Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Goldman Sachs: Σύμφωνες με τους κανόνες της Ε.Ε. οι συμφωνίες swap

Μικρή ήταν η επίδραση των συμφωνιών swap που οργάνωσε για λογαριασμό της Ελλάδας η Goldman Sachs Group στα στοιχεία για το έλλειμμα σύμφωνα με την ίδια την τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η GS αναφέρει πως οι συμφωνίες μείωσαν το έλλειμμα κατά 2,37 δισ. ευρώ και ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς της Ε.Ε.

Η Goldman Sachs βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση να αντισταθμίσει ομόλογα που πούλησε σε ευρώ και γεν το 2000 στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του χρέους σε ξένο νόμισμα καθώς η άνοδος του δολαρίου ή του ιαπωνικού νομίσματος θα αύξανε το έλλειμμα σε ευρώ καθιστώντας δύσκολη την ένταξη στην Ευρωζώνη.

Η Goldman σημειώνει πως κανόνισε τα νέα swap και αναδιάρθρωσε τις άλλες συμφωνίες με την Ελλάδα το Δεκέμβριο του 200 και τον Ιούνιο του 2001.

Οι συναλλαγές μείωσαν το ελληνικό έλλειμμα, σύμφωνα με την τράπεζα, κατά 0,14% ενώ ως προς το ΑΕΠ υποχώρησε στο 103,7% από 105,3%.

Ε.Ε.: "Μερική" μόνο η πληροφόρηση από Ελλάδα για τα swaps

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα μέσω του εκπροσώπου της για τις οικονομικές υποθέσεις Amadeu Altafaj πως έχει λάβει από την ελληνική κυβέρνηση "μερική" μόνο απάντηση για την υπόθεση των swaps.

"Έχουμε λάβει μερικές πληροφορίες, αλλά όχι τα σχετικά στοιχεία", δήλωσε, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε., η οποία είχε δώσει διορία στην Ελλάδα έως τις 19 Φεβρουαρίου για να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες των συμφωνιών.

Ο κ. Altafaj πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναφέρει στην Ε.Ε. πως οι απεργίες στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα έχουν καταστήσει δύσκολη τη συγκέντρωση όλων των πληροφοριών.

Bloomberg: Συμφωνίες swap με 15 τράπεζες από Ελλάδα

Με συνολικά 15 επενδυτικές εταιρείες σύναψε συμφωνίες swap η Ελλάδα και μόνο ορισμένες από αυτές περιελάμβαναν πληρωμές από τράπεζες που ενδεχομένως να βοήθησαν στην απόκρυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Τα swaps που επέτρεψαν στην Ελλάδα να λαμβάνει άμεσες πληρωμές χρονολογούνται πριν το 2008, όταν η Ε.Ε. άλλαξε τους κανονισμούς περιορίζοντας την χρήση των συμβολαίων, δηλώνει η πηγή του πρακτορείου.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η η Goldman Sachs -η οποία διέθεσε στην Ελλάδα χρηματοδότηση σχεδόν 1 δισ. δολ. μέσω συμφωνίας swap το 2002- ενδεχομένως να οργάνωσε το μεγαλύτερο μέρος από τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Οι 15 τράπεζες που έχουν συμφωνίες swap με την Ελλάδα είναι μεταξύ των βασικών διαπραγματευτών (primary dealers) της χώρας. Το περασμένο έτος στους βασικούς διαπραγματευτές ήταν 21 εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Citigroup Inc., Barclays Plc και Morgan Stanley.
http://www.capital.gr/News.asp?id=912851
Σημ.axinosp:Όλα σύμφωνα με τους κανόνες του Παιχνιδιού .Its only a game .Ένα παιχνίδι που στήνουν οι Κερδοσκόποι Τραπεζίτες, στηριζόμενοι στην άγνοια και την βλακεία γραφειοκρατών των Βρυξελών . Μέσα από τα λόμπι των Τραπεζών στην ΕΕ αλλάζουν κατά το δοκούν το παιχνίδι και τα κορόϊδα, οι λαοί, απλά αποδέχονται το φέσι ,τους τόκους ,την επιτήρηση , την νέα ΚΑΤΟΧΗ Ελληνικού εδάφους από τους Γκαουλάϊντερ της Γερμανίας . The Game is over γαμώ τα υπουργεία σας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: