Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Με ποιους στο τιμόνι;

Tου Σωκρατη Τσιχλια
Αναρωτιέμαι τι έγινε η ισχυρή Ελλάδα, της ισχυρής Ευρώπης, η Ελλάδα που διαλαλούσαν πριν από λίγα χρόνια στις τηλεοράσεις, με μάτι αγριεμένο από τον αγώνα για τη διατήρηση στην εξουσία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί από αυτούς μακροημέρευσαν στα κομματικά ρετιρέ κι έφτασαν αδιάβροχοι ώς τις ημέρες της χρεοκοπίας. Τα φορτώνουν όλα στους άλλους και συνεχίζουν να ρητορεύουν μακάριοι. Εκλέγονται βεβαίως.

Αλλά εδώ δεν ζήτησαν ένα ελάχιστο έστω συγγνώμη, οι νεοδημοκράτες. Δεν ακούστηκε ούτε μια φορά το «κάναμε λάθος» ούτε έστω ένα «έκανα λάθος». Ποτέ! Με νωπή την εκλογική της συντριβή, η Νέα Δημοκρατία τολμά και δίνει διά των εκπροσώπων της συμβουλές οικονομικού περιεχομένου «σοσιαλιστικής» πνοής: «να προσέξει η κυβέρνηση τη μέση οικογένεια που υποφέρει», το άκουσα προχθές από στομφώδη πολιτικό και συνειδητοποίησα ότι είμαστε απλώς θεατές ενός κακόγουστου σόου.

Ετσι λοιπόν ξυλάρμενη έφτασε στο χείλος η Πατρίδα. Κανείς δεν φταίει. Κανείς δεν έκλεψε ποτέ τίποτα, κανείς πλούσιος, μεσαίος ή φτωχός δεν πήρε μέρος σε κάποιο από τα μεγάλα ή τα μικρά πάρτι που στήθηκαν δεκαετίες τώρα, με λεία το χρήμα των φορολογουμένων. Ακούσατε τίποτα, μάθατε για κάποια δίωξη, μιαν έστω καταδίκη; Ποτέ.

Μήπως ακούσατε κάποιον από τις «ελίτ» της πολιτικής να ομολογεί μια έστω λάθος απόφαση; Να παραδεχτεί ένα ψέμα με το οποίο μας χάιδεψε τα αυτιά για να ψηφίσουμε ή να τρομάξουμε; Ακούσατε ποτέ για κάποιο λάθος νόμο, για ένα σχεδιασμό που δεν έγινε; Ακούσατε μια δικαιολογία για μια χώρα που εισάγει έως και μαρούλια και καταναλώνει δανειζόμενη; Μάθατε γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς όχι.

Μήπως όμως είμαστε σίγουροι ότι έστω τώρα, έστω την ύστατη ώρα, τώρα που καλούνται και πάλι κυρίως τα γνωστά υποζύγια, οι νομοταγείς από ανάγκη ή φιλότιμο να σηκώσουν το κύριο βάρος, μήπως τώρα είμαστε σίγουροι ότι κάτι θα γίνει; Με ποιους στο τιμόνι θα ανοιχτούμε; Ποιος σώφρων δίνει το βαπόρι του σε καπετάνιο που μόλις έριξε το προηγούμενο στην ξέρα;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/02/2010_390608
http://tsak-giorgis.blogspot.com
Σημ.axinosp:Γουστάρω γκρίνια και απογοήτευση από τους συντηρητικούς της Καθημερινής . Μου θυμίζει λίγο από εξομολόγηση , πριν κάποιος τα τινάξει και μοιρολογεί για τις αμαρτίες του σαν δημοσιογράφος που είδε και ποτέ δεν είχε τα αρχίδια να ξεστομίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς από αύριο "Game(s) Over"

Δεν υπάρχουν σχόλια: