Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Λευκωμα Απο το Προγραμμα της Λαϊκης Δημοκρατιας του Πολιτικου Συνασπισμου Των Κομματων Του Ε.Α.Μ.

Σαν σήμερα, ιδρύεται, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941, το ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο).Μεγάλη υπόθεση για ένα λαό που υπέφερε από χρεωκοπία ("δυστυχώς επτωχεύσαμεν"), χούντα (Μεταξάς), και ναζιστική κατοχή.Χιλιάδες (στην κυριολεξία) πέθαιναν από πείνα, τις κακουχίες, κτλ.Και όμως, ο λαός αυτός ίδρυσε το κατάλληλο "όχημα" (ΕΑΜ) για να παλέψει, να δείξει στους ναζί ότι έχουν απέναντι τους έναν λαό που δε λυγίζει, αλλά παλεύει για την ελευθερία του..



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΛΔ παίρνει μέτρα για την αφαίρεση της οικονομικής δυνάμεως της χρηματιστικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, για την απαλλαγή της χώρας απ' την ξενική εξάρτηση, για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων της δημιουργίας γερής οικονομίας, στηριγμένης στις εσωτερικές πηγές και δυνατότητες.

Τα σπουδαιότερα από τα μέτρα αυτά είναι:

Όλα τα εξωτερικά χρέη και ο ΔΟΕ θα καταργηθούν. Τα μονοπώλια περνούν στο ελληνικό κράτος. Καταργούνται όλα τα προνόμια των ξένων εταιριών.

Οι περιουσίες των δοσιλόγων και μεγαλομαυραγοριτών, καθώς και εκείνων που επλούτισαν αθέμιτα και παράνομα στην εποχή της 4ης Αυγού­στου, δημεύονται υπέρ του λαού.

Εθνικοποιούνται οι τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, οι μεγάλες μεταφορές, ορισμένες βασικές βιομηχανίες πρωταρχικής εθνικής σημα­σίας (πολεμική βιομηχανία, μεγάλα ναυπηγεία, μεγάλη χημική βιομηχανία και λιπάσματα, μεγάλες βιομηχανίες ηλεκτρισμού κλπ.). Καθιερώνεται έλεγχος του Λαϊκού Κράτους, με συμμετοχή των εργατών σ' όλες τις άλλες μεγάλες βιομηχανίες.

Προοδευτική φορολογία στο κεφάλαιο.

Το εξωτερικό εμπόριο μπαίνει κάτω από τον έλεγχο του κράτους.

Το κάλυμμα μας σε χρυσό θα χρησιμεύσει στην όλη οικονομική εσωτερική ανασύνταξη με τις επανορθώσεις που δικαιούται η Ελλάδα και την επαρκή οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό, με όρους συμφέροντες για τον ελληνικό λαό.

Η όλη οικονομική δραστηριότητα θα προσανατολιστεί όχι μόνο στην αποκατάσταση της καταστραμμένης οικονομίας και των συγκοινωνιών, αλλά και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη των παραγωγικών μας δυνάμεων (ηλεκτρισμός, μεταλλουργία, σιδηρουργία, παραγωγή μηχανημάτων, βιο­μηχανία για την εθνική μας άμυνα, για είδη καταναλώσεως, συγκοινωνία ξηράς-θαλάσσης - αέρα), στη δημιουργία βαριάς βιομηχανίας, ικανής να εφοδιάσει με σύγχρονα τεχνικά μέσα την αγροτική οικονομία. Η δημιουρ­γία βαριάς βιομηχανίας, με την εκμετάλλευση των σιδηρομεταλλευμάτων και του άλλου ορυκτού πλούτου του τόπου, σε συνδυασμό με τη χρησιμο­ποίηση των υδατοπτώσεων, θα μπορέσει ν' αλλάξει τέλεια την οικονομική φυσιογνωμία της Ελλάδας.


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Μονάχα πάνω σε μια υγιά αγροτική οικονομία μπορεί να δημιουργη­θεί μια πλατιά εσωτερική αγορά, προϋπόθεση για ν' αναπτυχθεί η ντόπια βιομηχανία και η λαϊκή ευημερία.

Όλα τα τσιφλίκια, ιδιωτικά, δημόσια και μοναστηριακά, κάθε μεγάλη έκταση γης που δεν ανήκει στον καλλιεργητή της, απαλλοτριώνονται και μοιράζονται στους ακτήμονες και στους αγρότες με ανεπαρκή κλήρο και στους νέους, απόχτησαν είτε όχι, ξεχωριστή οικογένεια.

Τα δάση θα δοθούν στις κοινότητες. Το ίδιο και τα λιβάδια προς όφελος της ολότητας και για την αποκατάσταση των κτηνοτρόφων.

Η φορολογία εφαρμόζεται προοδευτικά. Αγροτικό εισόδημα ίσο με ένα κατώτατο όριο συντηρήσεως απαλλάσσεται ολότελα από τη φορολο­γία. Καταργείται η προσωποκράτηση για χρέη. Η δεκάτη, τα διόδια, διαπύλια τέλη κι όλες οι μεσαιωνικές επιβαρύνσεις καταργούνται.

Μια συστηματική ενίσχυση σε μακροπρόθεσμα δάνεια, που θα δίνον­ται με ελάχιστο τόκο, θα βοηθήσει τους γεωργούς και κτηνοτρόφους να γλιτώσουν από την τοκογλυφία, ν' αποχτήσουν μηχανήματα, άλογο, αγε­λάδα, λιπάσματα, ό,τι τους χρειάζεται να δουλέψουν το χωράφι τους και να βελτιώσουν το νοικοκυριό και την παραγωγή τους.

θα καταργηθούν όλοι οι εκμεταλλευτικοί και παρασιτικοί οργανι­σμοί, ΑΣΟ, ΚΥΔΕΠ κλπ. και τη συγκέντρωση, βιομηχανική επεξεργασία και διάθεση των αγροτικών προϊόντων θα αναλάβουν οι γενικού τύπου συνεταιρισμοί των χωρικών, που θα χρηματοδοτηθούν και θα ενισχυθούν ολόπλευρα από το κράτος και θ' αποτελέσουν βασικό μοχλό της οικονομι­κοκοινωνικής αναγεννήσεως του τόπου. Το κράτος θα φροντίσει να εξα­σφαλίσει μια λογική αναλογία τιμών γεωργικών και βιομηχανικών προϊόν­των, ώστε ο αγρότης να μη ληστεύεται από το βιομηχανικό και εμπορικό κεφάλαιο.

Με βάση μελετημένο πανελλαδικό σχέδιο θα γίνουν παραγωγικά έργα, αρδευτικά, αποξηραντικά, συγκοινωνιακά, εξυγιάνσεως και πολιτι­σμού.

Ο χωρικός θα γίνει νοικοκύρης πραγματικός στο χωράφι του και στο προϊόν του. Όχι μόνο τα έξοδα του θα βγάζει, μα χρόνο με χρόνο θα βελτιώνει και θ' αναπτύσσει το νοικοκυριό και την παραγωγή του......
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=143068
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1084099
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/09/update-27909.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: