Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Πυρετός πιέσεων για πρόσθετα μέτρα

Να επιβάλουν στην Ελλάδα σκληρότερα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ζητεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Τρισε απηύθυνε και δημόσια έκκληση να αναλάβει η Ελλάδα τα πρόσθετα μέτρα που είναι «απαραίτητα για να καταστήσει αξιόπιστο το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας της».

«Προσπαθούμε ν'αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.«Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, θα τα λάβουμε», ξεκαθάρισε. «Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι κάποια άλλη χώρα. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να πέσει θύμα κερδοσκοπικών πιέσεων».

Πάντως, τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου κάνουν λόγο για διχογνωμία μεταξύ της Φρανκφούρτης και των υπουργών του Eurogroup. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναφέρει ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υπουργοί αντιτίθενται στο πακέτο που προτείνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα –και περιλαμβάνει περαιτέρω περικοπές μισθών και αύξηση του ΦΠΑ. Οι Financial Times καταγράφουν και τη διαφωνία του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, που ζητεί να κριθεί –όπως έχει προγραμματισθεί- η απόδοση του Προγράμματος Σταθερότητας τον Μάρτιο και μετά να αποφασισθεί αν είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα και δήλωση Έλληνα αξιωματούχου –χωρίς να τον κατονομάζει- σύμφωνα με τον οποίο «δεν είναι λογικό να σπεύσουμε τώρα σε επιπλέον μέτρα έως ότου φανεί ότι είναι αναγκαία». Με την άποψη αυτή, φέρεται ότι συντάσσεται και η γαλλική πλευρά, πηγές της οποίας είπαν στους Financial Times ότι είναι «μάλλον απίθανη η ανακοίνωση νέων μέτρων τη Δευτέρα».

Ο κ. Τρισέ, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή Grand Jury του RTL-LCI-Le Figaro, έκρινε ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. «Οι δεσμεύσεις αυτές μου αρκούν, είναι σοβαρές» είπε.

Ωστοσο, οι αγορές εξακολουθούν να εκδηλώνουν δυσπιστία, έναντι της πολιτικης στηριξης που παρειχαν οι Ευρωπαιοι εταιροι. Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχωρεί τη Δευτέρα το ευρώ έναντι του δολαρίου και κυμαίνεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

«Η απουσία απόφασης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ήταν ήδη ένα ανησυχητικό σημάδι και αν αυτή την εβδομάδα δεν προκύψει ένα τελικό σχέδιο, το ευρώ πιθανώς» θα πάει ακόμα χαμηλότερα», εκτιμά ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Γκάρεθ Μπέρι, σε επενδυτικό σημείωμα προς τους πελάτες της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας.

Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3593 δολάρια, από 1,3632 την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε διολισθήσει έως τα 1,3532 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαΐου 2009.

Από την αρχή του 2010, οι απώλειες του ενιαίου νομίσματος αγγίζουν το 5%.

«Οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ελλάδα θα διατηρήσουν τις πιέσεις στο ευρώ», λέει στο Bloomberg διαπραγματευτής συναλάγματος. «Οι άνθρωποι παρακολουθούν στενά αν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ μπορούν να προωθήσουν ένα αποφασιστικό σχέδιο διάσωσης» προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με όσα λένε στελέχη της UBS, οι θέσεις «short» («ποντάρισμα σε περαιτέρω πτώση») στο ευρώ, οι οποίες είναι ήδη σε επίπεδα-ρεκόρ, πρέπει να αυξήθηκαν μετά την απόφαση της ΕΕ να παρέχει μόνο «πολιτική στήριξη» στην Ελλάδα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4560533

Σημ.axinosp:Μια απογραφή πήγε να κάνει ο ΓΑΠ και να πεί ότι δίναμε ψεύτικα στοιχεία στην ΕΕ όπως έκανε και ο Κωστάκης το 2004 με την δική του απογραφή και κινδυνεύει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η ΕΕ . Γουστάρω που η Ελληνική Μαλακία, δεν σπάει μόνο καρύδια αλλά και ταράζει συνθέμελα την ΕΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από την ουσία που πάντα περνάει ξεκάθαρα στα άρθρα... γελάμε με τη γυναίκα μου με τα καταπληκτικά ευστοχότατα, σπαρταριστά και αθυρόστομα σχόλια σου:-)))

Πέρα από αυτό ένα μεγάλο μπράβο για το σπάσιμο των 90.000 επισκέψεων!!!
Αξίζεις τις 900.000 (και σε ότι με αφορά με χαρά βάζω το χεράκι μου:-)

axinosp είπε...

ευχαριστώ fotisbobolas