Η πολιτεία δεν μπορεί να βγει από το χρέος χωρίς υψηλότερους φόρους, πράγμα που σημαίνει οι επιχειρήσεις αναδιπλώνονται οριακά, δημιουργώντας περισσότερη ανεργία και λιγοστεύοντας τα έσοδα.

Η Καλιφόρνια έχει ήδη εκδώσει χαρτάκια που λένε ότι η Πολιτεία σου χρωστάει IOU ( I Own You ) στους εργαζομένους, τα οποία δεν γίνονται αποδεκτά τελικά από τις τράπεζες και ειρωνικά απορρίπτονται από την ίδια τη πολιτεία.

Η μόνη πραγματική λύση για να σώσετε τη Καλιφόρνια από την αναπόφευκτη πραγματικότητα είναι το αναπόφευκτο: κηρύξτε πτώχευση, και επαναφέρετε το σύστημα από την αρχή.

Τι θα προκύψει τότε θα είναι εξίσου σημαντικό κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ανάκτησης. Επιτέλους θα δούμε, καθώς η ιστορία εξελίσσεται, αυτό που είδαμε στην πόλη του Βαγιέχο, κατά τη διάρκεια της πτωχευτικής διαδικασίας της - ένα φαινόμενο διαφθοράς, ευνοιοκρατίας, κακοποίησης και κατάχρηση του χρήματος των φορολογούμενων. Δημόσιοι υπάλληλοι να αποκτούν περισσότερα από 300.000 δολάρια το χρόνο, πυροσβέστες να βγάζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια, φίλοι να προσλαμβάνουν φίλους.

Η εργασία σε Κυβερνητικό πόστο πρέπει να είναι ένα καταφύγιο και όχι χρυσωρυχείο.

Η Καλιφόρνια, διαλύθηκε από την ίδια της την κυβέρνηση, Ομοσπονδιακή και τοπική. Μπορείτε να το δείτε αν ζείτε σε άλλες χώρες.

Ζω σε ένα μέρος της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων; Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι χαμηλότερος, και ο φόρος επί των πωλήσεων είναι χαμηλότερος. Οι κρατικές υπηρεσίες είναι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές, και οι δρόμοι δεν είναι σαν την λεωφόρο Πανεπιστημίου ή την λεωφόρο Nimitz. Τα Δημόσια σχολεία δεν είναι σε ένα χάος.

Υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη σκέψη στη σύγκριση της Χρυσής Πολιτείας με την Ουάσιγκτον: «Τι συμβαίνει με αυτήν την εικόνα;"

Η έκθεση Anderson του UCLA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Καλιφόρνια, τελικά , δεν θα ανακάμψει τόσο σύντομα όπως το υπόλοιπο έθνος, αναρωτιέμαι γιατί;

Η Πτώχευση θα βοηθήσει. Κάντε το !
http://www.marketwatch.com/story/california-must-go-bankrupt-2009-09-18
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/09/update-22909.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: