Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η Lehman και άλλες μετοχές-"λαχείο"

By Michael Mackenzie, Nicole Bullock, Greg Farrell (Νέα Υόρκη)
Δημοσιεύθηκε: 11:20 - 07/09/09
Έναν σχεδόν χρόνο μετά την αίτησή της Lehman Brothers για πτώχευση, η αξία των μετοχών της εκτινάσσεται στα ύψη λόγω της έκρηξης στη δραστηριότητα συναλλαγών.

Και σε άλλες χρεοκοπημένες εταιρίες -η αξία στις μετοχές των οποίων είναι συνήθως σχεδόν μηδενική γιατί οι κάτοχοι τίτλων αποζημιώνονται ύστερα από όλους τους πιστωτές- επικρατεί μανία συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες.

"Οι επενδυτές έχασαν τόσο πολλά λεφτά πέρυσι και είναι τόσο απελπισμένοι να ανακτήσουν τις απώλειές τους, που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν οπουδήποτε", εξηγεί ο κ. Brad Golding, portfolio manager της CRC Financials Opportunity, hedge fund στα νησιά Κέιμαν. "Όλοι ψάχνουν το λαχείο".

Αφότου η Lehman κατέρρευσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Barclays Bank και η Nomura αγόρασαν τμήματα των επιχειρήσεών της. Έτσι απέμεινε μία εταιρία συμμετοχών, η οποία κατά κύριο λόγο περιέχει τοξικά κτηματικά ενεργητικά και παράγωγα που δυνητικά ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια και τα οποία δεν έχουν ακόμη ρευστοποιηθεί.

Η μετοχή της Lehman έκανε peak την περασμένη εβδομάδα στα 32 σεντς, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο διάστημα φέτος στα 5 σεντς. Όταν άρχισε το ράλι στη Lehman στα τέλη Αυγούστου, ο όγκος συναλλαγών εκτινάχτηκε πάνω από τα 100 εκατ. μετοχές σε μία μέρα, ενώ τους προηγούμενους μήνες η δραστηριότητα ήταν σχεδόν μηδενική. Ο τίτλος της την περασμενη εβδομάδα έκλεισε στα 14 σεντς, με όγκο συναλλαγών πάνω από 11 εκατ. μετοχές την Παρασκευή.

Οι μετοχές της Washington Mutual και της IndyMac, δύο άλλων χρεοκοπημένων χρηματοπιστωτικών οίκων, έχουν επίσης αναρριχηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες.
"Είναι μια μανία τουλίπας", τονίζει ο κ. Golding. "Ο κόσμος αποφασίζει ότι μια μετοχή αξίζει κάτι με βάση το τίποτα".

Οι συναλλαγές σε μετοχές εκτός χρηματιστηρίου εταιριών που έχουν αιτηθεί υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, πραγματοποιούνται μέσω ιδιωτικών, over-the-counter συμφωνιών και όχι στο επίσημο χρηματιστήριο.

Το ράλι στην μετοχή της Lehman ακολουθεί εκρηκτικές ανόδους στις τιμές των μετοχών των Fannie Mae και Freddie Mac, το δύο κτηματικών τραπεζών που έχει αναλάβει η αμερικανική κυβέρνηση. Η μετοχή της AIG και, σε μικρότερο βαθμό, της Citi, δύο εταιριών με μεγάλη συμμετοχή της κυβέρνησης, έχουν επίσης ενισχυθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες.

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/538924/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό με τίποτα και πάντα θα πιάνονται κορόιδα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: