Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για Φόκλαντς

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ. Κλίμα έντασης επικρατεί και πάλι από χθες στην Αργεντινή, θυμίζοντας στους παλαιότερους ημέρες του 1982, όταν επί κυβερνήσεως Θάτσερ, Βρετανία και Αργεντινή ενεπλάκησαν σ’ έναν αιματηρό πόλεμο με αντικείμενο διεκδίκησης τα νησιά Φόκλαντς, τα οποία η Αργεντινή θεωρεί ότι της ανήκουν.

Χθες η Βρετανία επρόκειτο να ξεκινήσει την άντληση πετρελαίου, βορείως των Φόκλαντς, θέλοντας να αξιοποιήσει τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της περιοχής, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Αργεντινής αναζητούσε συμμάχους στο αίτημά της, έχοντας προς το παρόν εξασφαλίσει τη στήριξη της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας. Προ ημερών και εν όψει της χθεσινής εναρκτήριας ημέρας άντλησης πετρελαίου, το Μπουένος Αϊρες απαίτησε απ’ όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς τα Φόκλαντς μέσω των χωρικών υδάτων τους να λαμβάνουν άδεια διέλευσης από την Αργεντινή.

Την Κυριακή, ο ΥΠΕΞ της χώρας Γιόρχε Ταϊάνα έφερε το θέμα των Φόκλαντς ενώπιον της Ομάδας του Ρίο -συμμετέχουν αμερικανικά κράτη και χώρες της Καραϊβικής- που συγκεντρώθηκαν επί διήμερο στο Κανκούν. Ο Αργεντίνος ΥΠΕΞ ευελπιστεί πως θα εκδοθεί καταδικαστικό ψήφισμα εις βάρος της Βρετανίας για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου γύρω από το Ισλας Μαλβίνας, όπως αποκαλούν οι Αργεντίνοι τα Φόκλαντς.

Η Desire Petroleum, η εταιρεία η οποία ανέλαβε την άντληση πετρελαίου για λογαριασμό της Βρετανίας, επανέλαβε χθες ότι το ενδιαφέρον της περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πετρέλαιο, και δεν επιθυμεί την παραμικρή ανάμειξη στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ Λονδίνου και Μπουένος Αϊρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι το διεθνές δίκαιο επιτρέπει σε βρετανικές εταιρείες να επιχειρούν ελεύθερα στην περιοχή γύρω από τα νησιά. Αντιθέτως, η Αργεντινή επιμένει ότι οι βρετανικές ενέργειες παραβιάζουν την κυριαρχία της. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια φαινομενικής εκτόνωσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η υφιστάμενη διαμάχη θα λυθεί διά της διπλωματικής οδού. Τον περασμένο Ιανουάριο, η Βρετανία απέρριψε τις διεκδικήσεις της Αργεντινής γύρω από τα νησιά, τα οποία τελούν υπό βρετανική κατοχή από το 1833. Το 1982, η στρατιωτική χούντα της Αργεντινής κατέλαβε τα νησιά Φόκλαντς, για να ηττηθεί και να εκδιωχθεί από τις βρετανικές πολεμικές ναυτικές δυνάμεις.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_23/02/2010_391810
Σημ.axinosp:Εκλογές πλησιάζουν στην Βρετανία και όπως το 1982 η δημοτικότητα της Θάτσερ ήταν χαμηλή και κινδύνευε με ήττα στις Βουλευτικές Εκλογές της εποχής εκείνης , όπως ο Μπράουν σήμερα. Η "Σιδηρά Κυρία" βρήκε αφορμή με τον πόλεμο στα Φώκλαντς, να κερδίσει τις εκλογές πανηγυρικά. Να δούμε , ο Μπράουν θα παρασύρει τους Αργεντίνους σε μια πολεμική αναμέτρηση, με φόντο τις φετινές εκλογές όπου το Εργατικό Κόμμα στην Αγγλία έχει παρουσιάσει πολύ χαμηλά ποσοστά και κινδυνεύει με πανωλεθρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: