Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μη αναστρέψιμη η άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Σχεδόν μη αναστρέψιμη είναι, πλέον, η άνοδος κατά δύο μέτρα της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με ειδικούς που συμμετέχουν σε διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, το οποίο φιλοξενείται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
«Η ουσία του προβλήματος της στάθμης της θάλασσας είναι ότι από τη στιγμή που αρχίσει, η άνοδος είναι πρακτικά μη αναστρέψιμη», προειδοποιεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός σε θέματα στάθμης της θάλασσας και επιστήμονας στο Ινστιτούτο Πότσνταμ στη Γερμανία κ. Στέφαν Ράμστορφ. «Δεν βλέπω το πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την άνοδο, ακόμη και αν φθάσουμε σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», πρόσθεσε.

Η καλύτερη εξέλιξη είναι να ανέρχεται, μετά τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, με σταθερό ρυθμό «για τους επόμενους αιώνες» η στάθμη της θάλασσας, και να μην επιταχύνεται αυτός ο ρυθμός, είπε ο γερμανός ειδικός.

Ο ίδιος προέβη στην εκτίμηση ότι ακόμη κι αν περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, θα εξακολουθούμε να έχουμε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά δύο μέτρα τους επόμενους αιώνες, εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην εξαφάνιση ορισμένων νησιωτικών χωρών. Η πλέον αισιόδοξη εκτίμησή του κάνει λόγο για άνοδο κατά ένα μέτρο της στάθμης αυτόν τον αιώνα στην περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου και κατά έως και πέντε μέτρα μέσα στα επόμενα τριακόσια χρόνια.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι η τήξη των πάγων αποκτά κεκτημένη ταχύτητα, θερμαίνοντας την ατμόσφαιρα καθώς λιγότερη ποσότητα χιονιού αντανακλά λιγότερη θερμότητα.

«Ακόμη κι αν μειώσουμε τις εκπομπές σε όλον τον πλανήτη, από τη στιγμή που αυτό ξεκινήσει είναι μη αναστρέψιμο. Συμπεραίνω ότι μια αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου αυξάνει την πιθανότητα της μείωσης των φύλλων πάγου στη Γροιλανδία κατά 50% ή και περισσότερο», είπε ο κ. Πίερ Φέλινγκα του πανεπιστημίου Βαγκενίγκεν (WUR), του κορυφαίου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στις Επιστήμες της Ζωής. «Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο κατά περίπου εφτά μέτρα της στάθμης της θάλασσας σε διάστημα 300 με 1.200 χρόνων», πρόσθεσε.

Οι ομιλητές στο συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στήριξαν τις απόψεις τους λέγοντας ότι πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης ήταν κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου θερμότερος και η στάθμη της θάλασσας κατά είκοσι τρία με είκοσι πέντε μέτρα υψηλότερη. Ενώ, πριν από 122.000 χρόνια πριν ήταν κατά 2 βαθμούς Κελσίου θερμότερος και η στάθμη της θάλασσας κατά δέκα μέτρα υψηλότερη.

«Αυτό που παρατηρούμε σήμερα στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική, μπορεί να είναι παροδικό φαινόμενο αλλά μπορεί να είναι και η απαρχή αυτού που συνέβαινε πριν από 122.000 χρόνια», είπε ο κ. Φέλινγκα, ο οποίος έχει την έδρα Κλίμα και Νερό στο WUR.

Περί τα 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη ζουν σε πεδιάδες με συχνά εποχιακά πλημμυρικά φαινόμενα, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρόμπερτ Νίκολς του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 0,6% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 5% του παγκόσμιου πλούτου, λόγω της ύπαρξης σε αυτές τις περιοχές αεροδρομίων και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Η προστασία των ακτών - το κόστος της οποίας οι ομιλητές τοποθέτησαν μεταξύ 50 δισ. δολαρίων ετησίως το 2020 και 215 δισ. δολαρίων ετησίως το 2100 - μπορεί να μειώσει σημαντικά την απώλεια γης και περιουσιακών στοιχείων, υποστήριξε ο κ. Νίκολς.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/09/2009_300097
Σημ.axinosp:Τελικά τα κατάφεραν οι Αμερικάνοι και ο Αρχιμαλάκας ο Μπούς μπαμπάς και γυιός και όχι μόνο αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής . Από δώ και μπρός κάθε παράλιακή χώρα θα γίνει σαν την Ολλανδία με φράγματα για να γλυτώσει από την άνοδο της στάθμης των θαλλασών .Συγχαρητήρια σε όλους μας που τα καταφέραμε να κάνουμε την μεγαλύτερη μαλακία όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: