Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Απολύσεις, λουκέτα, δυστυχία...

Τα είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό, ότι η αγορά ανέμενε πολλά λουκέτα σε μεγάλες επιχειρήσεις το Φθινόπωρο. Δυστυχώς, η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο και όλα δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή ενός επικίνδυνου ντόμινο. Ο φόβος των ακάλυπτων επιταγών και των επισφαλειών από τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις έχει σκεπάσει έξω τα πάντα.

Μετρήστε θέσεις εργασίας που ήδη χάθηκαν. Κι όχι μόνο από αυτές καθαυτές τις εταιρείες που έβαλαν λουκέτο, αλλά και από εκατοντάδες άλλους που ζούσαν από την επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα. Για παράδειγμα, στην "Ασπίς" δεν είναι μόνο οι 700 εργαζόμενοι στον Όμιλο, αλλά και εκατοντάδες άλλοι που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας σε όλη τη χώρα.

Σε λίγο καιρό δεν θα μας κάνει αίσθηση η αναγγελία ενός ακόμη λουκέτου. Θα είναι μία συνηθισμένη «είδηση». Δεν κινδυνολογούμε. Όποιος κάνει μία βόλτα στην αγορά θα εισπράξει τα ίδια ακριβώς πράγματα. Κι αυτό διότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιος βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο, ποιος ανταγωνιστής τους αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.

Οι πληροφορίες της αγοράς, λοιπόν, μιλάνε για πολλές επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι στον τάφο. «Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα που δεν ξέρουμε αν οι επιταγές που παίρνουμε στα χέρια μας θα πληρωθούν ή αν θα βρεθούμε σε λίγο καιρό υπόλογοι στις τράπεζες», μας είπε επιχειρηματίας, ένας απ’ αυτούς τους χιλιάδες μη επώνυμους που με την μεσαίου μεγέθους εταιρεία του βοηθούσε επί σειρά ετών στην ανάπτυξη της χώρας. Διότι, πέρα από τους μεγάλους και γνωστούς υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που αγωνίζονται καθημερινά και προσφέρουν και μάλιστα σε περισσότερο αντίξοες συνθήκες. Ο ίδιος άνθρωπος, λοιπόν, μας έκανε μία ακόμη ενδιαφέρουσα παρατήρηση: «Πολλοί άρχισαν να μη πληρώνουν τις επιταγές τους, αφού θεωρούν βέβαιο ότι ένα μεγάλο μέρος των αντισυμβαλλομένων τους δεν θα είναι αντίστοιχα εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Η μη πληρωμή των επιταγών τείνει να γίνει επιδημία».

Αυτό είναι το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω μας και το οποίο αναμένεται να γίνει πιο δύσκολο στο επόμενο διάστημα. Ίσως δούμε πράγματα που πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε καν να τα φανταστούμε. Το ερώτημα είναι το πώς ξεφεύγουμε από αυτό τον φαύλο κύκλο. Η απάντηση ίσως δοθεί μετά τις εκλογές. Ίσως πάλι δεν σταθεί δυνατόν να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου.
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=819788
Σημ.axinosp:Και η ανάκαμψη της οικονομίας που πήγε κε Μαυρίδη που εσείς και οι όμοιοι σας παπαγάλοι, μας λέγατε τόσο καιρό , και ότι δεν μας άγγιξε η κρίση και άλλες τέτοιες παπαριές άλλα λόγια να αγαπιόμαστε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: